open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/3099/21-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.10.2021 ловуючої судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченої ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Києва кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Київ, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 , у вчинені кримінального проступку, внесеному до ЄРДР за № 32019100000000652, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Згідно висунутого обвинувачення у червні 2016 року ОСОБА_4 , перебуваючи за місцем свого проживання, за адресою: АДРЕСА_2 отримала пропозицію від невстановленої досудовим розслідуванням особи на ім`я « ОСОБА_5 » щодо перереєстрації на своє ім`я суб`єкта господарської діяльності за грошову винагороду в розмірі 400 грн., тобто внесення завідомо неправдивих відомостей в документи, що відповідно до закону подаються для проведення державної перереєстрації юридичної особи.

Усвідомлюючи протиправний характер таких дій, запропонованих їй невстановленою особою, ОСОБА_4 у зв`язку із скрутним матеріальним становищем, з метою отримання грошової винагороди та з корисливих спонукань, передала невстановленій особі на ім`я « ОСОБА_5 » документи, що посвідчують її особу, а саме: паспорт громадянина України серії НОМЕР_1 та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру №3195024066.

На підставі наданих ОСОБА_4 документів, невстановленою досудовим розслідуванням особою та за невстановлених обставин виготовлено:

- договір купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «БК «Спецтехмонтаж» (код ЄДРПОУ 33692103) від 04.06.2016, який містив завідомо неправдиві відомості про придбання частки вказаного товариства ОСОБА_4 ;

-статут ТОВ «БК «Спецтехмонтаж» від 04.06.2016, який містив завідомо неправдиві відомості про види та мету ведення господарської діяльності, склад учасників товариства.

Реалізуючи злочинний умисел, направлений на внесення завідомо неправдивих відомостей у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, ОСОБА_4 попередньо отримавши відомості від невстановленої особи на ім`я « ОСОБА_5 » про подальші дії, прибула 04.06.2016 до станції метро «Печерська» у м. Києві, де зустрілась з невстановленою особою на ім`я « ОСОБА_5 » в кафе «МакДональдз», за адресою: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26 та засвідчила своїм підписом надані їй документи, а саме договір купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «БК «Спецтехмонтаж» (код ЄДРПОУ 33692103) від 04.06.2016, який містив завідомо неправдиві відомості про придбання частки вказаного товариства ОСОБА_4 ; статут ТОВ «БК «Спецтехмонтаж» від 04.06.2016, який містив завідомо неправдиві відомості про види та мету ведення господарської діяльності, склад учасників товариства.

Таким чином, ОСОБА_4 заздалегідь усвідомлюючи про відсутність навиків і досвіду для виконання обов`язків службової особи та засновника підприємств, а також, не маючи наміру здійснювати таку діяльність, не формуючи статутний капітал, діючи з корисливих мотивів, що полягають в отриманні грошової винагороди, а також розуміючи, що засвідчуючи власним підписом реєстраційні документи ТОВ «БК «Спецтехмонтаж» вона вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, вчинила такі дії.

Підписавши документи, ОСОБА_4 одночасно взяла на себе обов`язки передбачені ч.6 ст. 128 Господарського кодексу України, ст. 67 Конституції України, розділу третього Закону України від 16.07.1999 №996-ХІV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», ст.ст. 16, 47, 168 Податкового кодексу України №2755-VI ід 02.12.2010 (із змінами та доповненнями), в частині ведення фінансово-господарської діяльності, організаційнорозпорядчих та адміністративногосподарських функцій по керівництву вказаним підприємством, розпорядження його майном та коштами, ведення бухгалтерського та податкового обліку, нарахування і своєчасності сплати до бюджету податків, зборів (обов`язкових платежів), усвідомлюючи при цьому покладену на неї відповідальність і настання суспільно-небезпечних наслідків, оскільки не мала наміру приймати жодної участі у подальшому веденні фінансово-господарської діяльності вказаного підприємства.

У подальшому, невстановленою досудовим розслідування особою подано підписані ОСОБА_4 вищевказані документи державному реєстратору в м. Києві, на підставі яких внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в Печерській районній у місті Києві державній адміністрації, за адресою: м. Київ, вул. Михайла Омельяновича-Павленка, буд. 15.

Таким чином, своїми умисними діями, які виразились у внесенні у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ «БК «Спецтехмонтаж» (код ЄДРПОУ 35309683), завідомо неправдивих відомостей, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 вчинила кримінальний проступок, передбачений ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_4 свою вину у вчиненні інкримінованого їй діяння визнала повністю, щиро розкаялась у вчиненому, підтвердила викладені обставини справи та свої показання надані під час досудового слідства.

Враховуючи те, що обвинувачена ОСОБА_4 не оспорювала фактичні обставини справи, і як встановлено судом, правильно розуміє зміст цих обставин, будь-які сумніви у добровільності та істинності її позиції відсутні, заслухавши думку учасників судового розгляду та, роз`яснивши їй положення ст. 349 КПК України, суд визнав недоцільним дослідження інших доказів по справі, обмежившись допитом обвинуваченої та дослідженням доказів, що характеризують її особу.

Ураховуючи досліджені матеріали справи суд дійшов висновку, що вчинене ОСОБА_4 діяння слід кваліфікувати за ч. 1 ст. 205-1 КК України, як внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Оцінюючи зазначене та усі докази по справі у їх сукупності, суд приходить до висновку, що вина обвинуваченої ОСОБА_4 в інкримінованому їй діянні доведена повністю.

Відповідно до ст. 66 КК України обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченої, є його щире каяття.

Згідно ст.67 КК України обставин, що обтяжують покарання обвинуваченої, не встановлено.

Враховуючи викладені дані про особу винної, усі обставини справи, обставини, що пом`якшують покарання, суд вважає за можливе, призначити обвинуваченій покарання відповідно до вимог ст.ст. 50, 65 КК України щодо законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання, з метою перевиховання та виправлення обвинуваченої, попередження вчинення нею нових злочинів у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік.

Суд приходить до висновку про можливість виправлення обвинуваченої без ізоляції від суспільства і необхідності застосування ст. 75 КК України, звільнивши останню від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком та покладенням обов`язків, передбачених ст.76 КК України.

Цивільний позов у справі не заявлявся.

Судові витрати та речові докази по даній справі відсутні.

Керуючись ст. ст. 373, 374 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

ОСОБА_4 визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, та призначити їй покарання у виді 1 (одного) року обмеження волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком1 (один) рік.

На підставі ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_4 наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з моменту його проголошення, у разі не подачі на нього апеляції.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду через Печерський районний суд м. Києва шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копія вироку видається учасникам кримінального провадження відразу після його проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100880867
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку