open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

НОВОМИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

смт Новомиколаївка

УХВАЛА

Іменем України

13 жовтня 2021 року ЄУ № 322/944/21 (Провадження № 1-кс/322/269/21)

Слідчий суддя Новомиколаївського районного суду Запорізької області ОСОБА_1 розглянувши матеріали за скаргою ОСОБА_2 на бездіяльність працівників відділення поліції №3 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області

встановив:

11.10.2021 скаржник звернувся до слідчого судді зі вказаною скаргою у якій просив визнати бездіяльність працівників відділення поліції №3 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області, щодо проведення перевірки за його депутатським зверненням від 27.09.2021 незаконною; зобов`язати працівників відділення поліції №3 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області за його депутатським зверненням від 27.09.2021 голову Новомиколаївської селищної ради ОСОБА_3 , притягнути до адміністративної відповідальності за статтею 212-3 КУпАП. Його депутатське звернення від 27.09.2021 з додатками направити до уповноваженої особи секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини або представнику Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

ОСОБА_2 у скарзі посилається на ст.34 Конституції України, положення Законів України «Про доступ до публічної інформації» «Про інформацію» КПК України, ст.ст.13, 15 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», наводив ознаки складу кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.28, 351, 364 КК України (з його точки зору).

З метою вирішення питання про наявність підстав для відкриття провадження слідчим суддею у ВП №3 були витребуванні матеріли перевірок за депутатським зверненням ОСОБА_2 від 27.09.2021 і його повідомленням на службу «102»від 22.09.2021.

Вивчивши скаргу, доданими до неї документи, а також матеріали перевірок ВП №3, слідчий суддя дійшов висновку про відмову у відкритті провадження за скаргою з огляду на наступне.

Відповідно до п.18 ч.1 ст.3 КПК України слідчий суддя - суддя суду першої інстанції, до повноважень якого належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні, та у випадку, передбаченому статтею 247 цього Кодексу, - голова чи за його визначенням інший суддя відповідного апеляційного суду. Слідчий суддя (слідчі судді) у суді першої інстанції обирається зборами суддів зі складу суддів цього суду.

Згідно зі ст.24 КПК України кожному гарантується право на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності суду, слідчого судді, прокурора, слідчого в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Відповідно до ч.3 ст.26 КПК України слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

Положеннями ст.303 КПК України визначеноно, перелік рішень, дій чи бездіяльністі слідчого, дізнавача або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, а також коло осіб, які мають право на оскарження.

Відповідно до ч.4 ст.304 КПК України слідчий суддя, суд відмовляє у відкритті провадження лише у разі, якщо скарга подана на рішення, дію чи бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, що не підлягає оскарженню.

Скарга ОСОБА_2 адресована слідчому судді, однак питання, які постановленні скаржником на вирішення, не віднесені до компетенції слідчого судді, більш того зі змісту доводів скарги випливає, що ОСОБА_2 не оскаржує бездіяльність працівників поліції в контенті положень КПК України, адже у своєму депутатському зверненні і повідомленні на службу "102" ОСОБА_2 просив притягнути голову Новомиколаївської селищної ради Запорізького району Запорізької області ОСОБА_3 до адміністративної відповідальності за ст.212-3 КУпАП.

Керуючись ст.ст.26, 304 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

відмовити у відкритті провадження за скаргою ОСОБА_2 на бездіяльність працівників відділення поліції №3 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області.

Роз`яснити скаржнику, що рішення, дії і бездіяльність працівників відділення поліції №3 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області щодо проведення перевірки за депутатським зверненням ОСОБА_2 від 27.09.2021 можуть бути оскаржені у порядку підлеглості вищому органу, а також безпосередньо до суду в порядку адміністративного судочинства.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її постановлення.

Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Копію ухвали негайно надіслати скаржнику разом із скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100339785
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку