open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

№ 281/1156/20,

1-в/279/311/21 У Х В А Л А іменем України

08 жовтня 2021 року

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області у складі судді ОСОБА_1 , з секретарем ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , представника ДУ "Центр пробації" ОСОБА_4 , засудженого ОСОБА_5 розглянувши в приміщенні суду в м.Коростені подання начальника Коростенського РС №1 філії Державної установи "Центр пробації" у Житомирській області про скасування звільнення від призначеного покарання з випробуванням засудженого ОСОБА_5 , -

В С Т А Н О В И В :

Вироком Лугинського районного суду Житомирської області від 10.12.2020 року, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Станційне Лугинського району Житомирської області, що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засуджено за ст. ст. 185 ч.1, 75,76 КК України до 2 років обмеження волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Коростенський РАС № 1 філії Державної установи "Центр пробації" у Житомирській області звернувся в суд з поданням щодо ОСОБА_5 в якому просить скасувати іспитовий строк та направити засудженого для відбування призначеного судом покарання з тих підстав, що він неодноразовов, в період іспитового строку, притягувався до адміністративної відповідальності, тобто допусив ситематичне порушення норм адміністративного законодавства.

Представник органу пробації подання підтримав.

Засуджений ОСОБА_5 просив в задоволенні подання відмовити, оскільки він дійсно притягувався до адміністративноїх відповідальності, однак за порушення правил карантину. На реєстрацію він з"являвся вчасно, інших порушень не допускав.

Прокуро заперечивпроти задоволенняподання,та вказав, що матеріали справи не містять доказів ухилення засудженого від відбування призначеного судом покарання.

Вислухави пояснення учасників судового розгляду та дослідивши їх в сукупності з письмовими матеріалами справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст.539 КПК України питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Вироком Лугинського районного суду Житомирської області від 10.12.2020 року, ОСОБА_5 засуджено за ст. ст. 185 ч.1, 75,76 КК України до 2 років обмеження волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки. Вирок суду набрав законної сили та був прийнятий до виконання.

З представлених суду матеріалів встановлено, що засудженого було поставлено на облік до органу пробації, роз`яснено порядок відбування іспитового строку.

ОСОБА_5 12.05.2021 року притягувався до адміністративної відповідальності за ст. 127 ч.1 КУпАП та 21.05.2021 року за ст. 176 КУпАП.

Згідно ст.78 ч.2 КК України, якщо засудженийне виконуєпокладені нанього обов`язкиабо систематичновчинює правопорушення,що потяглиза собоюадміністративні стягненняі свідчатьпро йогонебажання статина шляхвиправлення,суд направляєзасудженого длявідбування призначеногопокарання. Відповідно до положень ст.166 ч.3 КВК України, невиконання обов`язків вважається таке, коли засуджений не виконав хоч один з обов`язків, які було покладено на нього судом.

Враховуючи вище вказане, суд дійшов висновку про те, що хоча засуджений ОСОБА_5 двічі і притягувався до адміністративної відповідальності, однак за порушення не пов"язані з порушенням громадського порядку, має задовільнийстан здоров`я, томуне єпідставою дляскасування іспитовогостроку та в задоволенні подання слід відмовити. Керуючись ст.78 ч.2 КК України, ст.ст.537,539 КПК України,ст.166 КВК України,

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні подання начальника Коростенського РС №1 філії Державної установи "Центр пробації" у Житомирській області ОСОБА_4 про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого ОСОБА_5 для відбуття призначеного покарання вироком Лугинського районного суду від 10.12.2020 року - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя:

Копія згідно з оригіналом

Джерело: ЄДРСР 100207435
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку