open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 495/8003/21

№ провадження 1-кс/495/2437/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 жовтня 2021 року м. Білгород - Дністровський

Слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1 , при секретарі - ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м.Білгород-Дністровському клопотання старшого слідчого відділення №2 СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

До Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області 07.10.2021 року надійшло клопотання старшого слідчого відділення №2 СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, яке було подано в рамках кримінального провадження, відомості про яке 04.09.2021 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021162240000996 від 19.08.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Виклад обставин, зазначених у клопотанні.

19.08.2021 року приблизно о 20:09 годині до чергової частини відділення поліції №2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області надійшла заява від ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 про те, що 02.08.2021 приблизно о 05:00 годині біля бару « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на курорті « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Лиманської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області йому були спричинені тілесні ушкодження у вигляді перелому щелепи.

01.10.2021 року було призначено судово-медичну експертизу, для виконання якої необхідно долучити до матеріалів кримінального провадження медичну карту стаціонарного хворого, а також амбулаторну карту на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні в ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Відділ хірургічної реабілітації ( АДРЕСА_2 ) з 02.08.2021.

Документи, які знаходяться в ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Відділ хірургічної реабілітації ( АДРЕСА_2 ) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, на підставі чого, з урахуванням неможливості отримати відомості в інший спосіб слідчий просив надати тимчасовий доступ та можливість вилучити оригінали медичної карти стаціонарного хворого, а також за наявності амбулаторної карти на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував у ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Відділ хірургічної реабілітації ( АДРЕСА_2 ) в період з 02.08.2021 року по 09.08.2021.

Позиції сторін.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбаченихчастиною другоюцієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

В судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву в якій просив дане клопотання розглядати за його відсутності, клопотання підтримують.

Відповідно до ч.2ст.163 КПК України,розгляд даного клопотання проводиться без виклику представника ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Мотивація суду.

З матеріалів клопотання вбачається, що досудове розслідування здійснюється у кримінальному провадженні №12021162240000996 від 19.08.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Вивчивши матеріали клопотання, вважаю, що воно підлягаєзадоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч.1ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності до п.19 ч.1ст.3 КПК України, сторонами кримінального провадження є - з боку обвинувачення: слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом; з боку захисту: підозрюваний, обвинувачений (підсудний), засуджений, виправданий, особа, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, їхні захисники та законні представники. Отже слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання надано належним заявником.

Відповідно до ч.1ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст.161 КПК України.

Згідно з ч.2ст.160 КПК України, у клопотанні про тимчасовий доступ зазначаються:1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання;2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;7) обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Слідчий суддя, перевіривши матеріали клопотання та надані до нього додатки встановив, що клопотання подано з додержанням вимог ч.2 ст.160 КПК України.

Частиною шостою зазначеної статті передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до положень ст. 40 Основ законодавства України про охорону здоров`я, лікарська таємниця це сукупність відомостей, які стали відомі медичним працівникам та іншим особам у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина. Медичні працівники не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Звертаючись до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, слідчий просить надати тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого, а також за наявності амбулаторної карти на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував у ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Відділ хірургічної реабілітації ( АДРЕСА_2 ) в період з 02.08.2021 року по 09.08.2021.

Постановою слідчого від 01.10.2021 було призначено проведення судово-медичної експертизи для вирішення питання про наявність на тілі ОСОБА_4 тілесних ушкоджень, їх кількості, характеру, локалізації, давності утворення, механізму спричинення, ступеню тяжкості. Як зазначено у постанові, для дослідження експерту необхідно направити медичну карту стаціонарного хворого на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував у ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Відділ хірургічної реабілітації ( АДРЕСА_2 ).

Отримати зазначену у клопотанні інформацію без застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до речей і документів не можливо; документи, до яких слідчий просить надати доступ, на його думку містять інформацію важливу для кримінального провадження, зокрема, для підтвердження події кримінального правопорушення, а отже слідчий суддя приходить до висновку, що шляхом надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів може бути виконане завдання, для виконання якого сторона обвинувачення звернулась з клопотанням.

Оскільки в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана медична документація має суттєве значення для встановлення важливих обставин по кримінальному провадженню №12021162240000996від 19.08.2021 року,необхідна дляпроведення судово-медичноїекспертизи,слідчий суддяприходить довисновку пронеобхідність вилучити необхідну медичну документацію з ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Відділ хірургічної реабілітації ( АДРЕСА_2 ), а отже клопотання підлягає задоволенню.

Керуючисьст.ст. 160, 163-164 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого відділення №2 СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, яке було подано в рамках кримінального провадження, відомості про яке 04.09.2021 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021162240000996 від 19.08.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України задовольнити.

Надати тимчасовий доступ начальнику відділення №2 СВ Білгород-Дністровського РВП ОСОБА_5 , старшому слідчому відділення №2 СВ Білгород -Дністровського РВП ОСОБА_3 , слідчому відділення №2 СВ Білгород -Дністровського РВП ОСОБА_6 , начальнику ЗС №2 ВКП Білгород-Дністровського РВП ОСОБА_7 , опероуповноваженому ЗС №2 ВКП Білгород-Дністровського РВП ОСОБА_8 , опероуповноваженому ЗС №2 ВКП Білгород -Дністровського РВП ОСОБА_9 , опероуповноваженому ЗС №2 ВКП Білгород -Дністровського РВП ОСОБА_10 з можливістю вилучити оригінали медичноїкарти стаціонарногохворого,а такожза наявностіамбулаторної картина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував у ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Відділ хірургічної реабілітації ( АДРЕСА_2 ) в період з 02.08.2021 року по 09.08.2021 року.

Ухвала діє строком до 07.12.2021року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100325200
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку