open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Рішення

Іменем України

10 листопада 2021 року

Смт Краснопілля

Справа № 578/1083/21

Провадження № 2/578/313/21

Краснопільський районний суд Сумської області в складі головуючого судді КОСАР А. І.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Краснопілля Сумської області у порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу

за позовом ОСОБА_1 / далі - позивач/

до ОСОБА_2 /далі -відповідач/

про розірвання шлюбу,

учасники судового процесу:

секретар судового засідання - ЛИТВИН А. В.

та

установив:

Історія справи

(I.) Вимоги позивача та їх обґрунтування

ОСОБА_3 11.19.2021звернувся до суду з позовом до відповідача, яким просив розірвати шлюб, в якому вони перебувають з 06 червня 2009 року та судові витрати пов`язані з розглядом справи залишити за позивачем.

Виклад обставин, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги.

06.09.2009 сторони уклали шлюб. Сімейне життя не склалося внаслідок відсутності між ними взаєморозуміння, різних поглядів на життя та шлюб, що негативно вплинуло на стосунки та призвело до розпаду сім`ї, фактичне припинення шлюбних відносин. Від спільного проживання мають малолітню доньку ОСОБА_4 , 2009 року народження. Від шлюбу мають малолітнього сина ОСОБА_5 , 2011 року народження. Шлюб існує формально і на примирення не згоден.

(2.) Процесуальні дії у справі

Ухвалою Краснопільського районного суду Сумської області від 18.10.2021 відкрито провадження у даній справі та призначено до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

10.11.2021 суд постановив ухвалу з занесенням до протоколу судового засідання про розгляд справи у відсутність учасників справи.

(3.) Заяви, клопотання учасників справи

10.11.2021 позивач подав заяву про розгляд справи у його відсутність, позов підтримує, не заперечує проти заочного розгляду справи.

10.11.2021 відповідач подала заяву про розгляд справи у її відсутність, позов визнає, при державній реєстрації розірвання шлюбу залишити прізвище « ОСОБА_2 ».

(4.) Аргументи учасників справи

Позивач позов підтримав.

Відповідач позов визнала.

(5.) Фактичні обставини, встановлені судом

Сторони у справі зареєстрували шлюб 06 червня 2009 року, проживали однією сім`єю, проте як зазначає позивач, подальше збереження шлюбу є неможливим. Від спільного проживання ІНФОРМАЦІЯ_1 народилася донька ОСОБА_4 . Від шлюбу ІНФОРМАЦІЯ_2 народився син ОСОБА_5 .

/ас 10-12/

(6.) Джерела права й акти їх застосування

6.1. Сімейний кодекс України /далі - СК/ № 2943-ІІІ від 10.01.2002 ( в редакції на час виникнення спірних правовідносин).

6.1.1. Стаття 105. Припинення шлюбу внаслідок його розірвання

Шлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного із подружжя на підставі рішення суду відповідно до статті 110 цього Кодексу, частина перша якої передбачає право подачі позову про розірвання шлюбу одним із подружжя.

6.1.2. Стаття 112. Підстави для розірвання шлюбу за позовом одного з подружжя

Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їх дітей, що мають істотне значення.

6.2. Цивільний процесуальний кодекс України № 2147-VІІІ від 03.10.2017 ( в редакції на час виникнення спірних правовідносин)

6.2.1. Стаття 89. Оцінка доказів

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

(7.) Мотиви суду

Між сторонами склалися правовідносини з питання припинення шлюбу і врегульовані нормами Сімейного Кодексу України.

Встановлені обставини свідчать про те, що між сторонами на час розгляду справи у суді сімейних відносин не існує.

З часу знаходження позову в суді примирення між сторонами не відбулось. Кожна з сторін не вважає можливим збереження сім`ї.

Суд не вбачаєнадання строку на примирення.

При таких обставинах суд приходить до висновку, що подальше спільне життя подружжя та збереження їх сім`ї неможливе, оскільки буде суперечити інтересам кожної з сторін, тому позов є обґрунтованим і підставним до задоволення.

Спір про майно та місце проживання дітей на час розгляду справи відсутній.

Шлюб вважати розірваним з моменту набрання рішенням суду законної сили.

Згідно зі статтею 113 СК при державній реєстрації розірвання шлюбу суд залишає ОСОБА_2 прізвище « ОСОБА_2 ».

Копію рішення суду про розірвання шлюбу після набрання ним законної сили надіслати до органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем ухвалення рішення для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та проставлення відмітки в актовому записі про шлюб.

(8.) Розподіл судових витрат між сторонами

Питання розподілу судових витрат між сторонами судом не вирішувалося.

Керуючись ст. 258, 259, 264, 265, 268, 272, 280, 352, 354 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

Ухвалив:

1. Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу задовольнити.

2. Шлюб між ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_2 ,ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрований 06 червня 2009 року Виконавчим комітетом Малорибицької сільської ради Краснопільського району Сумської області, актовий запис за № 03, розірвати.

3. Шлюб вважати розірваним з моменту набрання рішенням суду законної сили.

4. Надіслати копію рішення суду про розірвання шлюбу після набрання ним законної сили до органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем ухвалення рішення для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та проставлення відмітки в актовому записі про шлюб.

5. При державній реєстрації розірвання шлюбу залишити ОСОБА_2 прізвище « ОСОБА_2 ».

6. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

7. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

8. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення через суд першої інстанції.

9. Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

10. Позивач: ОСОБА_3 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 .

11. Відповідач: ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 .

Суддя А. І. КОСАР

Джерело: ЄДРСР 100979644
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку