open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Суворовський районнийсуд містаОдеси Справа № 523/18160/21

Провадження №1-кп/523/1627/21

В И Р О К

І м е н е м У к р а ї н и

20.10.2021 року м. Одеса

Суворовський районний суд м. Одеси під головуванням судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Суворовської окружної прокуратури м. Одеси ОСОБА_3 , потерпілого ОСОБА_4 та обвинуваченого, розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні, в приміщенні суду обвинувальний акт та угоду про примирення в кримінальному провадженні №12021163490000529 від 01 серпня 2021 року із звинувачення

ОСОБА_5 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Стаханові Луганської області, громадянина України, з базовою середньою освітою, розлученого, офіційно не працевлаштованого, не маючого судимості, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.289 КК України,

в с т а н о в и в:

В нічний час з 31 липня 2021 року на 01 серпня 2021 рок (більш точний час не встановлено) ОСОБА_5 , перебуваючи біля буд.№9 по вул. 7-ма Пересипська, в м. Одесі, діючи з корисливих мотивів, з умислом на незаконне заволодіння належним ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мопеду марки «Yamaxa Giar», н/з НОМЕР_1 , vin-код: НОМЕР_2 , впевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв цей транспортний засіб за кермо, виштовхав за зазначений будинок, де його завантажив до власного автомобіля марки «ГАЗ-3110», н/з НОМЕР_3 , після чого покинув місце події та розпорядився викраденим мопедом на власний розсуд.

29 вересня 2021 року між ОСОБА_5 та потерпілим ОСОБА_4 було укладено угоду про примирення, відповідно до якої сторони погодились на призначення першій особі покарання за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.289 КК України, у виді позбавлення волі на строк 3 роки, із застосуванням ст.ст.75,76 КК України, тобто із звільненням його від відбування покарання з випробуванням.

Обвинуваченому та потерпілому роз`яснено характер пред`явленого першій особі обвинувачення, вид та розмір узгодженого покарання, наслідки укладення і затвердження угоди про примирення, в тому числі про обмеження права оскарження вироку суду в апеляційному або касаційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності його учасників, не дослідження доказів у судовому засіданні або оспорення встановлених досудовим розслідуванням обставин, обмеження права обвинуваченого на відмову давати показання, подавати та досліджувати докази, внаслідок чого ОСОБА_5 та ОСОБА_4 , кожний окремо, заявив про розуміння роз`ясненого, добровільність укладення цієї угоди.

Оскільки укладена угода про примирення відповідає вимогам ст.471 КПК України, не суперечить інтересам суспільства та не порушує права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, а також вимоги матеріального і процесуального законів, за відсутності заперечень прокурора, суд вважає можливим її затвердити, призначивши обвинуваченому узгоджену сторонами міру покарання.

При цьому суд вважає доведеним, що ОСОБА_5 , перебуваючи в нічний час з 31 липня 2021 року на 01 серпня 2021 рок (більш точний час не встановлено) біля буд.№9 по вул. 7-ма Пересипська, в м. Одесі, діючи з корисливих мотивів, з умислом на незаконне заволодіння належним ОСОБА_4 мопеду марки «Yamaxa Giar», н/з НОМЕР_1 , vin-код: НОМЕР_2 , впевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв цей транспортний засіб за кермо, виштовхав за зазначений будинок, де його завантажив до власного автомобіля марки «ГАЗ-3110», н/з НОМЕР_3 , після чого покинув місце події та розпорядився викраденим мопедом на власний розсуд. Зазначені дії суд кваліфікує за ч.1ст.289КК України, як незаконне заволодіння транспортним засобом.

Суд визнаєщире каяття,а такождобровільне відшкодуванняспричиненої майновоїшкоди вякості обставин,що пом`якшуютьпокарання,а такожконстатує провідсутність обставин, які б обтяжували призначене ОСОБА_5 покарання.

Крім того, при призначенні покарання суд враховує дані про відсутність у обвинуваченого незнятої та непогашеної судимості, перебування на його утриманні двох неповнолітніх дітей співмешканки, неофіційне працевлаштування ОСОБА_5 в якості майстра з ремонту м`якої меблі, а також відсутність до нього від потерпілого будь-яких вимог майнового характеру.

З урахуванням вищевикладеного та позиції потерпілого суд вважає можливим призначити ОСОБА_5 узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі, із наступним звільненням з випробуванням та застосуванням до нього положень ст.ст.75,76 КК України.

Долю долучених до матеріалів кримінального провадження речових доказів необхідно вирішити у відповідності з вимогами ст.100 КПК України, із скасуванням накладеного арешту.

Керуючись ст.ст.374,474-475 КПК України, суд,

у х в а л и в:

Затвердити угоду про примирення, укладену 29 вересня 2021 року між ОСОБА_5 та потерпілим ОСОБА_4 .

ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.289 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

На підставі ст.75 КК України ОСОБА_5 звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, з іспитовим строком 1 (один) рік і 6 (шість) місяців.

Відповідно до пунктів 1-2 ч.1 ст.76 цього ж кодексу зобов`язати ОСОБА_5 періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти даний орган про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Після набрання вироком законної сили визнані в якості речових доказів: мопед марки «Yamaxa Giar», н/з НОМЕР_1 , фару та сумку з написами «Ris.od.ua»- вважати повернутими ОСОБА_4 ; запасні частини до інших мопедів, велосипедів, компресор - вважати повернутими ОСОБА_5 .

Арешт,накладений навищезазначені речовідокази скасувати

Вирок може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду через Суворовський районний суд м. Одеси протягом 30 днів з дня його проголошення.

Копію вироку негайно вручити учасникам судового розгляду.

Головуючий ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100432925
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку