open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 55-634

Провадження № 11п/824/655/2021 Доповідач у 2 інстанції: ОСОБА_1

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 листопада 2021 року м. Київ

Колегія суддів судової палати з кримінальних справ Київського апеляційного суду в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

суддів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

секретар ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву засудженого ОСОБА_5 про перегляд вироку Київського міського суду від 25 липня 2000 року за виключними обставинами,-

В С Т А Н О В И Л А :

18 жовтня 2021 року до Київського апеляційного суду надійшла заява засудженого ОСОБА_5 про перегляд вироку Київського міського суду від 25 липня 2000 року за виключними обставинами, в порядку, передбаченому ст.459 КК України.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши доводи поданої заяви, колегія суддів приходить до наступних висновків.

Відповідно до вимог ст. 463 КПК України, заява про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами подається до суду тієї інстанції, який першим допустив помилку внаслідок незнання про існування таких обставин, крім випадку, передбаченого частиною третьою цієї статті.

Згідно до ч.1 ст. 32 КПК України Кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі якщо було вчинено кілька кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони були однаковими за тяжкістю, - суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення. Якщо місце вчинення кримінального правопорушення встановити неможливо, кримінальне провадження здійснюється судом, у межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове розслідування. Дія цього абзацу не поширюється на кримінальні провадження, що віднесені до предметної підсудності Вищого антикорупційного суду згідно з правиламистатті 33-1цього Кодексу.

Згідно з ч.1 ст.33 КПК України кримінальне провадження у першій інстанції здійснюють місцеві загальні суди, а також Вищий антикорупційний суд.

Так, вироком Київського міського суду від 25 липня 2000 року ОСОБА_5 визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ст. 69, ст.93, ст.86-1, ч.3 ст.142, ч.1 ст.222, ч.1 ст.223 КК України, у виді довічного позбавлення волі.

Як вбачається з матеріалів провадження, зокрема вироку Київського міського суду від 25 липня 2000 рокупереважна кількість більших за тяжкістю злочинів, за якими засуджено ОСОБА_5 вчинено останнім у Солом`янському районі міста Києва, що відноситься до територіальної юрисдикції Солом`янського районного суду міста Києва.

На підставі викладеного, колегія суддівприходить до висновку, про необхідність направлення заяви засудженого ОСОБА_5 про перегляд вироку Київського міського суду від 25 липня 2000 року за виключними обставинами до Солом`янського районного суду міста Києва.

Керуючись ст. 32, 33, 463 КПК України, колегія суддів,-

у х в а л и л а:

Заяву засудженого ОСОБА_5 про перегляд вироку Київського міського суду від 25 липня 2000 року за виключними обставинами направити на розгляд до Солом`янського районного суду міста Києва.

Ухвала в касаційному порядку оскарженню не підлягає.

Судді___________________ ___________________ __________________

ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 101395574
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку