open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 212/8633/21

1-в/212/260/21

У Х В А Л А

13 жовтня 2021 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: головуючого судді ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , засудженого ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі подання начальника Покровського ВП №3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5 про встановлення адміністративного нагляду відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця селища Андріївка Широківського району Дніпропетровської області, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, не працюючого, не одруженого, на утриманні неповнолітніх дітей не має, раніше неодноразово судимого, останній раз вироком Жовтневим районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 20.03.2020 року за ч.3 ст.185, ч. ч.1, 4 ст.70 КК України на 4 роки 4 місяці позбавлення волі, звільненого умовно достроково 12.04.2021 року, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

24.09.2021 року до суду надійшло вказане вище подання, в якому начальник ВП №3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області просив встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_4 строком на 12 місяців із встановленням заборони знаходитись в місцях, де на розлив продаються спиртні напої, заборони залишати місце мешкання з 20:00 години до 04:00 години наступної доби, зобов`язати явкою на реєстрацію до ВП №3 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області, за адресою: АДРЕСА_2 , з 09:00 години до 18:00 години кожного четверга (крім п`ятого) місяця.

В обґрунтування подання зазначив, що ОСОБА_4 , засуджений вироком Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України. Крім того ОСОБА_4 тричі був притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 152, ч.1 ст. 178, ч. 1 ст. 175-1 КУпАП. 06.09.2021 року до Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України. Таким чином, ОСОБА_4 систематично порушує публічну безпеку та громадський порядок, вчиняє інші правопорушення та залишається небезпечним для суспільства.

Прокурор в судовому засіданні підтримав подання.

ОСОБА_4 суду пояснив, що не заперечує проти встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Відповідно до ст.1 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд - це система тимчасових примусових профілактичних заходів спостереження і контролю за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюються органами Національної поліції.

Відповідно до п. «в»ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі»адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Адміністративний нагляд установлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими із місць позбавлення волі, та здійснення на них виховного впливу.

Підставою встановлення адміністративного нагляду зазначено, що останній систематично порушує громадську безпеку та порядок, залишається небезпечним для суспільства, отже з метою попередження скоєння ОСОБА_4 кримінальних правопорушень, порушень правопорядку та прав інших осіб, доцільним є встановлення щодо нього адміністративного нагляду. Однак, суд враховує, що ОСОБА_4 обвинувачується у вчинені умисного злочинута кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України направленодо суду 06.09.2021 року, в рамках якого ОСОБА_4 обрано запобіжний захід домашній арешт, та приходить до висновку, що відсутні підстави для задоволення подання. На підставі викладеного, керуючисьст. 539 КПК України, Закону України «Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити в задоволенні подання начальника Покровського ВП №3 КРУП ГУНП в Дніпропетровськійобласті ОСОБА_5 про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_4 .

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом семи днів до Дніпровського апеляційного суду через Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100349850
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку