open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Номер провадження 1-кс/754/3727/21

Справа № 754/18518/21

У Х В А Л А

08 грудня 2021 року

слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

за участі особи, що подала скаргу, - адвоката ОСОБА_3 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Києві скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах Київського міського будинку дитини "Берізка" на бездіяльність слідчого, що полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

У С Т А Н О В И В :

6.12.2021 року до Деснянського районного суду м. Києва надійшла скарга адвоката ОСОБА_3 в інтересах Київського міського будинку дитини "Берізка" на бездіяльність слідчого, що полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зі скарги вбачається, що 29.11.2021 р. адвокат ОСОБА_3 звернувся до Деснянського УП ГУ НП в м.Києві із заявою про вчинення молодшою медичною сестрою КМБД "Берізка" ОСОБА_4 кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 168, ч.1 ст. 182, ст. 356 КК України. Відомості по його заяві в передбачений ст. 214 КПК України строк не внесені до ЄРДР, у зв`язку з чим адвокат ОСОБА_3 просить слідчого суддю зобов`язати слідчого внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення по його заяві від 6.12.2021 р.

Прокурор і слідчий в судове засідання не з`явилися, що не є перешкодою для розгляду скарги.

Особа, що подала скаргу, підтримала доводи скарги та просила її задовольнити.

Вивчивши доводи скарги і долучені до неї документи, вислухавши особу, що подала скаргу, вважаю, що скарга підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Так, відповідно до вимог ч.1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні може бути оскаржено бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 304 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені ч.1 ст. 303 КПК України, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

Скарга подана з дотриманням строку, передбачееного ст. 304 КПК України.

Зі змісту ч.1 ст. 214 КПК України вбачається, що бездіяльність слідчого, прокурора щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР, що є предметом оскарження в порядку ст. 303 КПК України, полягає у невнесенні вказаними особами відповідних відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР впродовж 24 годин після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Відповідно до ч. 4 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Під час розгляду скарги встановлено, що 29.11.2021 р. адвокат ОСОБА_3 в інтересахКиївського міськогобудинку дитини"Берізка" подав до Деснянського УП ГУ НП в м.Києві повідомлення про кримінальні правопорушення.

Слідчим в порушення ст. 214 КПК України не здійснено відповідних, визначених законодавством, процесуальних дій за заявою адвоката ОСОБА_3 про кримінальні правопорушення від 29.11.2021 р.

Встановлена судом обставина вказує на наявність правових підстав для задоволення скарги та зобов`язання відповідальної особи Деснянського УП ГУ НП в м.Києві відповідно до вимог ч.2 ст. 307 КПК України, вчинити дії щодо внесення до ЄРДР повідомлення адвоката ОСОБА_3 від 29.11.2021 р. про кримінальні правопорушення.

Керуючись ст.ст. 214, 303, 306, 307 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

Скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересахКиївського міськогобудинку дитини"Берізка" задовольнити.

Зобов`язати відповідальну особу Деснянського УП ГУ НП в м.Києві внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення за повідомленням адвоката ОСОБА_3 від 29.11.2021 р.

Повідомити адвоката ОСОБА_3 про внесення повідомлення про кримінальні правопорушення до ЄРДР.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя -

Джерело: ЄДРСР 101763942
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку