open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 191/3311/21

Провадження № 1-в/191/715/21

У Х В А Л А

іменем України

21 жовтня 2021 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого -судді ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Синельникове Дніпропетровської області подання заступника начальника Синельниківського РУП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про встановлення адміністративного нагляду відносно :

ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Синельникове Дніпропетровської області, громадянина України, не працюючого, не одруженого, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого: 24.03.2014 року Синельниківським районним судом Дніпропетровської області за ч. 2 ст. 186, 71 КК України до 4 років 1 місяця позбавлення волі, звільнений 08.11.2017 року умовно-достроково на не відбутий строк 9 місяців 23 днів, згідно ст. 81 КК України.

ВСТАНОВИВ:

11.10.2021 року до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшло області подання заступника начальника Синельниківського РУП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_4 ,яке обґрунтованотим,що догромадянина ОСОБА_4 06 серпня 2019 року Синельниківським міськрайонним судом було встановлено адміністративний нагляд терміном на 1 рік. Після звільнення з місць позбавлення волі останній прибув за адресою: АДРЕСА_1 , для постійного місця мешкання. Знаходячись під адміністративним наглядом громадянин ОСОБА_4 , постійно порушував правила встановлені судом. На останнього неодноразово були складені адміністративні протоколи за ст. 187, ч.2 ст.106-1 КУпАП.

Представник Синельниківського РУП ГУ НП в Дніпропетровській області у судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, про розгляд клопотання повідомлялися належним чином.

ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився, надав попередньо заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідно дост. 1 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі»адміністративний нагляд - це система тимчасових примусових профілактичних заходів спостереження і контролю за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюються органами Національної поліції.

Відповідно дост.6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі»адміністративний нагляд встановлюється у визначеномустаттею 5 цього Законупорядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

У разі, коли є підстава вважати, що особа, щодо якої встановлено адміністративний нагляд, залишається небезпечною для суспільства, адміністративний нагляд за поданням відповідного органу внутрішніх справ може бути продовжено у визначеному цим Законом порядку кожного разу ще на шість місяців, але не більше терміну, передбаченого законом для погашення або зняття судимості.

Термін адміністративного нагляду починається з дня оголошення рішення судді про встановлення адміністративного нагляду.

Згідно з п. «а» ч. 3ст.8 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі»адміністративний нагляд автоматично припиняється після закінчення строку, на який він був встановлений, якщо органом внутрішніх справ не подано клопотання про продовження нагляду або суддя відмовив у продовженні нагляду.

Відповідно до п. 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами України законодавства у справах про порушення правил адміністративного нагляду» №3 від 28.03.1986 судове рішення про продовження адміністративного нагляду може бути постановлене лише за умови, коли строк адміністративного нагляду ще не закінчився, після закінчення строку адміністративного нагляду він може бути знову встановлений за наявності підстав і з додержанням вимог, які передбачені ст.ст. 4-6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі».

З матеріалівподання вбачається,що вирокомСинельниківського міськрайонногосуду Дніпропетровськоїобласті від24.03.2014року ОСОБА_4 був засудженийза ч.2ст.186,71КК Українидо 4років 1місяця позбавленняволі.Звільнився 08.11.2017 року умовно-достроково на не відбутий строк 9 місяців 23 дні, згідно ст.81 КК України.

Після звільнення з місця позбавлення волі ухвалою Синельниківського міськрайонного суду від 06 серпня 2019 року у відношенні ОСОБА_4 було встановлено адміністративний нагляд терміном на 1 рік з відповідними обмеженнями.

Ухвалою Синельниківськогоміськрайонного судувід 25вересня 2020року увідношенні ОСОБА_4 було продовженоадміністративний наглядтерміном на1рік звідповідними обмеженнями. Строк дії ухвали закінчився 25 вересня 2021 року.

Отже, дослідивши письмові матеріали справи, суд встановив, що подання заступника начальника Синельниківського РУП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_4 , було подано до суду 11.10.2021 року,тобто після закінчення терміну дії адміністративного нагляду.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність відмовити у задоволенні даного подання, що не позбавляє права звернення до суду з поданням про встановлення адміністративного нагляду за наявності передбачених законом підстав.

На підставі викладеного, керуючись ст.8«Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», ст.ст. 372, 395 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні подання заступника начальника Синельниківського РУП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_4 - відмовити.

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду через Синельниківський міськрайонний суду протягом семи діб з дня її оголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100447423
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку