open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 752/23100/21

Провадження № 1-кс/752/7947/21

У Х В А Л А

24 вересня 2021 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши матеріали за скаргою ОСОБА_2 на бездіяльність прокурора,

в с т а н о в и в:

заявник звернувся до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва зі скаргою на бездіяльність прокурора.

Скарга обґрунтована тим, що заявником ОСОБА_2 20.09.2021 була подана прокурору АР Крим заява про застосування заходів безпеки, у задоволенні якої постановою прокурора від 22.09.2021 було відмовлено. За наслідками розгляду скарги заявник просить скасувати постанову про відмову у застосуванні заходів безпеки та вжити заходи безпеки та заборонити операторам інтернет послуг ПАТ «Київстар», ТОВ «Воля кабель», ТОВ «Макснет», групі копаній під торгівельною маркою «Тріолан» надавати телекомунікаційні послуги особам, зобов`язати АТ «Харковобленерго» знеструмити квартиру 125, особам та ГУ НП у Харківської області використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації та не побутові радіотехнічні пристрої.

Вивчивши матеріали скарги, вважаю за необхідне відмовити у відкритті провадження за даною скаргою з наступних підстав.

Згідно з приписами ст. 303 КПК України (в редакції, яка діє з 16.03.2018 р. ) на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора:

1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк;

2) рішення слідчого, прокурора про зупинення досудового розслідування;

3) рішення слідчого про закриття кримінального провадження ;

4) рішення прокурора про закриття кримінального провадження та/або провадження щодо юридичної особи;

5) рішення прокурора, слідчого про відмову у визнанні потерпілим;

6) рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора при застосуванні заходів безпеки;

7) рішення слідчого, прокурора про відмову в задоволенні клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій;

8) рішення слідчого, прокурора про зміну порядку досудового розслідування та продовження його згідно з правилами, передбаченими главою 39 цього Кодексу.

9-1) рішення прокурора про відмову у задоволенні скарги на недотримання розумних строків слідчим, прокурором під час досудового розслідування;

10) повідомлення слідчого, прокурора про підозру.

Інші рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора не розглядаються під час досудового розслідування і можуть бути предметом розгляду під час підготовчого провадження у суді згідно з правилами статей 314-316 цього Кодексу.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 306 КПК України, скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора розглядаються слідчим суддею місцевого суду, а в кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, віднесених до підсудності Вищого антикорупційного суду, - слідчим суддею Вищого антикорупційного суду згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями 318-380цього Кодексу, з урахуванням положень цієї глави.

Скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги, крім скарг на рішення про закриття кримінального провадження, які розглядаються непізнішеп`яти днів з моменту надходження скарги.

Розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов`язковоїучасті особи, яка подала скаргу, чи її захисника, представника та слідчого, дізнавача чи прокурора, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржується. Відсутність слідчого, дізнавача чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

Так ОСОБА_2 у своїй скарзі просить серед інших вимог скасувати постанову прокурора.

Разомз тим,у своїй скарзі ОСОБА_2 не зазначає яку саме постанову вінпросить скасувати, не зазначає прізвище прокурора, який ухвалив дану постанову, не конкретизує орган досудового розслідування, не зазначає номер кримінального провадження.

Враховуючи викладе вище, а саме відсутність в матеріалах копії оскаржуваної постанови, ідентифікуючих відомостей щодо постанови, органу досудового розслідування, номер кримінального провадження, отже зазначені обставини перешкоджають призначенню скарги та розгляду у відповідності до правил, визначенихст. 306 КПК України, у зв`язку з чим скарга підлягає поверненню особі, яка його подала.

Крім того, як вбачається зі змісту скарги заявник просить заборонити операторам інтренет послуг надавати послуги та зобов`язати АТ «Харковобленерго» вчинити дії з знеструмлення квартири.

Разом з тим, положеннями ст.303 КПК України визначений вичерпний перелік рішень, дій чи бездіяльності слідчого, прокурора, які підлягають оскарженню на досудовому розслідуванні.

З оглядуна викладене,вважаю за необхідне відмовити у відкритті провадження за скаргою ОСОБА_2 на бездіяльність слідчого.

Керуючись ст. ст. 303, 304 КПК України,

у х в а л и в:

у відкритті провадження за скаргою ОСОБА_2 на бездіяльність прокурора, відмовити.

Копію ухвали про відмову у відкритті провадження невідкладно надіслати заявникові разом зі скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100333848
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку