open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №591/7710/21 Головуючий у суді у 1 інстанції - Номер провадження 11-п/816/249/21 Суддя-доповідач - ОСОБА_1 Категорія - Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей

УХВАЛА

Іменем України

22 листопада 2021 року колегія суддів Сумського апеляційного суду в складі:

судді-доповідача - ОСОБА_1 ,

суддів - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

з участю секретаря судового засідання - ОСОБА_4 ,

розглянула у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Суми подання в. о. голови Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_5 щодо направлення кримінального провадження № 591/7710/21 про обвинувачення ОСОБА_6 за ч. 1 ст. 164 КК України на розгляд іншого суду,

установила:

25.10.2021 до Зарічного районного суду м. Суми надійшло кримінальне провадження відносно ОСОБА_7 обвинуваченого за ч. 1 ст. 164 КК, тобто в злісному ухиленні від сплати встановлених рішеннях суду коштів на утримання неповнолітніх дітей, яке перебуває на виконанні в Зарічному ВДВС в м. Суми, адреса якого м. Суми, просп. Курський, 6, тобто місцем вчинення злочину у даному кримінальному провадженні є Зарічний ВДВС в м. Суми, що перебуває поза межами територіальної юрисдикції Зарічного районного суду м. Суми, а тому дане кримінальне провадження має бути передане до повноважного суду.

Вислухавши суддю - доповідача, перевіривши матеріали кримінального провадження та обговоривши вказане вище подання голови суду, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 1 ч. 1 та ч. 2 ст. 34 КПК колегія суддів апеляційного суду вирішує за відповідним поданням місцевого суду або за клопотанням сторін чи потерпілого питання про направлення кримінального провадження на розгляд іншого суду першої інстанції в межах юрисдикції зазначеного суду апеляційної інстанції, якщо до початку судового розгляду виявилося, що кримінальне провадження надійшло до суду з порушенням правил підсудності.

Перевіривши доводи подання, та матеріали кримінального провадження, колегія суддів встановила, що дійсно пред`явлене ОСОБА_7 обвинувачення стосується злісної несплати останнім на утримання його неповнолітніх дітей коштів, що призвело до утворення заборгованості, яка обліковується в Зарічному ВДВС в м. Суми.

Тобто, колегія суддів погоджується, що Зарічний районний суд м. Суми не є повноважним судом для розгляду даного кримінального провадження.

На підставі викладеного, колегія суддів приходить до висновку, що саме Ковпаківський районний суд м. Суми буде тим судом під територіальною юрисдикцією якого перебуває Зарічний ВДВС в м. Суми.

На підставі викладеного, колегія суддів приходить до висновку про необхідність передання даного кримінального провадження до Ковпаківського районного суду м. Суми.

Керуючись ст. 34 КПК України,

постановила:

Подання в. о. голови Зарічного районного суду м. Суми задовольнити.

Матеріали кримінального провадження № 591/7710/21 (провадження 1 кп/591/708/21) відносно ОСОБА_8 обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України, направити на розгляд до Ковпаківського районного суду м. Суми.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Судді:

ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 101322872
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку