open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Єдиний унікальний номер №943/2048/20

Провадження № 2/943/625/2021

22 листопада 2021 року м.Буськ, Львівська область

Буський районний суд Львівської області

в складі: головуючого суддіШендрікової Г.О.,

з участю секретаря судових засіданьБузун О.О.

без участі сторін

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнів містіБуську безфіксування судовогозасідання технічнимзасобом цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Красненськоїселищної ради Золочівського району Львівської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування за законом, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася всуд ізпозовною заявоюдо ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Красненськоїселищної ради Золочівського району Львівської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування за законом.

Уточнивши позовні вимоги покликається на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померїї дід ОСОБА_4 . Після його смерті відкрилась спадщина, до складу якої входять земельні ділянки (пай) для ведення товарного сільськогосподарськоговиробництва загальною площею 3,9271 га, які розташовані на території Задвір`янської сільської ради Буського району Львівської області, право на які належало померлому на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії ЛВ №076846, виданого 09.08.2004 року відповідно до розпорядження Буської райдержадміністрації №339 від 31 липня 2003 року. Оригінал державного акту був втрачений. Про те, що дійсно ОСОБА_4 належали земельні ділянки є наявні витяги. Інших осіб, які б претендували на спадкове майно ні за законом, ні за заповітом немає. Просить суд визнати за нею право власності на земельні ділянки в порядку спадкування за законом після смерті діда ОСОБА_4 .

Позивач в підготовче судове засідання не прибула, належно та вчасно була повідомлена про день, час, місце розгляду справи. До матеріалів справи додав заяву про слухання справи у її відсутності, позовні вимоги підтримує повністю, просить позов задоволити.

Відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилися, направили суду заяви, в яких просять слухати справу у їх відсутності, проти позову не заперечили.

Представниквідповідача Красненської селищної ради Золочівського району Львівської області в судове засідання не з`явився, належно та вчасно був повідомлений про день, час, місце розгляду справи, подав до суду заяву про розглядсправи у відсутності їх представника, заперечень немає.

Третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області явку свого представника до суду не забезпечила, позовних вимог не оспорила.

Дослідившиматеріалисправи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.2ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч.4ст.206 ЦПК Україниу разівизнаннявідповідачем позову суд за наявності для того законнихпідставухвалюєрішення про задоволення позову.

Відповідно до ч. 3ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчогопровадження суд ухвалюєрішення у випадкувизнання позову відповідачем.

Суд приймаєвизнання позову відповідачем, оскільки таке визнання відповідає вимогам чинного законодавства, інтересам сторін по справі, в свою чергу, не суперечить правам та інтересам інших осіб.

Судом встановлено, що дід позивача, ОСОБА_4 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1 від 17 квітня 2015 р.

З свідоцтва про народженнясерії НОМЕР_2 від 14 січня 1988 року, убачається, що позивач ОСОБА_5 народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 , батьками зазначено ОСОБА_2 та ОСОБА_6 . В свою чергу, батьками його батька були ОСОБА_4 та ОСОБА_7 .

В силу ч. 1ст. 1220 ЦК Україниспадщинавідкриваєтьсявнаслідоксмерті особи абооголошенняїїпомерлою.

Згідно ч. 2, 3ст. 1223 ЦК Україниу разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі неохоплення заповітом усієї спадщини право на спадкування за законом одержують особи, визначені устаттях 1261-1265 цього Кодексу. Право на спадкування виникає у день відкриття спадщини.

На підставізазначеного, суд приходить до висновку, щопозивачкамає право спадкувати за законом післясмертідіда.

В силу ч. 1ст. 4 ЦПК Україникожна особа має право в порядку, встановленомуцим Кодексом, звернутися до суду за захистомсвоїхпорушених, невизнанихабооспорюваних прав, свобод чизаконнихінтересів.

Оригіналдержавного акту на право приватної власності на землю ОСОБА_4 у позивача відсутні.

Судом встановлено, що доказом належності земельних ділянок ОСОБА_4 є Державний акт на право приватної власності на землю серії ІV-СГ № 293901, виданий 09.08.2004 року за №010444900181 відповідно до розпорядження Буської райдержадміністрації №339 від 31 липня 2003 року на ім`я « ОСОБА_4 ».

Суд приймаєнаданийдержавний актпозивачем як належнийписьмовийдоказ.

В силу ч. 2ст. 158 ЗК Українивиключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.

Відповідно до ч.1 ст.1225ЦК України право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення.

Ураховуючи, що позивачка не може в іншому порядку оформити право власності на землю в порядку спадкування за законом, позовна заява про спадкування земельних ділянок після смерті діда підлягає до задоволення.

Керуючись ст.1223, ч.1 ст.1225,1261-1265 ЦК України, ч.2ст. 158 ЗК України, ст.ст.10, 11, 197,200,206,218, 247, п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України,суд,-

у х в а л и в:

Позовпозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Красненськоїселищної ради Золочівського району Львівської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування за законом - задоволити повністю.

Визнати право власності в порядку спадкування за законом за ОСОБА_1 на земельну ділянку загальною площею 3,9271 га, а саме ділянку № НОМЕР_3 площею 2,5882 га (кадастровий номер 4620682000:14:000:0039), ділянку № НОМЕР_4 площею 0,9616 га (кадастровий номер 4620682000:14:000:0081),ділянку № НОМЕР_5 площею 0,3773 га (кадастровий номер 4620682000:14:000:0123), для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташовані на території Задвір`янської сільської ради Буського району Львівської області, після смерті діда ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Рішення суду може бути оскаржено до Львівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня виготовлення повного тексту судового рішення

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги на рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повне судове рішення складено 22.11.2021 р.

Учасники справи:

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,РНОКПП: НОМЕР_6 ,яка проживаєза адресою: с. Задвір`я, Буського району, Львівської області.

Відповідач : ОСОБА_2 , який проживаєза адресою: с. Задвір`я, Буського району, Львівської області.

Відповідач : ОСОБА_3 , яка проживаєза адресою: с. Задвір`я, Буського району, Львівської області.

Відповідач: Красненська селищна рада Золочівського району Львівської області, адреса: смт. Красне вул. І.Франка, 2а Золочівського району Львівської області.

Суддя: Г. О. Шендрікова

Джерело: ЄДРСР 101237177
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку