open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 462/7851/21

провадження 1-кп/462/646/21

У Х В А Л А

19 листопада 2021 року Залізничний районний суд м.Львова в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченої ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м.Львові обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12021142390000187 про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с.Кам`янка Глибоцького району Чернівецької області, українки, громадянки України, із середньою освітою, одруженої, яка має дев`ять неповнолітніх дітей, 2007, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015, 2017, 2019, 2021 рр. народження, непрацюючої, проживаючої на АДРЕСА_1 , не судимої,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України,

встановив:

В провадженні Залізничного районного суду м.Львова перебуває обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12021142390000187 відносно ОСОБА_4 про обвинуваченняу вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України.

Обвинувачена ОСОБА_4 28.10.2021 року звернулася до суду із клопотанням про закриття кримінального провадження на підставі ст.45 КК України у зв`язку із дійовим каяттям, посилаючись на те, що інкриміноване їй діяння є кримінальним проступком, вона раніше не судима, повністю визнає свою вину, щиро розкаюється у скоєному.

Заслухавши думку прокурора, який проти задоволення клопотання не заперечив, вважає таке підставним і просить його задовольнити, оскільки ОСОБА_4 вперше вчинила кримінальний проступок, щиро розкаюється і активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення, думку обвинуваченої ОСОБА_4 , яка зазначила, що наслідки задоволенняклопотання їйзрозумілі,тапросила судкримінальне провадженнязакрити тазвільнити їївід кримінальноївідповідальності напідставі ст.45КК України,перевіривши представлені матеріали провадження, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.286 КПК України звільнення від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення здійснюється судом.

Частиною 4 зазначеної статті передбачено, що якщо під час здійснення судового провадження щодо провадження, яке надійшло до суду з обвинувальним актом, сторона кримінального провадження звернеться до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченого, суд має невідкладно розглянути таке клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.285 КПК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності випадках, передбачених Законом України про кримінальну відповідальність.

Крім того, статтею 44 КК Українивизначено, що особа, яка вчинила кримінальне правопорушення, звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених цим Кодексом.

Зі змістуст.45КК Українивбачається,що особа,яка впершевчинила кримінальнийпроступок або необережний нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень або кримінальних правопорушень, пов`язаних з корупцією, порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення кримінального правопорушення щиро покаялася, активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Згідно обвинувального акта, ОСОБА_4 30.08.2021, близько 15.10 год., під час проходження прикордонного контролю у міжнародному аеропорті « ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Любінська, 168, діючи протиправно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння та його суспільно-небезпечні наслідки, і бажаючи їх настання, а також умисно, з метою звільнення від обов`язку перебування на самоізоляції щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та зменшення кількості хворих з тяжким перебігом COVID-19, порушуючи вимоги ч.7 Постанови КабінетуМіністрів України№1236від 09.12.2020«Про встановленнякарантину тазапровадження обмежувальнихпротиепідемічних заходівз метоюзапобігання поширеннюна територіїУкраїни гостроїреспіраторної хворобиCOVID-19,спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2» зі змінами та доповненнями, Правил санітарної охорони території України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України №893 від 22.08.2011, а також додатку №5 до Правил, надала працівникам Державної прикордонної служби України завідомо підроблений документ, а саме: міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику коронавірусної хвороби COVID-19 видане на її ім`я, яке посвідчене лікарем інфекційного відділення «Обласної клінічної лікарні» ОСОБА_5 , достовірно знаючи, що вона не проходила установленої законом процедури отримання такого документа, порядок формування та використання якого затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №677 від 29.06.2021.

За наведених обставин, стороною обвинувачення ОСОБА_4 обвинувачується у використанні завідомо підробленого документа, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України.

Згідно положень ст.12 КК України кримінальне правопорушення, передбачене ч.4 ст.358 КК України, є кримінальним проступком.

Як достовірно встановлено судом, обвинувачена ОСОБА_4 раніше не судима, визнала свою винуватість у вчиненні інкримінованого їй кримінального проступку, активно сприяла його розкриттю, щиро розкаялася у скоєному, матеріальної шкоди кримінальним правопорушенням не завдано.

Згідно із п.1 ч.2 ст.284КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності. Закриття кримінального провадження з цієї підстави не допускається, якщо обвинувачений проти цього заперечує (ч.8 ст.284 КПК України).

В судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_4 дала свою згоду на звільнення її від кримінальної відповідальності на підставі ст.45 КК України.

Відповідно до ч.3 ст.288КПК України суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Враховуючи вищенаведене,перевіривши законністьзаявленого клопотаннята отримавшизгоду натаке звільненняобвинуваченої,з оглядуна те,що ОСОБА_4 вперше вчинилакримінальний проступок,яким шкодинікому незаподіяно, щиропокаялася,активно сприяларозкриттю кримінальногоправопорушення,суддійшов висновку,що клопотанняобвинуваченої єпідставним,відтак такеслід задовольнитиі звільнити ОСОБА_4 від кримінальноївідповідальності напідставі ст.45КК України,закривши відноснонеї кримінальнепровадження на підставі п.1 ч.2 ст.284 КПК України.

Речові докази та процесуальні витрати відсутні.

Керуючись ст. 284-286, 369-372 КПК України, ст. 44, 45 КК України, суд

постановив:

Клопотання обвинуваченої задовольнити.

Звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України, на підставі ст.45КК України у зв`язку із дійовим каяттям.

Кримінальнепровадження № 12021142390000187 відносно ОСОБА_4 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України, закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Залізничний районний суд м.Львова протягом семи днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя /підпис/

Згідно з оригіналом.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101339122
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку