open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 212/10687/21

1-кс/212/1958/21

У Х В А Л А

26 листопада 2021 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 , захисника підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши клопотання слідчої ОСОБА_6 , погодженого прокурором ОСОБА_3 , подане в межах кримінального провадження № 12021041730000854 від 02.11.2021 року про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,народився вм.Кривий РігДніпропетровської області,громадянин України,не працює,з середньо-спеціальнуосвітою,неодружений,на утриманнімалолітніх дітейне має,мешкаює безреєстрації заадресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

- 18.10.2017 року Довгинцівським районним судом м. Кривого Рогу за ст. 185 ч. 3 КК України до 4 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України від відбування покарання звільнений з випробувальним терміном 2 роки;

- 19.10.2017 року Саксаганським районним судом міста Кривого Рогу за ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 70 КК України до 3 років позбавлення волі. Вирок Довгинцівського районним судом м. Кривого Рогу від 18.10.2017 виконувати окремо;

- 04.12.2019 року Новобугським районним судом Миколаївської області за ч. 2 ст. 390 КК України до 1 року позбавлення волі. На підставі ст. 71 ч. 1 КК України за сукупністю вироків призначеного по новому злочину частково приєднано не відбуту частину покарання по вироку від 19.10.2017 та до відбуття остаточно призначено 1 рік 3 місяці позбавлення волі. Звільнений 18.01.2021 по відбуттю строку покарання;

- 09.08.2021 року Довгинцівським районним судом міста Кривого Рогу за ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 70 КК України до 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 75, 76 КК України від відбування покарання звільнений з іспитовим строком 3 роки.

підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15, ч.2 ст. 185 КК України, ч. 2 ст. 185 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло згадане клопотання.

В обґрунтування клопотання слідча вказує на те, що ОСОБА_4 підозрюється у тому, що повторно, 01.11.2021 приблизно о 11.05 годині, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційного колодязю на мережі водовідведення № 6081 неподалік будинку № 9 по вулиці Рзянкіна в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунної кришки люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою знаряддя злочину - металевого ключа підняв чавунну кришку люка та застосовуючи фізичну силу зняв з комунікаційного колодязю на мережі водовідведення, тим самим намагався викрасти належну КП «Кривбасводоканал» чавунну кришку люка, вартість якої згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 становить 1057,36 гривень та намагався зникнути з місця вчинення ним кримінального правопорушення, проте, не вчинивши усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, не довів свій злочинний умисел з причин, що не залежали від його волі, через те, що був викритий сторонніми особами біля вказаного комунікаційного колодязю.

В результаті умисних злочинних дій ОСОБА_4 намагався таємно викрасти належний КП «Кривбасводоканал» вищевказану чавунну кришку люка вартістю 1057,36 гривень, проте не довів свій злочинний умисел до кінця з причин, що не залежали від його волі, через те, що був викритий сторонніми особами разом з викраденим майном, яким не встиг розпорядитися на власний розсуд та звернути на власну користь.

Таким чином, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,повідомлено пропідозру, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України за ознаками: незакінченого замаху, тобто вчинення особою з прямим умислом діяння, безпосередньо спрямованого на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), якщо особа не виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, але кримінальне правопорушення не було закінчено з причин, які не залежали від її волі, вчиненого повторно.

ОСОБА_4 , повторно, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 05.03.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційного колодязю на мережі водовідведення № 16881 неподалік будинку № 1 по вулиці Шурупова в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунної кришки люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою фізичної сили зняв з комунікаційного колодязю на мережі водовідведення, тим самим викрав належну КП «Кривбасводоканал» чавунну кришку люка, вартість якої згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 року становить 557,52 гривень.

Після цього, ОСОБА_4 поклавши викрадене майно у мішок, поклав собі на спину викрадену ним чавунну кришку люка та з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, звернувши викрадене на свою користь і розпорядившись ним на свій розсуд, чим завдав КП «Кривбасводоканал» збитків на загальну суму 557,52гривень.

Крім того, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 06.03.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , проходячи поблизу будинку № 5 по вулиці Уфимській в Покровському районі міста Кривого Рогу, побачив комунікаційний колодязь на мережі водовідведення № 8068, який перебуває у власності КП «Кривбасводоканал» та в цей час у нього раптово виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме чавунної кришки люка з мережі водовідведення.

Так, ОСОБА_4 , повторно, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 06.03.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційного колодязю на мережі водовідведення № 8068 неподалік будинку № 5 по вулиці Уфимській в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунної кришки люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою фізичної сили зняв з комунікаційного колодязю на мережі водовідведення, тим самим викрав належну КП «Кривбасводоканал» чавунну кришку люка, вартість якої згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 року становить 1288,06 гривень.

Після цього, ОСОБА_4 поклавши викрадене майно у мішок, поклав собі на спину викрадену ним чавунну кришку люка та з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, звернувши викрадене на свою користь і розпорядившись ним на свій розсуд, чим завдав КП «Кривбасводоканал» збитків на загальну суму 1288,06гривень.

Крім того, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 16.03.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , проходячи поблизу КЗШ № 125, за адресою: 5 Зарічний, 32а в Покровському районі міста Кривого Рогу, побачив комунікаційний колодязь на мережі водовідведення № 16892, який перебуває у власності КП «Кривбасводоканал» та в цей час у нього раптово виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме чавунної кришки люка з мережі водовідведення.

Так, ОСОБА_4 , повторно, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 16.03.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційного колодязю на мережі водовідведення № 16892 поблизу КЗШ № 125, за адресою: 5 Зарічний, 32а в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунної кришки люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою фізичної сили зняв з комунікаційного колодязю на мережі водовідведення, тим самим викрав належну КП «Кривбасводоканал» чавунну кришку люка, вартість якої згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 року становить 595,97 гривень.

Після цього, ОСОБА_4 поклавши викрадене майно у мішок, поклав собі на спину викрадену ним чавунну кришку люка та з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, звернувши викрадене на свою користь і розпорядившись ним на свій розсуд, чим завдав КП «Кривбасводоканал» збитків на загальну суму 595,97гривень.

Крім того, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 21.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , проходячи поблизу будинку № 11 по вулиці Міжпланетній в Покровському районі міста Кривого Рогу, побачив комунікаційний колодязь на мережі водовідведення № 7944, який перебуває у власності КП «Кривбасводоканал» та в цей час у нього раптово виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме чавунної кришки люка з мережі водовідведення.

Так, ОСОБА_4 , повторно, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 21.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційного колодязю на мережі водовідведення № 7944 неподалік будинку № 11 по вулиці Міжпланетній в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунної кришки люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою фізичної сили зняв з комунікаційного колодязю на мережі водовідведення, тим самим викрав належну КП «Кривбасводоканал» чавунну кришку люка, вартість якої згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 року становить 1422,63 гривень.

Після цього, ОСОБА_4 поклавши викрадене майно у мішок, поклав собі на спину викрадену ним чавунну кришку люка та з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, звернувши викрадене на свою користь і розпорядившись ним на свій розсуд, чим завдав КП «Кривбасводоканал» збитків на загальну суму 1422,63гривень.

Крім того, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 23.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , проходячи поблизу будинку № 80 по вулиці Ватутіна в Покровському районі міста Кривого Рогу, побачив комунікаційний колодязь на мережі водовідведення № 17124 який перебуває у власності КП «Кривбасводоканал» та в цей час у нього раптово виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме чавунної кришки люка з мережі водовідведення.

Так, ОСОБА_4 , повторно, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 23.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційного колодязю на мережі водовідведення № 17124 неподалік будинку № 80 по вулиці Ватутіна в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунної кришки люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою фізичної сили зняв з комунікаційного колодязю на мережі водовідведення, тим самим викрав належну КП «Кривбасводоканал» чавунну кришку люка, вартість якої згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 року становить 1172,71 гривень.

Після цього, ОСОБА_4 поклавши викрадене майно у мішок, поклав собі на спину викрадену ним чавунну кришку люка та з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, звернувши викрадене на свою користь і розпорядившись ним на свій розсуд, чим завдав КП «Кривбасводоканал» збитків на загальну суму 1172,71гривень.

Крім того, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 23.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , проходячи поблизу будинку № 64 по вулиці Саласюка в Покровському районі міста Кривого Рогу, побачив комунікаційний колодязь на мережі водовідведення № 7840, який перебуває у власності КП «Кривбасводоканал» та в цей час у нього раптово виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме чавунної кришки люка з мережі водовідведення.

Так, ОСОБА_4 , повторно, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 23.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційного колодязю на мережі водовідведення № 7840 неподалік будинку № 64 по вулиці Саласюка в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунної кришки люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою фізичної сили зняв з комунікаційного колодязю на мережі водовідведення, тим самим викрав належну КП «Кривбасводоканал» чавунну кришку люка, вартість якої згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 року становить 1364,96 гривень.

Після цього, ОСОБА_4 поклавши викрадене майно у мішок, поклав собі на спину викрадену ним чавунну кришку люка та з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, звернувши викрадене на свою користь і розпорядившись ним на свій розсуд, чим завдав КП «Кривбасводоканал» збитків на загальну суму 1364,96гривень.

Крім того, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 29.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , проходячи поблизу будинку № 6 по вулиці Нарвській в Покровському районі міста Кривого Рогу, побачив комунікаційний колодязь на мережі водовідведення № 17723 який перебуває у власності КП «Кривбасводоканал» та в цей час у нього раптово виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме чавунної кришки люка з мережі водовідведення.

Так, ОСОБА_4 , повторно, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 29.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційного колодязю на мережі водовідведення № 17723 неподалік будинку № 6 по вулиці Нарвській в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунної кришки люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою фізичної сили зняв з комунікаційного колодязю на мережі водовідведення, тим самим викрав належну КП «Кривбасводоканал» чавунну кришку люка, вартість якої згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 року становить 1364,96 гривень.

Після цього, ОСОБА_4 поклавши викрадене майно у мішок, поклав собі на спину викрадену ним чавунну кришку люка та з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, звернувши викрадене на свою користь і розпорядившись ним на свій розсуд, чим завдав КП «Кривбасводоканал» збитків на загальну суму 1364,96гривень.

Крім того, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 29.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , проходячи поблизу будинку № 32а по вулиці Мусоргського в Покровському районі міста Кривого Рогу, побачив чотири комунікаційні колодязя на мережі водовідведення № 18637, які перебувають у власності КП «Кривбасводоканал» та в цей час у нього раптово виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме чотирьох чавунних кришок люка з мережі водовідведення.

Так, ОСОБА_4 , повторно, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 29.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційних колодязів на мережі водовідведення № 18637 неподалік будинку № 32а по вулиці Мусоргського в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунних кришок люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою фізичної сили зняв з комунікаційних колодязів на мережі водовідведення, тим самим викрав належні КП «Кривбасводоканал» чотири чавунні кришки люка, загальна вартість яких згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 року становить 5690,52 гривень.

Після цього, ОСОБА_4 поклавши викрадене майно у мішок, поклав собі на спину викрадені ним чотири чавунні кришки люка та з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, звернувши викрадене на свою користь і розпорядившись ним на свій розсуд, чим завдав КП «Кривбасводоканал» збитків на загальну суму 5690,52гривень.

Крім того, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 29.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , проходячи поблизу будинку № 1 по вулиці Рекордній в Покровському районі міста Кривого Рогу, побачив комунікаційний колодязь на мережі водовідведення № 16901, який перебуває у власності КП «Кривбасводоканал» та в цей час у нього раптово виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме чавунної кришки люка з мережі водовідведення.

Так, ОСОБА_4 , повторно, в невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 29.04.2021 року, в нічний час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, підійшов до комунікаційного колодязю на мережі водовідведення № 16901 неподалік будинку № 1 по вулиці Рекордній в Покровському районі міста Кривого Рогу, а саме до чавунної кришки люка, де переконавшись у відсутності можливих свідків чи очевидців та в тому, що його дії носять таємний характер, спрямований на таємне викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, діючи із корисливих мотивів, за допомогою фізичної сили зняв з комунікаційного колодязю на мережі водовідведення, тим самим викрав належну КП «Кривбасводоканал» чавунну кришку люка, вартість якої згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 2533 від 18.11.2021 рокустановить 480,62 гривень.

Після цього, ОСОБА_4 поклавши викрадене майно у мішок, поклав собі на спину викрадену ним чавунну кришку люка та з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, звернувши викрадене на свою користь і розпорядившись ним на свій розсуд, чим завдав КП «Кривбасводоканал» збитків на загальну суму 480,62гривень.

Таким чином, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,повідомлено пропідозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України за ознаками: таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого повторно.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав, вказуючи на обґрунтованість підозри, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15, ч.2 ст. 185 КК України, ч. 2 ст. 185 КК України та наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, які повністю підтверджуються зібраними в кримінальному провадженні доказами та просив клопотання задовольнити.

Підозрюваний у судовому засіданні визнав обґрунтованість підозри. Не заперечував щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Захисник підозрюваного адвокат ОСОБА_5 поклалася на розсуд суду при вирішенні питання обрання запобіжного заходу.

Слідчий суддя, заслухавши думку учасників судового засідання перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах, приходить до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що слідчим відділом ВП № 3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню № 12021041730000854 від 02.11.2021 року.

ОСОБА_4 18листопада 2021року повідомлено про підозруувчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України, за ознаками: незакінченого замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), не доведеного до кінця з причин, що не залежали від волі особи, вчиненого повторно та ч. 2 ст. 185 КК України, за ознаками: таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого повторно.

Копію клопотання та доданих матеріалів підозрюваний та його захисник отримали о 08 год. 00 хв. 26 листопада 2021 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 КПК України тримання під вартою є винятковим видом запобіжного заходу та застосовується лише у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст. 177 цього Кодексу.

Беручи до уваги те, що ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у вчинені злочинів які згідно ст. 12 КК України відносяться до категорії нетяжких злочинів, враховуючи, що він офіційно не працює, раніше судимий, на утриманні неповнолітніх дітей не має, не одружений, слідчий суддя приходить до висновку, що підозрюваний може вчиняти інші кримінальні правопорушення, переховуватися від органів досудового розслідування або суду, незаконно впливати на свідків в цьому ж провадженні, тобто вбачається наявність ризиків, що передбачені п. 1, 3, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України.

Зазначені ризики є суттєвими, і їм неможливо запобігти в умовах застосування до ОСОБА_4 будь-якого іншого запобіжного заходу, крім тримання під вартою (в межах строків досудового розслідування), зокрема у вигляді домашнього арешту, оскільки інші запобіжні заходи, не пов`язані з виключними запобіжниками у комунікації та переміщеннях підозрюваного, не можуть запобігти встановленим ризикам.

Згідно вимог ч. 3 ст.183 КПК України, слідчий суддя, суд при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою зобов`язаний визначити розмір застави, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним обов`язків, передбачених цим Кодексом, крім випадків передбачених частиною четвертою цієї статті.

Враховуючи обставини та тяжкість злочину, у якому підозрюється ОСОБА_4 слідчий суддя вважає за необхідне визначити заставу у розмірі 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 11 350 грн., оскільки внесення застави саме в такому розмірі може гарантувати виконання підозрюваним покладених на нього обов`язків, з урахуванням ризиків, визначених ст.177 КПК України.

Окрім цього, слідчий суддя вважає за необхідне відповідно до норм ч.3 ст.183 та ч.5 ст.194 КПК України у разі внесення застави покласти на підозрюваного певні обов`язки.

Керуючись ст. ст. 32-395 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчої ОСОБА_6 про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою - задовольнити.

Застосувати до підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у виді тримання під вартою - до 17 січня 2022 року.

Ухвала слідчого судді діє до 17 січня 2022 року включно та підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Строк тримання під вартою рахувати з моменту затримання підозрюваного в порядку виконання цієї ухвали.

Для утриманняпідозрюваний ОСОБА_4 підлягає направленню до КУВП УДПтСУ в Дніпропетровській області № 3.

Визначити підозрюваному ОСОБА_4 у кримінальному провадженні розмір застави 11 350 гривень.

Застава може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на депозитний рахунок Державної судової адміністрації України, отримувач коштів ТУ ДСА в Дніпропетровській області, код отримувача ЄДРПОУ: 26239738, банк отримувача ГУ ДКСУ в м. Київ, рахунок отримувача UA158201720355229002000017442, МФО 820172. Призначення платежу: застава, обов`язково зазначити інформацію: про найменування суду, який виніс рішення про внесення застави, номер ухвали суду, прізвище, ім`я, по батькові за яку внесена застава та платника застави, або прізвище, ім`я, по батькові особи, яка сплачує заставу.

У разівнесення розмірузастави навідповідний рахуноксуду,вважати,що до ОСОБА_4 застосовано запобіжний захід застава строком до 17 січня 2022 року включно.

На підставі ч. 5 ст. 194 КПК України на підозрюваного ОСОБА_4 покладаються наступні обов`язки:

- прибувати по першому виклику до слідчого, прокурора і суду у визначений ними час;

- не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований чи проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора, чи суд, про зміну свого місця проживання та місце роботи.

В разі невиконання покладених обов`язків підозрюваним, наступають наслідки передбачені КПК України.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101396857
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку