open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 386/952/21

Провадження № 1-в/386/31/21

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 жовтня 2021 року смт. Голованівськ

Голованівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні залі суду в смт. Голованівськ подання Голованівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» про звільнення засудженої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с.Межирічка Голованівського району Кіровоградської області, засудженої 24.09.2020 р. Шевченківським районним судом м. Києва за ч. 2 ст. 205-1, ч.3. ст.. 358, ч.4. ст.. 358 КК України. На підставі ст.. 70 КК України призначено остаточне покарання у виді 1 року позбавлення волі, звільнена від відбування покарання з випробуванням, згідно ст.75 КК України з іспитовим строком на 1 рік з покладенням обов`язків, передбачених ст.76 КК України, проживаючої в АДРЕСА_1 ,

в с т а н о в и в :

Провідний інспектор Голованівського районного сектору філії ДУ "Центр пробації" в Кіровоградській області ОСОБА_5 звернувся до суду із поданням, про вирішення питання про звільнення від покарання з випробуванням засудженої ОСОБА_4 , яке обґрунтовує тим, що згідно з вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 24.09.2020р. ОСОБА_4 , засуджено за ч. 2 ст. 205-1, ч.3. ст.. 358, ч.4. ст.. 358 КК України. На підставі ст.. 70 КК України призначено остаточне покарання у виді 1 року позбавлення волі, звільнена від відбування покарання з випробуванням, згідно ст.75 КК України з іспитовим строком на 1 рік з покладенням обов`язків, передбачених ст.76 КК України.

Клопотання обґрунтовує тим, що за період іспитового строку ОСОБА_4 зарекомендувала себе наступним чином : відповідно до інформації Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 притягувалась до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 121 КУпАП до покарання у вигляді штрафу в розмірі 340 грн. . До кримінальної відповідальності не притягувалась, порядку та умов відбування звільнення від покарання з випробовуванням не порушувала, виконувала обов`язки, покладені на неї вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 24.09.2020 р., нового злочину не скоїла, за місцем проживання скарг та заяв негативного характеру на ОСОБА_4 не надходило .

Засуджена ОСОБА_4 в судове засіданняне з`явилась,про часта місцерозгляду справи повідомленаналежним чином.Через канцеляріюсуду подалазаяву пророзгляд справибез їїучасті просила звільнитиїї від відбування покарання з випробуванням в зв`язку із закінченням іспитового строку.

Представник Голованівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації»в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений своєчасно та належним чином .Через канцелярію суду подав клопотання ро розгляд справи без участі представника пробації .

В судовомузасідання прокурор вказала,що подання Голованівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації»про звільненняслід задовольнити, оскільки для цего є всі законні підстави Відповідно до ч. 5 ст. 539 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України), неприбуття в судове засідання представника уповноваженого органу, який вніс подання до суду, що був належним чином повідомлений про місце та час розгляду подання, не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Судом встановлено,що вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 24.09.2020р. ОСОБА_4 , засуджено за ч. 2 ст. 205-1, ч.3. ст.. 358, ч.4. ст.. 358 КК України. На підставі ст.. 70 КК України призначено остаточне покарання у виді 1 року позбавлення волі, звільнена від відбування покарання з випробуванням, згідно ст.75 КК України з іспитовим строком на 1 рік з покладенням обов`язків, передбачених ст.76 КК України, а саме : не виїзджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Згідно довідки -характеристики № 6 від 11.03.2021, виданої Межиричківською сільською радою Голованівського району Кіровоградської області слідує, що ОСОБА_4 зарекомендувала себез посередньоїсторони, зачас проживанняна території Межиричківської сільської ради заявта скаргна ОСОБА_4 не надходило, порушень громадського порядку не було (а.с. -90) особової справи.

Відповідно доданих вимоги щодо судимості №727/31-05/21від 07.07.2021 року, ОСОБА_4 в періодіспитового строку нових злочинів не скоювала (а.с.-92 особової справи).

Ознайомившись з матеріалами особової справи засудженої ОСОБА_4 , врахувавши позицію прокурора, розглянувши заяву засудженої ОСОБА_4 та клопотання представника пробації, суд приходить до висновку про необхідність задоволення подання, оскільки засуджена в період іспитового строку до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувалась, порядку та умов відбування покарання з випробовуванням не порушувала, нових злочинів не вчиняла, обов`язки, покладені на неї судом, виконала в повному обсязі, характеризується посередньо .

Іспитовий строк засудженої ОСОБА_4 закінчився 24.09.2021 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

За нормами ст. 165 Кримінально-виконавчого кодексу України (далі - КВК України), іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

На підставі викладеного та керуючись ч. 1 ст. 78 КК України, ст. 165 КВК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, суд

П о с т а н о в и в :

Подання Голованівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» про звільнення засудженої ОСОБА_4 від відбування покарання в зв`язку з закінченням іспитового строку - задовольнити .

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засуджену 24.09.2020 р. Шевченківським районним судом м. Києва за ч. 2 ст. 205-1, ч.3. ст. 358, ч.4. ст. 358 КК України . На підставі ст.. 70 КК України до покарання у виді 1(одного) року позбавлення волі, звільнена від відбування покарання з випробуванням, згідно ст.75 КК України з іспитовим строком на 1 (один) рік з покладенням обов`язків, передбачених ст.76 КК України від відбування покарання в зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду через Голованівський районний суд протягом 7 (семи) діб з моменту її проголошення.

Повний текст ухвали оголошено о 13 год.00 хв. 08 жовтня 2021 року.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100211481
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку