open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження № 1-кс/734/1030/21 Справа № 734/3607/21

У х в а л а

іменем України

22 листопада 2021 року смт. Козелець

Слідчий суддя Козелецького районного суду Чернігівської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання дізнавача сектору дізнання ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 в провадженні № 12021275460000279 від 26.08.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Дізнавач сектору дізнання ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Козелецької окружної прокуратури

ОСОБА_4 звернулась до суду у кримінальному провадженні №12021275460000279 від 26.08.2021 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів які містять охоронювану законом таємницю.

Клопотання мотивоване тим, що Сектором дізнання ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021275460000279 від 26.08.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 90 КК України.

Гр. ОСОБА_5 надала пояснення, що 22.08.2021 на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення щодо продажу авто на литовській реєстрації. Зателефонувавши за номером НОМЕР_1 вказаному в повідомленні, домовилась з невідомим чоловіком щодо пригону автомобіля до м.Києва та на його прохання перерахувала грошові кошти в сумі 7500 грн на картковий рахунок До цього часу автомобіль не пригнаний, грошові кошти не повернуті.

Згідно рапорту оперуповноваженого СКП ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області, у ході проведення заходів було встановлено, що до вчинення вказаного правопорушення може бути причетна невідома особа, яка користується абонентським номером НОМЕР_1 та мобільним терміналом з IMEI НОМЕР_2 , є вірогідність що під час вчинення правопорушення, правопорушник використовував мобільні термінали з вище вказаним номером мобільного оператора.

Враховуючи вищевикладене, з метою з`ясування всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, перевірки невідомої особи на причетність до вказаного правопорушення є необхідність у отриманні тимчасового доступу до інформації мобільних операторів на вищевказаний абонентський номер НОМЕР_1 та мобільного терміналу IMEI НОМЕР_2 , в період часу з 01.07.2021 року по термін дії ухвали, що перебуває у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 ,) ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »: ( АДРЕСА_2 ) та ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " ( АДРЕСА_3 ).

Інформація, яка знаходиться у операторів телекомунікаційних послуг, про зв`язок, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги, їх тривалість, змісту, маршрутів передавання тощо, сама пособі, або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення осіб, які можуть бути причетними до вчинення даного злочину.

В судове засідання дізнавач не з`явилась, від неї до суду надійшла заява про розгляд клопотання в її відсутності. Просить суд клопотання задовольнити.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню із наступних підстав:

Згідно ч.1 ст.160КПК України сторонни кримінального провадженнямають право звернутися дослідчого судді під часдосудового розслідування чи суду під чассудового провадження із клопотаннямпро тимчасовий доступдо речей і документів.

Частиною 5 статті163 КПК Українивизначено, що слідчий суддя, суд постановляєухвалу про наданнятимчасового доступу доречей і документів, якщо сторона кримінального провадженняу своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ціречі або документи:перебувають або можуть перебувати у володіннівідповідної фізичноїабо юридичної особи;самі по собі або в сукупностіз іншими речамиі документами кримінального провадження, у зв`язку з якимподається клопотання, мають суттєвезначеннядля встановленняважливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою та не включаютьречей і документів, які містятьохоронюванузаконом таємницю.

З огляду на обставини, встановленіпри розгляді клопотання, враховуючи доводислідчого, суд вважає, що клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення є обґрунтованим і підлягає задоволенню, враховуючи тяжкість злочину і неможливість отримати відомості в інший спосіб.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст. 131-132, 159-160 КПК України, слідчий суддя,-

П О С ТА Н О В И В :

Клопотання дізнавача сектору дізнання ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню №12021275460000279 від 26.08.2021 року за ознакамикримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України - задовольнити.

Надати дізнавачу сектору дізнання ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та та/або працівникам оперативного підрозділу ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 ВП №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області право тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 ,) ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »: ( АДРЕСА_2 ) та ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " ( АДРЕСА_3 ) про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалість, маршрути передавання тощо, щодо абонентського номеру НОМЕР_1 та мобільного терміналу IMEI НОМЕР_2 , в період часу з 01.07.2021 року по термін дії ухвали, із обов`язковим зазначенням:

- Адреси розташування базових станцій та азимуту сигналу;

- Типів з`єднання та передачі даних (вхідні та вихідні дзвінки, SMS, MMS, доступ до мережі Internet, переадресація);

- Дати, часу та тривалості з`єднань, послуг з передачі даних, IP-адрес для послуги передачі даних;

- Ідентифікаційних ознак кінцевого обладнання абонентських номерів (ICCID, IMSI, IMEI);

- Дату, час, спосіб зарахування та суму зарахованих на рахунок абонента коштів, номери карток поповнення рахунку;

- За наявності контрактної угоди надати відомості про особу абонента.

У разі невиконання ухвалипро тимчасовий доступдо речей та документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторонни кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів,має право постановити ухвалупро проведення обшуку з метоювідшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала діє протягомодного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 101321918
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку