open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 367/8503/20

Провадження №1-кп/367/372/2021

УХВАЛА

Іменем України

24 листопада 2021 року Ірпінський міський суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участі: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області кримінальне провадження, внесене 01.12.2020 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020115040000933, по обвинуваченню

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Буча Київської області, громадянина України, маючого початкову вищу освіту, не одруженого, не працюючого, проживаючого та зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст. 335 КК України, -

в с т а н о в и в:

В судовому засіданні захисник заявила клопотання про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв?язку із тим, що після вчинення кримінального правопорушення він щиро покаявся, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення і на даний час проходить медичну комісію з метою призову на військову службу.

Обвинувачений підтримав клопотання захисника, визнав себе винним у скоєнні кримінального проступку, передбаченого ст. 335 КК України, в межах обвинувачення, розкаявся у скоєному.

Прокурор не заперечувала проти звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності та закриття провадження.

Заслухавши думку сторін, вивчивши обвинувальний акт і додані до нього документи, суд дійшов висновку, що клопотання захисника підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом: 1) у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності; 2) якщо прокурор відмовився від підтримання державного обвинувачення, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом; 3) досягнуто податковий компроміс у справах про кримінальні правопорушення, передбачені статтею 212 Кримінального кодексу України, відповідно до підрозділу 92 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України.

Згідно з ст. 45 КК України особа, яка вперше вчинила кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень або кримінальних правопорушень, пов`язаних з корупцією, порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення кримінального правопорушення щиро покаялася, активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Враховуючи, що ОСОБА_5 вперше обвинувачується у скоєнні кримінального проступку, щиро покаявся, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення і на даний час проходить медичну комісію з метою призову на військову службу, існують підстави для звільнення ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності за ст. 335 КК України та закриття провадження.

Суд не вирішує долю речових доказів і процесуальних витрат в даному провадженні, оскільки суду не надано доказів їх наявності.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 100, 284 КПК України, ст. 45 КК України, суд

п о с т а н о в и в:

Задовольнити клопотання захисника.

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від кримінальної відповідальності за ст. 335 КК України, та закрити провадження у кримінальному провадженні, внесеному 01.12.2020 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020115040000933.

На ухвалу до Київського апеляційного суду через Ірпінський міський суд Київської області може бути подано апеляцію протягом 7 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101333688
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку