open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №209/4746/21

Провадження №1-кс/209/869/21

У Х В А Л А

18 листопада 2021 року м. Кам`янське

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши матеріали скарги ОСОБА_2 щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 18.11.2021 року звернулася до суду зі скаргою щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, в якій просила суд зобов`язати службових осіб Кам`янського РУП ГУНП України в Дніпропетровській області внести відомості про кримінальне правопорушення до ЄРДР по її заяві про вчинення відносно неї кримінальнихї правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 161, ч. 1 ст. 173 КК України.

Перевіривши матеріали скарги, суд доходить висновку про наявність підстав для її повернення виходячи з наступного.

Згідно з ч. 1ст. 306 КПК Українискарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора розглядаються слідчим суддею місцевого суду згідно з правилами судового розгляду, передбаченимистаттями 318-380 цього Кодексу, з урахуванням положень цієї глави.

Відповідно до абз. 3 ст. 3 листа Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ «Про деякі питання здійснення слідчим суддею суду першої інстанції судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб під час застосування заходів забезпечення кримінального провадження» від 05.04.2013 року, судовий контроль за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні під час досудового розслідування здійснюється слідчим суддею суду першої інстанції, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування, з урахуванням положень ч. 6ст. 9 КПК, правильним є застосування зазначеного правила й до розгляду клопотань, територіальна підсудність щодо яких прямо не визначена процесуальним законом.

Відповідно до п. 1 ч. 2ст. 304 КПК Українискарга повертається, якщо скарга не підлягає розгляду в цьому суді.

В даному випадку органом досудового розслідування, дії працівників якого оскаржує заявник, є Кам`янське РУП ГУНП в Дніпропетровській області, яке розташоване за адресою: м. Кам`янське, пр. Аношкіна, 7/42. Зазначений орган за територіальною юрисдикцією відноситься до Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Враховуючи, що скарга ОСОБА_2 щодо невнесення відомостей до ЄРДР не підлягає розгляду в Дніпровському районному суді м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області, відповідно до встановлених правил територіальної підсудності, суд приходить до висновку про наявність підстав для повернення скарги заявнику.

Керуючись ст.ст.303-307 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в:

Скаргу ОСОБА_2 щодо невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань - повернути заявнику.

Копію ухвали невідкладно надіслати особі, яка подала скаргу разом зі скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

Роз`яснити скаржнику, що повернення скарги не позбавляє права повторного звернення до слідчого судді, суду в порядку, передбаченомуКримінальним процесуальним кодексом України.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду, шляхом подачі протягом 5-ти днів з дня проголошення ухвали, апеляційної скарги.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101329280
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку