open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер 225/5934/21

Номер провадження 1-в/225/348/2021

Дзержинський міський суд Донецької області

УХВАЛА

Іменем України

06 жовтня 2021 року м. Торецьк

Дзержинський міський суд Донецької області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участі

секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Дзержинського міського суду Донецької області подання заступника начальника Бахмутського районного відділу №1 філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області про звільнення від покарання, призначеного вироком суду,

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся заступник начальника Бахмутського районного відділу №1 з поданням, в якому просить вирішити питання про звільнення ОСОБА_5 від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку, мотивуючи тим, що ОСОБА_5 за період іспитового строку до кримінальної відповідальності не притягувався, покладені на нього судом обов`язки виконав, за місцем проживання характеризується посередньо.

Представник відділу пробації та засуджений ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилися, надали суду заяви про розгляд подання за їх відсутності.

Прокурор та захисник в судовому засіданні підтримали подання, просили звільнити ОСОБА_5 від покарання, призначеного вироком суду.

Вислухавши думку учасників, дослідивши матеріали особової справи на засудженого, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

В силу ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Судом встановлено, що 13 вересня 2019 року ОСОБА_5 був засуджений Дзержинським міським судом Донецької області за ч. 2 ст. 309 КК України до позбавлення волі строком на 3 років, та відповідно до ст.ст. 75,76 КК України від відбування покарання звільнений з іспитовим строком на 2 роки. При цьому, суд поклав на засудженого обов`язки в період іспитового строку: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

18.10.2019 із засудженим ОСОБА_5 була проведена бесіда, в ході якої йому роз`яснені порядок та умови відбування покарання з випробуванням, обов`язки, покладені на нього судом, відповідальність за їх невиконання, засуджений попереджений про недопущення вчинення кримінальних правопорушень повторно та систематичного вчинення адміністративних правопорушень та йому встановлено періодичність явки на реєстрацію чотири рази на місяць: перший, другий, третій та четвертий четвер кожного місяця.

Як вбачається з листа реєстрації ОСОБА_5 в період з жовтня 2019 по травень 2020 року кожного разу з`являвся на реєстрацію до міського відділу з питань пробації.

Органом пробації за результатами визначення рівня ризику вчинення повторного кримінального правопорушення від 07.11.2019 нараховано 26 балів, що відповідає низькому рівню ризику.

За результатами визначення рівня ризику вчинення повторного кримінального правопорушення проведеного органом пробації 12.02.2020 нараховано 36 балів, що відповідає низькому рівню ризику.

За результатами визначення рівня ризику вчинення повторного кримінального правопорушення проведеного органом пробації 12.05.2020 нараховано 32 бали, що відповідає низькому рівню ризику, тобто у порівнянні з попередньою сумою балів даний ризик зменшився.

Постановою начальника Торецького МФ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області від 14.05.2020 ОСОБА_5 змінено дні явки на реєстрацію до 2 разів на місяць: другий та четвертий четвер місяця.

Як вбачається з листка реєстрації ОСОБА_5 в період з травня 2020 року по вересень 2021 року кожного разу з`являвся на реєстрацію до міського відділу з питань пробації, лише 14.01.2021 року без поважної причини не з`явився на реєстрацію. Однак суд враховує, те що після неявки 14.01.2021 року ОСОБА_5 за своєю ініціативою без додаткового виклику прибув до відділу пробації наступного дня 15.01.2021 року та надав відповідні пояснення.

Також за час іспитового строку ОСОБА_5 постановою ГАБ №837564 від 12.03.2021 року було притягнуто до адміністративної відповідальності зач.2 ст. 44-3 КУпАПта накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 170 грн.

Інших порушень обов`язків, покладених на нього судом ОСОБА_5 більше не припускав.

При цьому судом встановлено, що ОСОБА_5 в період іспитового строку нового кримінального правопорушення не вчинив, не працевлаштований, неодружений, на утриманні неповнолітніх дітей не має, за місцем проживання характеризується посередньо.

Враховуючи встановлені обставини, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення подання та звільнення засудженого від відбування призначеного судом покарання.

Керуючись ст.ст. 537, 539 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання заступника начальника Бахмутського районного відділу №1 філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області задовольнити.

Звільнити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від покарання, призначеного вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 13.09.2019 року у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не було скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала суду може бути оскаржена до Донецького апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100204551
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку