open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

пр. № 1-кс/759/8120/21

ун. № 759/22271/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2021 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 на бездіяльність посадових осіб Святошинського УП ГУ НП у м. Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР,

В С Т А Н О В И В :

Адвокат ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 27.09.2021 (згідно поштового штемпеля) звернувся до суду зі скаргою в порядку ст.303КПК України на бездіяльність уповноважених осіб Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві про розгляд заяви щодо внесення відомостей до ЄРДР.

В обґрунтування доводів скарги адвокат ОСОБА_3 посилається на те, що він 17.09.2021 звернувся вінтересах ОСОБА_4 до Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві із заявою про вчинення кримінального правопорушення. Вказана заява було прийнята в Святошинському управлінні поліції ГУ НП в м. Києві 17.09.2021. Крім того, 20.09.2021 він звернувся до Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві із уточненною заявою, яка булла зареєстрована 20.09.2021. Однак станом на 27.09.2021 жодної відповіді про внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР із Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві на його адресу, чи адресу ОСОБА_4 не надходило, у звязку із чим він звертається із скаргою до слідчого судді на таку бездіяльність органу досудового розслідування.

Для розгляду скарги адвокат ОСОБА_3 не з`явився, надав до суду заяву про розгляд скарги за його відсутності.

Представник Святошинського УП ГУ НП в м. Києві в судове засідання не з`явився. Про час та місце розгляду скарги повідомлений належним чином. Причини неявки суду не відомі.

Вивчивши скаргу та додані до неї матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст.303КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає, в тому числі, у невнесенні відомостей до ЄРДР після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Відповідно до ч. 1ст. 214 КПК Українислідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Судовим розглядомвстановлено,що 17.09.2021Святошинським управліннямполіції ГУНПу м.Києві прийнятозаяву адвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 про вчинення кримінального правопорушення.

Станом на день подання та розгляду скарги інформацію про внесення відомостей до ЄРДР із Святошинського УП ГУ НП в м. Києві заявником не отримано.

За змістом ст. 214 КПК України, обов`язок прийняти та зареєструвати заяву або повідомлення про кримінальні правопорушення покладено на слідчого, прокурора та інших службових осіб, що уповноважені на їх прийняття. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається, незалежно від того, чи відносяться розслідування фактів про повідомлені кримінальні правопорушення до територіальної юрисдикції або процесуальної компетенції органу, до якого надійшла заява чи повідомлення.

Також, частиною 2 статті 60 Кримінального процесуальногокодексу України передбачено, що заявник має право отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію; витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Враховуючи зазначене,слідчий суддявважає,що скаргуслід задовольнити,оскільки встановлено,що упорушення вимогстатті 214Кримінального процесуальногокодексуУкраїни станомна часрозгляду скаргиу суді,відомості ззаяви відадвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 ,не внесенідо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань,та якнаслідок зобов`язатиуповноважених службовихосіб СвятошинськогоУПГУНП ум.Києвівнести доЄдиного реєструдосудових розслідуваньвідомості іззаяви адвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 від 17.09.2021, про вчинення кримінального правопорушення, у порядку та у строки, передбачені статтею 214 Кримінального процесуального кодексу України.

Керуючись статтями 60, 214, 303, 305, 306, 307, 309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 на бездіяльність посадових осіб Святошинського УП ГУ НП у м. Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осіб Святошинського УП ГУНП у м. Києві внести відомості до ЄРДР за заявою адвоката ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 про вчинення кримінального правопорушення від 17 вересня 2021 року, про що проінформувати заявника.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100324440
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку