open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Номер справи 237/4333/21

Номер провадження 1-кс/237/902/21

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

22.11.21 року м.Курахове

Слідчий суддяМар`їнськогорайонногосудуДонецької області ОСОБА_1 ,присекретарі ОСОБА_2 ,за участюпрокурора Курахівськоговідділу Покровськоїокружної прокуратури ОСОБА_3 розглянувши усудовомузасіданнів приміщенніМар`їнськогорайонногосудуДонецької областіклопотаннядізнавача СДвідділуполіції №2ПокровськогоРУПГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Курахівського відділу Покровської окружної прокуратури ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів по кримінальному провадженню № 12021055690000040 від 21.01.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Мар`їнськогорайонногосудуДонецької областіззазначенимклопотанням звернувсядізнавачСД відділуполіції№2ПокровськогоРУПГУНП в Донецькій області в якому просить надати доступ до інформації, яка містить охоронювану законом лікарську таємницю.

В обґрунтування поданого клопотання дізнавач зазначає, що 21.01.2021 року до ВП № 2 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області надійшло повідомлення від медичної сестри ІНФОРМАЦІЯ_1 про те, що був доставлений ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 мешкає: АДРЕСА_1 . Діагноз: відкритий перелом нижньої треті лівої голені, травму отримав під час робіт на СІМЗ м. Курахове.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , конт.номер телефону НОМЕР_1 , працює електрозварювальником на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у м. Курахове, травму отримав 21.01.2021 під час робіт на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » при падінні на ліву ногу металевої конструкції.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей у цьому провадженні є потреба встановлення ступеня тяжкості і характеру тілесних ушкоджень. У свою чергу, проведення судово-медичної експертизи вимагає надання експертові для ознайомлення відомостей про стан потерпілого як на момент отримання тілесних ушкоджень, так і в подальшому.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження є достатні підстави вважати, що медична картка стаціонарного хворого та рентгенівські знімки потерпілого ОСОБА_6 мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному проваджені, дізнавач вважає за необхідне отримати тимчасовий доступ до медичної картки стаціонарного хворого потерпілого ОСОБА_6 , що зберігаються у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ( АДРЕСА_2 ), а також отримати можливість тимчасового вилучення медичної картки стаціонарного хворого для направлення за місцем проведення судово-медичної експертизи.

Представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за судовим викликом у судове засідання не з`явився, однак з урахуванням приписів ч. 4 ст. 163 КПК України його не явка не перешкоджає розгляду даного клопотання.

Дізнавач у судове засідання не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах, заслухавши учасників судового провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до п. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Приписами ч. 1 ст. 40 ЗУ «Основи законодавства України про охорону здоров`я» визначено, що медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Згідно п. 2 ч. 1 ст.162КПКУкраїни до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю. Відповідна інформація перебуває у володінні юридичної особи КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованої за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до частини 5 ст.163КПКУкраїни слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 6 ст.163КПКУкраїни слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначена інформація знаходиться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 », а також те, що вищезазначена інформація має істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використання як доказу відомостей, що містяться у такій інформацій та відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, з метою повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування, а також встановлення істини у справі, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та вважає за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159-166 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання дізнавачаСД відділуполіції№2ПокровськогоРУПГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Курахівського відділу Покровської окружної прокуратури ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів по кримінальному провадженню № 12021055690000040 від 21.01.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України - задовольнити.

Надати старшомудізнавачу СДвідділуполіції №2ПокровськогоРУПГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 дізнавачу СД ВП № 2 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 або за дорученням дізнавача відповідно до ст.ст.401, 41 КПК України уповноваженим у доручені працівникам поліції ВП № 2 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області тимчасовий доступ до медичної картки стаціонарного хворого потерпілого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю тимчасового вилучення всіх документів, з яких складається зазначена медична документація, у тому числі рентгенівських знімків, що знаходиться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ( АДРЕСА_2 )

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали встановити два місяці з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101335520
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку