open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25.11.2021 Справа №607/21382/21 провадження № 1-кс/607/6977/2021

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Тернополі клопотання слідчого Третього слідчого відділу /з дислокацією у м. Тернополі/ Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Тернопільської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіон ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42020210220000019 від 29 травня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 402 КК України, про продовження строку досудового розслідування,

встановила:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до слідчого судді з вказаним клопотанням, у якому просить продовжити строк досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні на дванадцять місяців.

У клопотанні посилається на те, що Третім слідчим відділом /з дислокацією у м.Тернополі/ Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, здійснюється досудове розслідування у даному кримінальному провадженні за фактом невиконання в умовах особливого періоду військовослужбовцем наказу командира.

Проведено низку слідчих /розшукових/ та процесуальних дій, а саме: дано доручення в Бережанський ВП ГУНП в Тернопільській області в порядку ст. 40 КПК України; проведено допити як свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , отримано матеріали, в порядку ст. 93 КПК України, з військової частини НОМЕР_1 .

Однак існує необхідність у проведенні й інших слідчих /розшукових/ та процесуальних дій, а саме: повторно допитати командира військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_10 ; допитати військовослужбовців військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_12 , ОСОБА_13 та ОСОБА_14 ; отримати тимчасовий доступ до оригіналу рапорту ОСОБА_5 від 11 травня 2020 року, згідно якого остання відмовилась виконувати наказ командира; отримати тимчасовий доступ до житлової справи ОСОБА_5 ; допитати сусідів ОСОБА_11 ; допитати ОСОБА_15 , з приводу відомостей про місце його проживання; провести інші слідчі /розшукові/ дії у яких виникне необхідність.

Для цього і потрібно продовжити строк досудового розслідування, котрий закінчується 29 листопада 2021 року, вважає слідчий.

Обставинами, які перешкоджали завершити такі слідчі /розшукові/ та процесуальні дії раніше, слідчий вказав тривалість проведення слідчих дій.

Слідчий ОСОБА_3 у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити з підстав, наведених у ньому.

Заслухавши пояснення, дослідивши копії матеріалів кримінального провадження, якими обґрунтовано клопотання, слідчий суддя дійшла висновку, що воно є обґрунтованим з огляду на таке:

згідно ч. 1 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого та особливо тяжкого злочину.

Якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другій статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 частини четвертої статті 219 цього Кодексу /ч. 1 ст. 294 КПК України/.

П. 3 ч. 4 ст. 219 КПК України визначено, що строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого та особливо тяжкого злочину.

Третім слідчим відділом /з дислокацією у м.Тернополі/ Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові розслідується кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020210220000019 від 29 травня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 402 КК України, який, відповідно до ст. 12 КК України є тяжким злочином.

Про підозру в рамках цього кримінального провадження нікому не повідомлено.

Строк досудового розслідування у ньому закінчується 29 листопада 2021 року.

Закінчити досудове розслідування у зазначений строк неможливо з огляду на необхідність проведення у кримінальному провадженні ряду слідчих /розшукових/ та процесуальних дій, а саме: повторно допитати командира військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_10 ; допитати військовослужбовців військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_12 , ОСОБА_13 та ОСОБА_14 ; отримати тимчасовий доступ до оригіналу рапорту ОСОБА_5 від 11 травня 2020 року та до її житлової справи; допитати сусідів ОСОБА_11 ; допитати ОСОБА_15 .

З наведеного, слідчий суддя приходить до висновку про те, що клопотання слідчого слід задовольнити та продовжити строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, зважаючи на вимоги п. 3 ч. 4 ст. 219, ч. 1 ст. 294 КПК України, на дванадцять місяців.

Керуючись ст.ст. 219, 294, 2951 КПК України, слідчий суддя,

постановила:

клопотання задовольнити.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42020210220000019 від 29 травня 2020 року, продовжити на дванадцять місяців, тобто до 29 листопада 2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101449751
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку