open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 404/7159/21

Номер провадження 2/404/1918/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 листопада 2021 року Кіровський районний суд м. Кіровограда

в складі:

головуючого судді - Павелко І.Л.

за участі секретаря- Проскурня О.О.,

розглянувши матеріали клопотання ОСОБА_1 про накладення арешту,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся всуд ззаявою, в якій просить позбавити ОСОБА_2 материнських прав відносно ОСОБА_3 ; розглянути питання щодо його опіки над ОСОБА_3 ; заборонити ОСОБА_3 залишати місце свого проживання.

27.10.2021 року ОСОБА_1 подав клопотання про накладення арешту на квартиру,яка розташованаза адресою: АДРЕСА_1 , до моменту повноліття ОСОБА_3 , 2015 року народження.

В заявіпосилається нате,що єпідстави вважати,що відповідачемможе бутипродана квартира,яка розташованаза адресою: АДРЕСА_1 , оскільки вказана нерухомість належить ОСОБА_2 на підставі заповіту.

Зазначені обставинипозбавлять йогоонука ОСОБА_3 ,2015року народженняправа нажитло і постійнемісце проживання.

Водночас, відповідно до положень діючого цивільного законодавства та п. 19 Постанови пленуму Верховного суду від 21.12.2011 р. № 11 «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про право на шлюб, розірвання шлюбу, визнання його недійсним та поділ спільного майна подружжя» розпорядження таким майном після розірвання шлюбу здійснюється колишнім подружжям виключно за взаємною згодою відповідно до положень ЦК.

Вказаназаява неможе бутиприйнята судомдо розгляду,оскільки невідповідає вимогамч.1ст.151ЦПК України,а саме:заявапро забезпеченняпозову подаєтьсяв письмовійформі,підписується заявникомі повиннамістити: найменуваннясуду,до якогоподається заява; повненайменування (дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові-для фізичнихосіб)заявника,його місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),поштові індекси,ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України,реєстраційний номероблікової карткиплатника податків(дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортадля фізичнихосіб -громадян України,номери засобівзв`язку таадресу електронноїпошти,за наявності; предметпозову таобґрунтування необхідностізабезпечення позову; західзабезпечення позову,який належитьзастосувати,з обґрунтуваннямйого необхідності; цінупозову,про забезпеченняякого проситьзаявник; пропозиціїзаявника щодозустрічного забезпечення; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

ОСОБА_1 звернувшись до суду з вимогою накласти арештна квартиру,яка розташованаза адресою: АДРЕСА_1 не надає до суду документів(оригіналів або їх копій) щодо права власності на вказане майно.

Крім того,вказана заяване можебути прийнятасудом дорозгляду,оскільки невідповідає вимогамч.6ст.151ЦПК України,а саме:до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Згідно Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору № 484-VIII від 22.05.2015 року, який набрав чинності з 01 вересня 2015 року, п.п.1 п. 1 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду про забезпеченнядоказів абопозову ставка судового збору фізичною особою складає 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ст.7Закону України«Про державнийбюджет»,з 01січня 2021рокупрожитковиймінімум наодну працездатнуособу встановлюється в розмірі 2270 гривні.

А тому ОСОБА_1 повинен був сплатити судовий збір в сумі 454, 00 грн.

Відповіднодо ч.10ст.153ЦПК Українисуд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

На підставі викладеного та керуючись ч.2 ст. 151, ч.10 ст. 153 ЦПК України ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову шляхом накладення арешту на на квартиру,яка розташованаза адресою: АДРЕСА_1 ,до моментуповноліття ОСОБА_3 ,2015року народженняповернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Текст ухвали складено 10.11.2021 року.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда І. Л. Павелко

Джерело: ЄДРСР 100959978
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку