open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 740/3655/18

Провадження № 1-в/740/215/21

У Х В А Л А

22 листопада 2021 року м.Ніжин

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області в складі:

судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

за участі представника Ніжинського МРВ ФДУ "Центр пробації" в Чернігівській області- ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 , засудженого ОСОБА_5 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання Ніжинського МРВ ФДУ "Центр пробації" в Чернігівській області про звільнення від відбування покарання з випробуванням засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, проживаючого в АДРЕСА_1 ,

встановив:

У клопотанніНіжинського МРВ ФДУ "Центр пробації" в Чернігівській області ставиться питанняпро звільненнязасудженого ОСОБА_5 від відбуванняпокарання увиді 3 років позбавленняволі, призначеного вироком Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 17 квітня 2020 року за ч.2 ст.185 КК України із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік 6 місяців та встановленням обов`язків згідно ст.76 КК України, у зв`язку із закінченням іспитового строку, з посиланням на те, що засуджений нового кримінального правопорушення не вчинив, покладені судом обов"язки виконав.

В судовому засіданні представник Ніжинського МРВ ФДУ "Центр пробації" в Чернігівській області ОСОБА_3 клопотання підтримав, про що заперечення прокурора ОСОБА_4 відсутні. Засуджений ОСОБА_5 в судовому засіданні проти задоволення клопотання не заперечував.

Із врахуванням матеріалів клопотання та особової справи засудженого ОСОБА_5 суд приходить до слідуючих висновків.

Частиною 1 ст.78 КК України встановлено, що після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Аналогічні норми зазначені також в ч.2 ст.165 КВК України.

Вироком Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 17 квітня 2020 року, який набрав законної сили, ОСОБА_5 засуджено за ч.2 ст.185 КК України до 3 років позбавленняволі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік 6 місяців та покладенням обов`язків згідно ст.76 КК України.

Вказаний вирок перебуває на виконанні Ніжинського МРВ ФДУ "Центр пробації" в Чернігівській області.

Засуджений ОСОБА_5 нового кримінального правопорушення не вчинив, що підтверджується матеріалами особової справи засудженого, довідкою відділу інформаційних технологій ГУНП в Чернігівській області від 20жовтня 2021 року.

Іспитовий строк закінчився, що є підставою відповідно до ст.78 КК України, ст.165 КВК України для звільнення ОСОБА_5 від призначеного покарання у виді позбавлення волі, що є підставою для задоволення клопотання.

Керуючись ст.537 Кримінального процесуального кодексу України, суд,-

ухвалив:

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,від покаранняу виді03 років позбавлення волі з випробуванням,призначеного йомувироком Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 17 квітня 2020 року за ч.2 ст.185 КК України, із застосуванням ст.ст.75, 76 КК України, -у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_6 .

Джерело: ЄДРСР 101322015
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку