open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ

___________________________________________________________________________________________________________________

Справа № 947/21205/21

Провадження № 2-а/947/179/21

УХВАЛА

23.11.2021 року

Київський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого судді Петренка В.С.

за участю секретаря Ратовської А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в м. Одесі усне клопотання представника Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про зупинення провадження у справі, подане по справі за адміністративним позовом

ОСОБА_1

до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області

про визнання протиправною та скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

12.07.2021 року ОСОБА_1 звернулася до Київського районного суду м. Одеси з адміністративним позовом до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, в якому, з посиланням на ст.ст. 254, 256, 288, 289 КУпАП, ст.ст. 139, 245 КАС України, просить суд визнати протиправною та скасувати винесену виконуючим обов`язки начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Мельником С.В. щодо неї - директора КП «ТМО» ОСОБА_1 - постанову по справі про адміністративне правопорушення від 01.07.2021 № 960, відповідно до якої на неї згідно зі ст. 188-2 КУпАП накладено штраф у розмірі 18-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Київського районного суду м. Одеси Петренку В.С.

Ухвалою судді Київського районного суду м. Одеси Петренка В.С. від 02.09.2021 року було прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправною та скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення. Призначено справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні.

У судовому засіданні 23.11.2021 року представник відповідача Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області заявив суду усне клопотання про зупинення провадження у справі до розгляду по суті Одеським окружним адміністративним судом справи №420/4651/21 за позовом Комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправним та скасування припису.

При цьому представником відповідача було надано копію ухвали Одеського окружного адміністративного суду від 18.06.2021 року про призначення підготовчого судового засідання.

У судовому засіданні 23.11.2021 року представник позивача залишив клопотання про зупинення провадження у справі на розсуд суду.

Судом встановлено, що в провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №420/4651/21 за позовом Комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправним та скасування припису, на підставі якого було винесено постанову по справі про адміністративне правопорушення від 01.07.2021 № 960, відповідно до якої на ОСОБА_1 згідно зі ст. 188-2 КУпАП накладено штраф у розмірі 18-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, яка оскаржується у справі № 947/21205/21, яка розглядається Київським районним судом м. Одеси.

При цьому, Київський районний суд м. Одеси не може самостійно вирішити питання щодо законності винесеного припису, оскільки це питання відноситься до компетенції Одеського окружного адміністративного суду.

Відповідно до п.3 ч. 1ст. 236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі: об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Згідно ч.4ст.236 КАС Українипро зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

З урахуванням викладеного, суд вважає, що об`єктивно неможливо розглянути адміністративну справу № 947/21205/21 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправною та скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення до вирішення по суті Одеським окружним адміністративним судом справи №420/4651/21 за позовом Комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправним та скасування припису, а тому, з урахуванням положень ст. 236 КАС України, клопотання представника Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про зупинення провадження у справі підлягає задоволенню.

Керуючись п. 3 ч. 1 ст. 236 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про зупинення провадження у справі задовольнити.

Зупинити провадження у справі № 947/21205/21 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправною та скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення, до розгляду по суті Одеським окружним адміністративним судом справи №420/4651/21 за позовом Комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області про визнання протиправним та скасування припису, та набрання законної сили судового рішення у вказаній справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення.

Повний текст ухвали суду складено 24.11.2021 року.

Суддя Петренко В. С.

Джерело: ЄДРСР 101342172
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку