open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/14250/21

У Х В А Л А

12 жовтня 2021 року м. Київ

Слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання ОСОБА_2 про скасування арешту майна,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернулась до Подільського районного суду м. Києва з клопотанням про скасування арешту майна, накладеного слідчим суддею Подільського районного суду м. Києва від 02.06.2021 в межах кримінального провадження № 120201100000000753 від 20.06.2020.

Слідчий суддя розглянув клопотання приходить до висновку, що клопотання слід повернути з наступних підстав.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 174 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК) підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження судом.

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано (ч. 2 ст. 174 КПК).

Таким чином, законодавством визначено коло суб`єктів, які наділені правом звернутись з вказаним клопотанням.

Проте, подане клопотання не містить відомостей щодо процесуального статусу ОСОБА_2 у кримінальному провадженні, у тому числі відомостей про порушення ухвалою про накладення арешту на майно її прав.

Водночас, подане клопотання не містить покликання на обставини, які є підставою для скасування арешту майна, а також будь-якого правого обґрунтування.

Також, органом, який здійснює досудове розслідування зазначено Подільську окружну прокуратуру м. Києва, яка до органів досудового розслідування не належить.

Наведене перешкоджає відкриттю провадження з розгляду клопотання.

У випадках, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначенічастиною першою статті 7цього Кодексу.

Згідно вимог ч. 3 ст. 26 КПК слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

Керуючись ст.ст. 9, 174, 309 КПК, висновками Верховного Суду (постанова від 31.05.2021 у справі №646/3986/19), слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_2 про скасування арешту майна, накладеного ухвалою слідчого судді Подільського районного суду м. Києва від 02.06.2021 в межах кримінального провадження № 120201100000000753 від 20.06.2020 повернути особі, яка його подала.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100324374
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку