open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

311/3522/21

3/311/1566/2021

ПОСТАНОВА

Іменем України

22.10.2021 м. Василівка

Суддя Василівського районного суду Запорізької області Нікандрова С.О., розглянувши матеріали, які надійшли від Василівського РУП ГУНП в Запорізькій області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.1ст. 130 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

26 серпня 2021 року до Василівського районного суду Запорізької області від Василівського РУП ГУНП в Запорізькій області надійшов матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.1ст. 130 КУпАП.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26.08.2021 року визначено головуючого суддю Носика М.А.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.09.2021 року, відповідно до Розпорядження №180 від 29.09.2021 року, у зв`язку з відставкою судді Носика М.А. у справі №311/3522/21 (провадження №3/311/1566/2021) визначено головуючого суддю Нікандрову С.О.

У судове засідання ОСОБА_1 не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений своєчасно та належним чином, причини неявки суду не повідомив. 10 вересня 2021 р. від ОСОБА_1 до суду надійшло клопотання про передачу справи для розгляду за його місцем проживання в м. Переяслав-Хмельницький до Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області.

Відповідно дост.276 КУпАПсправа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення. Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 80, 81, 121 - 126, 127-1 - 129 і статтею 139 (коли правопорушення вчинено водієм) цьогоКодексу, можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників.

Законами України може бути передбачено й інше місце розгляду справи про адміністративне правопорушення.

Таким чином, справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 130 КУпАП, безальтернативно розглядаються за місцем його вчинення.

Із протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що місцем вчинення правопорушення є 341 км а/д Харків-Сімферополь, що за територіальною юрисдикцією відноситься до Василівського районного суду Запорізької області.

Таким чином, поліцейським СРПП Василівського РУП ГУНП в Запорізькій області Гришиним С.А. вірно визначено розгляд справи про адміністративне правопорушення за місцем його вчинення в Василівському районному суді Запорізької області.

Дослідивши клопотання, суд дійшов висновку, що розгляд справи про адміністративне правопорушення за місцем його скоєння не є порушенням правил підсудності, не є порушенням прав особи, яка притягається до відповідальності, оскільки ОСОБА_1 у випадку неможливості явки в судове засідання, має право подати до суду письмові пояснення та докази.

Враховуючи наведене вище, справу про адміністративне правопорушення має

розглядати саме той суд, до якого надійшов відповідний протокол.

За вказаних обставин суд відмовляє у задоволенні клопотання ОСОБА_1 про направлення справи для розгляду за місцем проживання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

Керуючисьст. 276 КУпАП, суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити в задоволенні клопотання ОСОБА_1 про передачу справи про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1ст.130 КУпАПдо Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області.

Розгляд справи про адміністративне правопорушення відкласти на 03 грудня 2021 року 8 год. 30 хв. для повторного виклику особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Василівського районного суду

Запорізької області С.О.Нікандрова

Джерело: ЄДРСР 100668722
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку