open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/9298/18

провадження № 1-в/758/401/21

У Х В А Л А

08 жовтня 2021 року Київ

Подільський районний суд м.Києва у складі:

головуючого-судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання заступника начальника Подільського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у місті Києві та Київській області старшого інспектора внутрішньої служби ОСОБА_4 , про звільнення від відбування покарання в зв`язку з заккінченням іспитового строку відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, громадянина України, не одруженого, не працюючого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше

засудженого 09 серпня 2018 року Подільським районним судом міста Києва за ч. 2 ст. 309 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання строком на 2 роки, -

в с т а н о в и в:

до Подільського районного суду м. Києва надійшло подання Подільського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у місті Києві та Київській області про звільнення ОСОБА_5 від подальшого відбування покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Подання мотивоване тим, що 17 вересня 2018 року та 21 вересня 2018 року ОСОБА_5 направлялись виклики до Подільського РВ для ознайомлення з порядком та умовами відбування покарання. За викликами направленими поштою на 20 вересня 2018 року та 26 вересня 2018 року засуджений не з`явився, про причини неявки не повідомив.

Для встановлення місцезнаходження ОСОБА_5 Подільським РВ були розпочаті першочергові розшукові заходи. Вжитими заходами місцезнаходження встановити не надалось можливим.

В зв`язку з чим 05 лютого 2019 року до Подільського районного суду міста Києва було направлено клопотання та особову справу відносно ОСОБА_5 для вирішення питання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та паралельно до Подільського УП ГУНП в м. Києві було направлено подання про передачу матеріалів розшукових заходів відносно останнього.

Ухвалою Подільського районного суду міста Києва від 30 серпня 2021 року в задоволенні клопотання було відмовлено, а особову справу повернено до Подільського РВ для подальшого виконання.

Згідно перевірок УІАЗ МВС України встановлено, що в період іспитового строку засуджений нових злочинів не скоював, але неодноразово 7 (сім) раз притягувався до адміністративної відповідальності, а саме: 03 вересня 2018 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 178 КУпАП; 03 вересня 2018 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175-1 КУпАП; 03 вересня 2018 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 222 КУпАП; 10 вересня 2018 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 221 КУпАП; 10 вересня 2018 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 178 КУпАП; 10 вересня 2018 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 175-1 КУпАП; 05 жовтня 2018 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164-10 КУпАП.

Засуджений ОСОБА_5 в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений, причини неявки суду невідомі.

Представник Подільського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у місті Києві та Київській області в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений своєчасно та належним чином.

Прокурор проти задоволення подання не заперечував.

Перевіривши матеріали особової справи засудженого, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів особової справи, 09 серпня 2018 року вироком Подільського районного суду міста Києва ОСОБА_5 був засуджений у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України, і останньому призначено покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України, ОСОБА_6 звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 (два) роки та покладено на нього обов`язки, передбачені ст. 76 КК України.

Згідно з положеннями ч. 1ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Термін іспитового строку, встановлений зазначеним вироком суду, на час розгляду подання закінчився. Протягом іспитового строку засуджений ОСОБА_5 нових злочинів не скоїв.

Таким чином, суд приходить до висновку про те, що засуджений ОСОБА_5 підлягає звільненню від відбування призначеного покарання за вироком Подільського районного суду міста Києва від 09 серпня 2018 року.

Керуючись ч. 1ст. 78 КК України, ч. 2 ст. 165 КВК України,ст. 539 КПК України,

у х в а л и в:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від відбування покарання, призначеного за вироком Подільського районного суду міста Києва від 09 серпня 2018 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом семи днів із дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_7

Джерело: ЄДРСР 100202900
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку