open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дата документу 24.11.2021 Справа № 554/11266/20

Єдиний унікальний номер справи: №554/11266/20

Провадження № 1-кс/554/15896/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 листопада 2021 року м.Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання т.в.о. заступника начальника СВ Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 ,про продовження строку досудового розслідування, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні СВ Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області перебуває кримінальне провадження № 12020170040002130 від 25.11.2020 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 325 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб через створену у месенджері Viber групу із назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 » виступають проти дій керівництва держави, пов`язаних із введенням карантинних обмежень ( носіння масок в громадських місцях, ведення карантину вихідного дня тощо), та закликають не виконувати встановлені Постановою КМУ № 641 від 22.07.2020 року «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» вимоги дотримання карантину та чинити спротив особам, які на їх думку, намагаються обмежити їх у правах. При цьому, з метою поширення власних поглядів серед мешканців м. Полтави, членами групи надруковано близько 7 тис. екземплярів листівок відповідного змісту, які розповсюджують містом.

За наявними даними до створення у мережі Viber групу із назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також до організації виготовлення та подальшого розповсюдження листівок може бути причетна мешканка м. Полтави ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка зареєстрована та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , яка активно виступає проти дій керівництва держави пов`язаних із введенням карантинних обмежень (носіння масок в громадських місцях, введення карантину вихідного дня, можливої подальшої обов`язкової вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19 тощо) вважаючи їх протиправними. При цьому, ОСОБА_5 закликає не виконувати встановлені вимоги з дотримання карантину, чинити спротив особам, які на її думку, намагатимуться обмежити їх у правах, а також залучати до вищевказаного спротиву інших мешканців регіону. Окрім того, встановлено, що ОСОБА_5 особисто здійснила наклеювання листівок на переході між багатоквартирним дев`ятиповерховим будинком (адреса: АДРЕСА_2 та продуктовим ринком «Балковий» (адреса: м. Полтава, пров. Заячий, 1-а), а також поблизу магазину «Хуторок» (адреса: м. Полтава, вул. Зіньківська, буд. 8).

Також, до створення у мережі Viber групи із назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також до організації виготовлення та подальшого розповсюдження листівок може бути причетний мешканець м. Полтави ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_3 , який особисто знайомий з ОСОБА_5 та є активним членом групи. При цьому, ОСОБА_7 намагається пропагувати серед членів групи невідповідність діючого законодавства України у сфері місцевого самоврядування Конституції України.

Разом з тим встановлено, що частину вищевказаної друкованої продукції (листівок) ОСОБА_5 особисто замовила в одній із типографій м. Полтави, а друк частини листівок був здійснений ОСОБА_7 за місцем свого проживання.

У ході досудового розслідування проведено ряд слідчих дій, спрямованих на встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, але на даний час особу, яка вчинила кримінальне правопорушення, не встановлено.

На даний час існує необхідність у проведенні ряду слідчих дій, спрямованих на встановлення особи, яка вчинила кримінальне правопорушення.

Обставин, які б перешкоджали проведенню слідчих дій раніше не було, але в ході досудового розслідування необхідної інформації для розкриття даного кримінального правопорушення не отримано і нікому у кримінальному провадженні не оголошено про підозру.

Тому виникає необхідність у продовженні строку досудового розслідування цього кримінального провадження на 6 місяців.

Слідчий в судове засідання не з`явився, до суду надійшла заява про розгляд клопотання без його участі в якій клопотання підтримав та прохав його задовольнити з підстав наведених у ньому.

Стаття 295-1 КПК України передбачає порядок продовження строку досудового розслідування слідчим суддею, а саме у випадках, передбаченихстаттею 294цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Згідно ч. 2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя приходить до висновку, що у зв`язку з тим, що на даний час не завершено проведення ряду слідчих дій, результати яких мають суттєве значення для судового розгляду, тому необхідно продовжити строк досудового розслідування.

На підставі вищевикладеного і керуючись ст. ст.219,294,295-1 КПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання т.в.о. заступника начальника СВ Полтавського РУП ГУ НП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про продовження строку досудового розслідування задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 25.11.2020 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020170040002130, кваліфіковане за ч. 1 ст. 325 КК України на шість місяців для виконання всіх необхідних слідчих дій, спрямованих на встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101334530
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку