open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 351/2184/21

Номер провадження №1-кс/351/634/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 листопада 2021 року м. Снятин

Слідчий суддя Снятинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 за участі:

секретаря судовогозасідання - ОСОБА_2

розглянув клопотання слідчогослідчого відділеннявідділення поліції№1(м.Снятин)Коломийського районноговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Івано-Франківськійобласті старшоголейтенанта поліції ОСОБА_3 , у рамках розслідування кримінального провадження №12021091230000128 від 25.11.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.389-2 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ відділення поліції №1 (м. Снятин) Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 в рамках розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021091230000128 від 25.11.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.389-2 КК України звернувся до слідчого судді із клопотанням про отримання тимчасового доступу до речей та документів, а саме до інформації, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 філії Державна установа « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в Івано-Франківській області.

В обгрунтування клопотання зазначено, що до відділення поліції №1 (м. Снятин) Коломийського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області надійшли матеріали із ІНФОРМАЦІЯ_1 філії Державна установа « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в Івано-Франківській області про те, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , житель АДРЕСА_1 , злісно ухилявся від відбування покарання у виді 120 годин суспільно корисних робіт, які йому було призначено постановою Снятинського районного суду від 14.07.20218 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 183-1 КУпАП.

Слідчий зазначає, що на даний час для повного та усебічного розслідування кримінального провадження, а також для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні необхідно вилучити з ІНФОРМАЦІЯ_1 філії Державна установа « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в Івано-Франківській області, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , особову справу № 4/2021 розпочатої відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , житель АДРЕСА_1 , яка містить охоронювану законом таємницю і відповідно до ст. 159, 162 КПК України доступ до неї проводиться тільки на підставі ухвали слідчого судді, суду, оскільки відомості, отримані внаслідок здійснення тимчасового доступу до речей та документів, самі по собі та в сукупності з іншими речами та документами матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази при доведенні вини правопорушника.

На підставі наведеного слідчий просив надати тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю їх вилучення, а саме до речей і документів, з можливістю їх вилучення, які містять охоронювану законом таємницю і знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_4 філії Державна установа « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в Івано-Франківській області, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме до особової справи №4/2021 розпочатої відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_1 .

Слідчий подав до суду заяву, якою клопотання підтримав, просив його задоволити, та просив розгляд справи провести без його участі.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих дій (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя дослідив матеріали клопотання, погодженого з процесуальним прокурором ОСОБА_5 , яке надійшло до суду 25.11.2021, строки досудовогорозслідування уякому щене закінчились, зокрема: Витяг із ЄРДР за №12021091230000128 від 25.11.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.389-2 КК України.

Згідно зі ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя встановив, що документи, про доступ до яких просить слідчий, безпосередньо стосуються обставин вчинення кримінального правопорушення. Таким чином, суд вважає, що такі документи перебувають або можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 філії Державна установа « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в Івано-Франківській області, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя також вважає, що інформація, яка міститься у документах, про тимчасовий доступ до яких просить слідчий, буде сприяти встановленню істини у кримінальному провадженні і отримати її в інший спосіб неможливо

Разом з тим слідчий суддя переконався у доведеності обставин, передбачених ч.3 ст.132 КПК України.

Запитувані слідим документи не відносяться до речей і документів, до яких заборонений доступ (ст. 161 КПК України).

Також слідчий суддя встановив, що документи, про доступ до яких просить слідчий, містять охоронювану законом таємницю (п.4 ч.1 ст.162 КПК України).

При цьому слідчий суддя виходить із вимог ч.2 ст.32 Конституції України, якою передбачено, не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Відповідно до п.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість клопотання про тимчасовий доступ до документів та доцільність застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження.

При цьому слідчий суддя вважає, що для тимчасового доступу до документів достатнім та розумним є строк у 30 днів.

У відповідності з ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Керуючись ст.ст. 110, 159-166, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задоволити.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю їх вилучення, а саме до речей і документів, з можливістю їх вилучення, які містять охоронювану законом таємницю і знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_4 філії Державна установа « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в Івано-Франківській області, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме до особової справи №4/2021 розпочатої відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_1 .

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Снятин) Коломийського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 ..

Ухвала діє протягом 30 днів з моменту оголошення.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 101398321
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку