open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №203/4054/21

Провадження №1-кс/0203/2281/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2021 року Кіровський районний суд міста Дніпропетровська у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю:

-представника заявниці ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 на бездіяльність третього слідчого відділу (з дислокацією у місті Дніпрі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві,

у с т а н о в и в:

1. 28 вересня 2021 року заявниця через представника звернулася до суду зі скаргою на бездіяльність третього СВ (з дислокацією у м. Дніпрі) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві. Заявлені вимоги обґрунтовані тим, що заявниця звернулася до органу досудового розслідування із заявою про вчинення кримінального правопорушення, проте орган досудового розслідування не вчинив дії, передбачені процесуальним законом, а саме: не вніс відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та не вжив заходів до проведення досудового розслідування. Заявниця просить суд визнати бездіяльність слідчого, зобов`язати орган досудового розслідування внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань (а.с.а.с. 1 3).

2. У судовому засіданні представник заявниці підтримав заявлену у справі скаргу у повному обсязі.

3. Представник органу досудового розслідування до суду не з`явився, був повідомлений належним чином.

4. Заслухавши пояснення представника заявниці, вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку про те, що скарга підлягає частковому задоволенню з таких підстав.

5. Судом встановлено, що 21.09.2021 заявниця звернулася до ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві, із заявою про вчинення відносно неї співробітниками правоохоронного органу кримінальних правопорушень. Правопорушення, зокрема, полягають у незаконному перешкоджанні їй у реалізації її спадкових прав після смерті батька (а.с.а.с. 7 14).

6. Дотепер відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесено.

7. Відповідно до частини 1 статті 214 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК) слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24-х годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язані внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

8. Судом встановлено, що дотепер відповідні дії, передбачені приведеною вище нормою, органом досудового розслідування не вчинено.

9. З огляду на викладене суд вважає за необхідне подану заявницею скаргу в частині зобов`язання вчинити дії задовольнити.

10. Суд не вбачає законних підстав для задоволення скарги в частині визнання бездіяльності слідчого, оскільки такого способу захисту порушеного права частина 2 статті 307 КПК не передбачає.

11. Керуючись статтями 303, 306, 307 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 на бездіяльність третього слідчого відділу (з дислокацією у місті Дніпрі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, задовольнити частково.

Зобов`язати уповноважену особу третього слідчого відділу (з дислокацією у місті Дніпрі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, протягом 24 годин з моменту отримання копії ухвали унести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом вчинення відносно ОСОБА_4 співробітниками правоохоронного органу кримінальних правопорушень (заява про вчинення кримінального правопорушення від 14 вересня 2021 року).

У решті скаргу залишити без задоволення.

Роз`яснити третьому слідчому відділу (з дислокацією у місті Дніпрі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, що відкриття кримінального провадження за заявою особи породжує для цієї особи права та обов`язки потерпілого у кримінальному провадження (частина 2 статті 55 Кримінального процесуального кодексу України).

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100393149
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку