open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.10.2021 Справа №607/17440/21

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого-судді ОСОБА_1 ;

при секретарі ОСОБА_2 ;

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Тернополі подання начальника Тернопільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_3 про звільнення від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Настасів, Теребовлянського району Тернопільської області, громадянина України, одруженого, на утриманні двоє малолітніх дітей: син ОСОБА_5 , 2018 р.н. та дочка ОСОБА_6 , 2020 р.н., з середньою-спеціальною освітою, котрий проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 23 вересня 2020 року за ч.2 ст.185ККУкраїни до покарання у виді 1 року обмеження волі, на підставі ст.75 КК Українизвільненого від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік та з покладенням обов`язків, передбаченихст.76 КК України,

за участю: прокурора ОСОБА_7 , засудженого ОСОБА_4 , -

В С Т А Н О В И В :

Начальник Тернопільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_3 звернулася до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із поданням про звільнення засудженого ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Як вбачається із матеріалів особової справи, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Настасів, Теребовлянського району Тернопільської області, громадянин України, одружений, на утриманні перебуває двоє малолітніх дітей: син ОСОБА_5 , 2018 р.н. та дочка ОСОБА_6 , 2020 р.н., що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засуджений вироком Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 23 вересня 2020 року за ч.2 ст.185ККУкраїни до покарання у виді 1 року обмеження волі, на підставі ст.75 КК Українизвільнений від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік та з покладенням обов`язків, передбаченихст.76 КК України.

Начальник Тернопільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_3 в обґрунтування клопотання посилається на те, що засуджений ОСОБА_4 за час перебування на обліку зарекомендував себе посередньо. 09 квітня 2021 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.44-2 КУпАП на нього накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 170 грн. Також, 21 вересня 2021 року Тернопільським районним відділом філії ДУ «Центр пробації» отримано з УІАП ГУНП в Тернопільській області інформацію щодо притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності, з якої встановлено, що відносно ОСОБА_4 зареєстровано вчинення адміністративних правопорушень 19 та 31 липня 2021 року (порушення правил дорожнього руху). 22 вересня 2021 року ОСОБА_4 з`явився до ТРВ філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області та надав пояснення щодо вчинення адміністративних правопорушень. За систематичне вчинення адміністративних правопорушень під обліковому вперше винесено письмове попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного покарання. ОСОБА_4 не порушував обов`язки, які покладені на нього судом.

До кримінальної відповідальності під час іспитового строку засуджений не притягувався.

Згідно матеріалів перевірок ДОП відділення поліції №1 (м. Тернопіль) Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області, засуджений протягом іспитового строку по місцю проживання характеризувався позитивно, громадського порядку не порушував, скарги від сусідів на його поведінку не поступали.

На даний час ОСОБА_4 офіційно працює в ТДВ «Булат» слюсарем-ремонтником енерго-механічного відділу.

З огляду на вказане, просить вирішити питання про звільнення останнього від відбування покарання з випробуванням у зв`язку із закінченням іспитового строку, відповідно до вимогст.78 КК України.

Відповідно до п.9 ч.1ст.537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другоюстатті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання: про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно п.3 ч.2ст.539 КПК України, клопотання про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктами 5, 8, 9 частини першоїстатті 537 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1ст.78 КК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Прокурор ОСОБА_7 в судовому засіданні щодо задоволення подання не заперечила.

Засуджений ОСОБА_4 в судовому засіданні просив подання задовольнити з мотивів, що в ньому наведені.

Представник Тернопільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області подав на адресу суду письмову заяву про розгляд клопотання без його участі.

Перевіривши матеріали особової справи, суд вважає, що подання підлягає до задоволення, оскільки засуджений ОСОБА_4 покладені на нього ухвалою суду на час іспитового строку обов`язки виконав та не вчинив нового злочину, ставши на шлях виправлення.

Керуючисьст.78 КК України, п.10 Перехідних Положень, ст.537,539,395 КПК Українисуд, -

П О С Т А Н О В И В :

подання начальника Тернопільського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Тернопільській області ОСОБА_3 - задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Настасів, Теребовлянського району Тернопільської області, громадянина України, одруженого, на утриманні двоє малолітніх дітей: син ОСОБА_5 , 2018 р.н. та дочка ОСОБА_6 , 2020 р.н., з середньою-спеціальною освітою, котрий проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 23 вересня 2020 року за ч.2 ст.185ККУкраїни до покарання у виді 1 року обмеження волі, на підставі ст.75 КК Українизвільненого від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік та з покладенням обов`язків, передбаченихст.76 КК України,- звільнити від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду протягом 7 діб з дня її оголошення.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100332244
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку