open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № № 585/2911/21

Номер провадження 1-в/585/258/21

У Х В А Л А

І М Е Н ЕМ У К Р АЇ Н И

23 листопада 2021 року м.Ромни

Роменський міськрайонний суд Сумської області у складі: головуючого судді ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши без застосування фіксування за допомогою технічних засобів подання у судовому засіданні в м. Ромни клопотання прокурора Роменської окружної прокуратури про внесення інформації стосовно ОСОБА_3 до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Роменської окружної прокуратури звернувся до суду з клопотанням про внесення інформації стосовно ОСОБА_3 до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. В клопотанні вказано, що на даний час в Державній установі Роменська виправна колонія» (№56) відбуває покарання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , який засуджений вироком Харківського райсуду Харківської області від 14.11.2017 за ч. 1 ст. 130, ч. 4 ст. 152, ч. 3 ст. 153, ч. 1 ст. 70 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років. Верховною Радою України 19.12.2019 прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи», який набрав чинності 16.01.2020. Створено Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності малолітньої особи для забезпечення збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку, узагальнення даних про осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Засуджений в розгляді клопотання участі не приймав, відбуває покарання в ДУ Роменська ВК № 56, про час і місце судового розгляду повідомлений належним чином.

Прокурор в судове засідання не з`явився, надав суду заяву в якій клопотав розгляд справи провести без його присутності, клопотання підтримує та просить його задоволити.

Дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку про обґрунтованість клопотання з наступних підстав.

16.01.2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи», яким Кримінальний виконавчий кодекс України доповнено ст. 6-1 і запроваджено в дію Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Відповідно до ч.1 ст. 6-1 КВК України, єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи (далі - реєстр), - автоматизована електронна база даних, створена для забезпечення збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку, узагальнення даних про осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, у тому числі осіб, судимість яких за такі злочини знята або погашена в установленому законом порядку.

Згідно ч.5 ст. 6-1 КВК України, інформація про особу вноситься до реєстру на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. У разі якщо особа вчинила кримінальне правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи до створення реєстру, інформація про таку особу вноситься до реєстру на підставі ухвали суду за місцем проживання такої особи або місцем відбування нею покарання за клопотанням прокурора.

Аналогічні положення щодо підстав для внесення до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи відомостей про засуджених за кримінальні правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи (в тому числі судимість яких за такі кримінальні правопорушення знята або погашена в установленому законом порядку) до дня набрання чинності Законом України«Про внесеннязмін додеяких законодавчихактів Українищодо впровадженняЄдиного реєструосіб,засуджених зазлочини протистатевої свободита статевоїнедоторканості малолітньоїособи,та посиленнявідповідальності зазлочини,вчинені протистатевої свободита статевоїнедоторканості малолітньоїособи» відповідно до ухвали суду за місцем проживання такої особи або місцем відбування нею покарання, винесеної за клопотанням прокурора містить й «Порядок формування та ведення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту», затверджений наказом Міністерства Юстиції України №2023/5 від 26.06.2018 року.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 засуджений вироком Харківського районного суду Харківської області від 14.11.2017 року за за ч. 1 ст. 130, ч. 4 ст. 152, ч. 3 ст. 153, ч. 1 ст. 70 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років.

Згідно довідки ДУ «Роменська виправна колонія №56» ОСОБА_3 відбуває покарання в ДУ «Роменська виправна колонія №56» з 09.09.2020 року по теперішній час.

За таких обставин, враховуючи, що ОСОБА_3 засуджений за кримінальне правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи до створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, й судом питання про внесення інформації про нього до цього реєстру не вирішувалось, відповідно до ст. 6-1 КВК України така інформація про засудженого підлягає включенню до цього реєстру на підставі ухвали суду.

Керуючись ст. 6-1 КВК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Роменської окружної прокуратури про внесення інформації стосовно ОСОБА_3 до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи - задовольнити.

Внести до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, відомості відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який засуджений вироком Харківського районного суду Харківської області від 14.11.2017 року за за ч. 1 ст. 130, ч. 4 ст. 152, ч. 3 ст. 153, ч. 1 ст. 70 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років.

На ухвалу може бути подана апеляція протягом 7 діб до Сумського апеляційного суду.

СУДДЯ РОМЕНСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101339960
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку