open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дата документу 29.11.2021

Справа № 317/2057/18

Провадження № 1-в/334/230/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2021 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Запоріжжі клопотання заступника начальника Дніпровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Запорізькій області, ОСОБА_3 про звільнення від відбування покарання з випробуванням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого 22.11.2018 року Запорізьким районним судом Запорізької області за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410, ч. 2 ст. 421, ч. 1 ст. 70 КК України до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням строком на 3 роки,

встановив:

До Ленінського районного суду м. Запоріжжя надійшло подання заступника начальника Дніпровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Запорізькій області, ОСОБА_3 про звільнення від відбування покарання з випробуванням ОСОБА_4 у зв`язку із закінченням строку випробування.

Вироком Запорізького районного суду Запорізької області від 22.11.2018 року гр. ОСОБА_4 було засуджено за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410, ч. 2 ст. 421, ч. 1 ст. 70 КК України до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням строком на 3 роки.

14.01.2019 року особова справа відносно гр. ОСОБА_4 надійшла на виконання до Дніпровського РВ з питань пробації та заведено особову справу №07/2019.

18.01.2019 року Дніпровським РВ з питань пробації засудженому під особистий підпис було роз`яснено порядок здійснення нагляду за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням та обов`язки, покладені на нього судом, що передбачені ст.ст. 75, 76 КК України.

За час іспитового строку гр. ОСОБА_4 не мав пропусків реєстрації, завжди з`являвся своєчасно. Обов`язки, покладені на нього судом виконав в повному обсязі.

Під час проведення оцінки ризику вчинення повторного кримінального правопорушення не було виявлено криміногенних потреб, з засудженим проводилась соціально-виховна та профілактична робота, спрямована на досягнення мети виправлення та недопущення скоєння повторних кримінальних правопорушень.

Згідно вимоги управління інформаційної підтримки та координації поліції від 05.11.2021 р. нового злочину не скоїв, до адміністративної відповідальності в період відбування покарання не притягувався. Згідно побутової характеристики, скарг на засудженого не надходило, характеризується позитивно.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 165 Кримінально-виконавчого Кодексу України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Представник відділу з питань пробації та прокурор в судове засідання не з`явились, надали суду письмові заяви про розгляд справи за їх відсутності, підтримали подання.

ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч.5 ст.539 КПК України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведення судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_4 засуджений вироком Запорізького районного суду Запорізької області від 22.11.2018 року за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410, ч. 2 ст. 421, ч. 1 ст. 70 КК України до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням строком на 3 роки.

Дослідивши в судовому засіданні матеріали особової справи засудженого, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню, а засуджений звільненню від відбування покарання з випробуванням у зв`язку з закінченням строку випробування, який закінчився 22.11.2021 року, оскільки він у відповідності до ч.1 ст.78 КК України виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину.

Керуючись ст.78 КК України, ст. 537-539 КПК України, суд, -

ухвалив:

Подання заступника начальника Дніпровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Запорізькій області задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , звільнити від покарання, призначеного вироком Запорізького районногосуду Запорізькоїобластівід 22.11.2018 року за . 3 ст. 28, ч. 3 ст.410,ч.2ст.421,ч.1ст.70КК Українидо 5 років позбавлення волі з випробуванням на 3 роки, у зв`язку із закінченням строку випробування.

Ухвала може бути оскаржена протягом семи діб з дня її проголошення до Запорізького апеляційного суду через суд першої інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101417070
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку