open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 346/5917/21

Провадження № 3/346/3205/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 грудня 2021 року м. Коломия

Коломийський міськрайонний суд

Івано-Франківської області

у складі головуючого судді Яремин М.П.

з участю: секретаря Сав`яка О.В.

прокурора Юркевича Р.М.

правопорушниці ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податку: НОМЕР_1 , уродженку с.Коршів Коломийського району Івано-Франківської області, жительку АДРЕСА_1 , спеціаліста відділу земельних відносин Коршівської сільської ради ОТГ Коломийського району Івано-Франківської області, громадянку України, за ч.1 ст.172-6 КУпАП,-

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 порушила вимоги фінансового контролю.

Так, відповідно до розпорядження Коршівської сільської ради ОТГ № 34-К від 02.04.2019 року ОСОБА_1 з 03.04.2019 року призначено на посаду спеціаліста відділу земельних відносин вказаної сільської ради.

Відповідно до підпункту «в» п.1 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» ОСОБА_1 як посадова особа органу місцевого самоврядування є суб`єктом, на яку поширюється дія цього Закону.

Частиною 1 ст. 45 вказаного Закону передбачено, що особи, зазначені упункті 1,підпунктах "а"і"в"пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов`язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентствадеклараціюособи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно з роз`ясненнями Національного агентства з питань запобігання корупції щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю, затвердженого рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції 03.02.2021 року № 1, щорічна декларація - декларація, яка подається у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація.

Опрацюванням відомостей з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено, що ОСОБА_1 , будучи суб`єктом відповідальності у відповідності до підпункту «в» п. 1 ч. 1 ст.3 вказаного Закону (посадова особа органу місцевого самоврядування), несвоєчасно без поважних причин, а саме в строк до 01.04.2021 року не подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік (щорічна), а фактично подала її лише 16.07.2021 року, коли граничною датою подання нею вказаної декларації було 31.03.2021 року.

Під час розгляду справи ОСОБА_1 свою вину у вчиненні зазначеного адміністративного правопорушення визнала, а також значила, що у зв`язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, забула про необхідність подання вказаної декрарації.

Прокурор під час розгляду справи просить призначити ОСОБА_1 мінімальне стягнення, передбачене ч. 1 ст.172-6 КУпАП, а саме у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Відповідно до пункту 14 ст. 1 цього Закону суб`єкти декларування особи, зазначені упункті 1,підпунктах "а"і "в"пункту 2,пункті 4частини першої статті 3 цього Закону, інші особи, які зобов`язані подавати декларацію відповідно до цього Закону.

Заслухавши пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, та прокурора, вивчивши письмові докази, суд приходить до висновку про наявність в діянні ОСОБА_1 складу адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП.

Враховуючи особу правопорушниці, яка позитивно характеризується за місцем роботи, до адміністративної відповідальності притягується вперше, вину у вчиненому визнала, суд вважає, що на ОСОБА_1 необхідно накласти адміністративне стягнення в мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ч.1 ст.172-6 КУпАП.

На підставі наведеного, ст.ст.3, 52 Закону України "Про запобігання корупції", та, керуючись ст.ст. 33, 40-1, 283-287, 294 КУпАП,-

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень 00 копійок.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в сумі 454 гривні у дохід держави: отримувач коштів ГУК у м. Києві/м. Київ/22030106, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37993783, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), рахунок отримувача: UA908999980313111256000026001, код класифікації доходів бюджету 22030106.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, за винятком постанов про застосування стягнення, передбаченого статтею 32 або 32-1 цього Кодексу.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, а також прокурором у випадках, передбачених частиною пятою статті 7 та частиною першою статті 287 цього Кодексу.

Апеляційна скарга подається до Івано-Франківського апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків,передбачених статтею 300-1 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

Суддя Яремин М. П.

Джерело: ЄДРСР 101751551
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку