open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 214/9627/21

1-в/214/275/21

У Х В А Л А

Іменем України

22 листопада 2021 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кривому Розі подання старшого інспектора Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області про звільнення від подальшого відбування покарання по закінченню строку випробування

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кривого Рогу, громадянина України, з середньою-спеціальною освітою, не одруженого, який не працює, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого,

-14.11.2019 року засуджений Дзержинським районним судом м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за ч.1 ст.213 КК України та призначено покарання у виді 3 рік позбавлення волі з випробовуванням строком на 2 роки, на підставі ст.75 КК України та покладенням обов`язків, відповідно до ст.76 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Копія вироку стосовно засудженого ОСОБА_3 , надійшла до Саксаганського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області 21.01.2020 року.

Вироком суду на засудженого було покладено обов`язки згідно ст. 76 ч. 1 п.1,2 КК України:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання,

роботи або навчання.

За час перебування на обліку в Саксаганському районному відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області засуджений зарекомендував себе з посередньої сторони.

За час перебування на обліку згідно інформації ВП №4 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області до адміністративної відповідальності притягувався.

До кримінальної відповідальності, згідно інформації СІЗ КВП ГУНП в Дніпропетровській області, протягом терміну випробування не притягувався.

Статтею 62 Конституції України, ч. 2 ст. 2 КК України та ч. 1 ст. 17 КПК України визначають, що особо вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

Під час проведення оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення у засудженого було виявлено криміногенні потреби «Робота», «Матеріальне становище» та «Контроль» за поведінкою та мисленням. Із ОСОБА_3 проводились соціально-виховна робота з приводу недопущення скоєння повторних кримінальних та адміністративних правопорушень.

Представник органу пробації в судове засідання не з`явилась, надала суду заяву, в якій підтримала подання.

Прокурор в судове засідання не з`явився, надав суду заяву, в якій не заперечував проти задоволення подання інспектора Саксаганського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Дніпропетровській області.

ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, про час і місце слухання справи повідомлявся належним чином.

Неявка засудженого не перешкоджає розгляду питання про звільнення від подальшого відбування покарання по закінченню строку випробування.

Розглянувши подання, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до таких висновків.

Відповідно доположень ст.78КК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Згідно зст.537КПК України, підчас виконаннявироків суд,має правовирішити питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Отже, з урахуванням викладених вище положень кримінального та кримінального процесуального закону та приймаючи до уваги, що ОСОБА_3 за період відбування покарання до кримінальної відповідальності протягом терміну випробування не притягувався, за місцем проживання характеризується посередньо, суд приходить до висновку про можливість задоволення подання старшого інспектора Саксаганського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області та звільнення ОСОБА_3 від подальшого відбування покарання, у зв`язку із закінченням строку випробування.

Керуючись ст.78 КК України, п.9 ч.1 ст.537, ст.539 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання старшого інспектора Саксаганського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області задовольнити.

Звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від подальшого відбування покарання, призначеного вироком Дзержинського районногосуду м.Кривого РогуДніпропетровської областівід 14.11.2019 року, у зв`язку із закінченням строку випробування.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101332706
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку