open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 750/13219/21

Провадження № 1-кс/750/3821/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 листопада 2021 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , із секретарем судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чернігові клопотання слідчого слідчого відділу Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12021270340000583 від 26.02.2021, -

в с т а н о в и в:

З поданого слідчим клопотання та доданих до нього документів слідує, що слідчим відділом Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області здійснюється досудове розслідування розпочате за фактом хуліганства, невстановленими особами, які групою осіб, перебуваючи на території державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів», що по вул. Шевченка, буд. 61, в м. Чернігові грубо порушили громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю не реагуючи на зауваження оточуючих, не бажаючи припиняти свої дії, впродовж тривалого часу демонстративно знущаючись та користуючись перевагою в силі, умисно, безпричинно застосували насильство до потерпілого ОСОБА_4 , який перебував на своєму робочому місці, а саме винесли з приміщення державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» потерпілого та помістили до сміттєвого баку,при цьому наносили потерпілому тілесні ушкодження,після чого супроводжували інших невстановлених осіб, відомості щодо яких виділені в окреме кримінальне провадження, які використовуючи нецензурну лайку, шляхом штовхання переміщували сміттєвий бак з потерпілим по території підприємства, вивезли його до входу до стадіону по вул. Шевченка у м. Чернігові.

За даним фактом 24.11.2020 було внесено відповідні відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021270340000583.

Сторона обвинувачення звернулася до слідчого судді з клопотання про продовження строку досудового розслідування до шести місяців, тобто до 24.05.2022.

Слідчий у судовому засіданні підтримав подане клопотання та просив задовольнити таке з наведених у ньому підстав, продовжити строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні до шести місяців.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та долучені до нього матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання необхідно задовольнити з наступних підстав.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.219 КПК України строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину.

Як вбачається з наявного у матеріалах клопотання витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021270340000583 кримінальне провадження було розпочате 24.11.2020.

26.02.2021 постановою прокурора Чернігівської місцевої прокуратури матеріали досудового розслідуванні в кримінальному провадженні внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12021270340000583 від 26.02.2021 відносно невстановлених осіб виділені.

Відповідно до ч.4 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 КПК України.

Відповідно до ч.1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в ч.2 ст.219 КПК України, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 2 і 3 ч.4 ст.219 КПК України.

Як слідує з клопотання про продовження строку досудового розслідування до повідомлення особі про підозру, таке подане з додержанням вимог, передбачених ч.2 ст. 295-1 КПК України.

Крім того, у клопотанні зазначено обсяг вже проведених слідчих дій, слідчим у клопотанні та в судовому засіданні зазначено, що по кримінальному провадженню на даний час ще необхідно додаткового встановити осіб, які могли перебувати в місці вчинення злочину на дату його вчинення, в разі їх встановлення - допитати останніх в якості свідків; додаткового провести обстеження місця вчинення злочину з метою виявлення камер відеоспостереження, в разі їх виявлення вилучити відеозаписи та долучити до матеріалів кримінального провадження; продовжити перевіряти осіб, раніше засуджених за аналогічні злочини, та під обліковий контингент, які мешкають в районі місця скоєння вищевказаного злочину, притони; встановити особу, причетну до вчинення вищевказаного злочину та вирішити питання про повідомлення їй про підозру; провести інші слідчо-розшукові дії.

За вищевказаних підстав, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим.

Також, слідчим в судовому засіданні було доведено, що додатковий строк необхідний для отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 219, 294, 295-1, 309 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12021270340000583 від 26.02.2021, розпочатому за фактом вчинення кримінального правопорушення, ознаки якого передбачені ч.2 ст.296 КК України, до шести місяців, тобто до 24.05.2022.

Строк дії ухвали встановити до 24.05.2022.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 101321785
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку