open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 446/1783/19

УХВАЛА

про примусовий привід

24.11.2021 року м. Кам`янка-Бузька

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

секретаря судових засідань ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

представника потерпілого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому, судовому засіданні кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016140000000702 від 12 липня 2016 року за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 291 КК України,

в с т а н о в и в:

У провадженні Кам`янка-Бузькому районному суді Львівської області перебуває обвинувальний акт в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016140000000702 від 12 липня 2016 року за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 291 КК України.

В судове засідання, яке було призначено на 24.11.2021 року о 10.30 год. обвинувачений ОСОБА_6 не з`явився. Ухвала про примусовий привід від 01.11.2021 працівниками відділення поліції №1 Львівського РУП ГУНП у Львівській області не виконана.

Прокурор ОСОБА_3 судовому засіданні заперечив щодо можливості проведення судового засідання без участі обвинуваченого ОСОБА_6 , заявив клопотання про повторний примусовий привід обвинуваченого в судове засідання.

Учасники процесу не заперечили щодо застосування до обвинуваченого примусового приводу в судове засідання.

Заслухавши прокурора, учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання прокурора про примусовий привід обвинуваченого підлягає задоволенню.

Заслухавши прокурора, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання прокурора про примусовий привід обвинуваченого підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.139 КПК України якщо підозрюваний, обвинувачений, свідок, який був у встановленому цим Кодексом порядку викликаний (зокрема наявне підтвердження отримання ним повістки про виклик або ознайомлення з її змістом іншим шляхом), не з`явився без поважних причин або не повідомив причини свого неприбуття до підозрюваного, обвинуваченого, свідка може бути застосовано примусовий привід.

Згідно з ч. 1, ч. 3 ст. 140 КПК України привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений час. Привід може бути застосований до обвинуваченого.

Вимогами ст.323КПК України передбачено, що якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового судового засідання і вживає заходів щодо забезпечення його прибуття до суду, та має право постановити ухвалу про привід обвинуваченого.

У відповідності до вимог ст.143 КПК України, виконання ухвали про здійснення приводу може бути доручене відповідним підрозділам органів Національної поліції, органів безпеки, органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, Національного антикорупційного бюро України або Державного бюро розслідувань.

За вказанихобставин,оскільки обвинувачений ОСОБА_6 який буву встановленомуКПК Українипорядку викликанийдо суду,в судовезасідання нез`являється, зважаючи на обов`язкову участь його в судовому засіданні, суд доходить висновку, що з метою недопущення подальшого затягування розгляду кримінального провадження, слід застосувати до нього повторний привід через органи поліції.

Суд звертає увагу працівників поліції, на яких покладається обов`язок здійснення приводу обвинуваченого, що відповідно до ч. 2 ст. 21 КПК України, ухвала суду, що набрала законної сили в порядку, визначеному цим Кодексом, є обов`язковою і підлягає безумовному виконанню на всій території України.

Неналежним є виконання приводу шляхом відібрання працівниками поліції від обвинуваченого письмового зобов`язання з`явитися до суду, оскільки привід полягає у примусовій доставці особи до місця її виклику.

У разі неможливості здійснення приводу особа, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, повертає її до суду з вмотивованим письмовим поясненням причин невиконання.

Керуючись ст. ст.131,139,140,142 КПК України, -

у х в а л и в:

здійснити привід в судове засідання, призначене на 20 грудня 2021 року о 15.00 год., яке відбудеться в приміщенні Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області, за адресою: 80400, Львівська область, м. Кам`янка-Бузька, вул. Незалежності, 29 (третій поверх), обвинуваченого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали направити для виконання відділенню поліції №1 Львівського РУП № 1 ГУНП у Львівській області.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Львівської обласної прокурори ОСОБА_3 ..

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101339373
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку