open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 527/1846/21

провадження № 1-в/527/69/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 жовтня 2021 року суддя Глобинського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , представника працівника поліції ОСОБА_3 , захисника адвоката ОСОБА_4 , особи стосовно якої подане подання ОСОБА_5 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Глобине подання начальника ВП №1 Кременчуцьке РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 про встановлення адміністративного нагляду щодо:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Велики Кринки, Крменчуцького району, Полтавської області, українець, громадянина України, з незакінченою середньою освітою, одруженого, не працюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

- 09.11.2004року Вироком Глобинського районного суду Полтавської області за ч. 2 ст. 289 КК України до покарання у виді 5 року позбавлення волі, згідно ст. 75 КК України звільнений від відбуття покарання з іспитовим строком 3 роки;

- 27.07.2012 року Вироком Глобинського районного суду Полтавської області за ч. 1 ст. 122 КК України до покарання у виді 2 років обмеження волі згідно ст. 75 КК України звільнений від відбуття покарання з іспитовим строком 1 рік;

- 26.12.2012 року Вироком Глобинського районного суду Полтавської області за ч.1 ст. 289, ч. 2 ст. 289 КК Кураїни до покарання у виді 5 року позбавлення волі, згідно ст. 75 КК України звільнений від відбуття покарання з іспитовим строком 3 роки;

- 30.08.2013 року Вироком Глобинського районного суду Полтавської області за ч.2 ст. 289, 71 КК України, до покарання у виді 5 років 2 місяців позбавлення волі, на підставі ухвали Ленінського районного суду м. Полтави від 22.03.2018 року звільнений умовно достроково, невідбутий строк 6 місяців 6 днів, -

В С Т А Н О В И В:

Відповідно до подання, ОСОБА_5 30.03.2018 року звільнився з місць позбавлення волі на підставі ухвали Ленінського районного суду м. Полтави від 22.03.2018 року. Після звільнення на шлях виправлення не став, не працює, порушує громадський порядок, зловживає спиртними напоями, систематично притягується до адміністративної відповідальності.

ОСОБА_5 систематично вчиняє адміністративні правопорушення. Так, його було притягнуто до адміністративної відповідальності: 04.08.2021 року за ст. 173-2 КУпАП до штрафу у сумі 340 грн. за 6 протоколами про адмінправопорушення.

Працівниками ВП № 1 кожного разу після притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_5 виносились попередження про те, що у разі неприпинення порушування громадського порядку, відносно нього можливе встановлення адміністративного нагляду, а саме 22.07.2021 року, 25.07.2021 року, проте останній на вказані попередження не реагує.

Посилаючись на викладене, начальник ВП №1 Кременчуцьке РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 просив встановити щодо ОСОБА_5 адміністративний нагляд терміном на один рік із встановленням наступних обмежень:

- заборони перебування у торгових об`єктах, кафе, барах, ресторанах, розважальних закладах де спиртні напої реалізують;

- заборони виїзду та обмеження часу виїзду в особистих справах за межі району (міста), без попереднього повідомлення ВП № 1 Кременчуцького РУП;

- зобов`язання з`являтися на реєстрацію до ВП № 1 Кременчуцького РУП кожну першу суботу місяця;

- заборони виходу з дому за місцем проживання з 22.00 год. до 06.00 хв..

У судовому засіданні представник ВП № 1 Кременчуцького РУП подання підтримував в повному обсязі, посилаючись на підстави та обставини викладені в ньому, просив його задовільнити.

Захисник адвокат ОСОБА_4 заперечив проти задоволення подання, вказавши, що після притягнення до адміністративної відповідальності з 04.08.2021 року ОСОБА_5 змінився, пройшов курс лікування - «закодувався» від алкогольної залежності, перебуває на обліку, як особа, яка бажає працевлаштуватися, шукає собі роботу, крім того одружений та має на вихованні малолітню дитину сина. Також, стосовно нього вже існує обраний ухвалою Глобинського районного суду Полтавської області запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, тому якщо ще застосувати адміністративний нагляд то це буде вже подвійне обмеження.

ОСОБА_5 у судовому засіданні підтримав свого захисника, проти встановлення щодо нього адміністративного нагляду заперечував.

Суд, дослідивши матеріали подання, дійшов до наступного висновку.

Згідно п. «в» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд встановлюється щодо засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Як встановлено судом, ОСОБА_5 було засуджено до позбавлення волі за вчинення злочину середньої тяжкості. Після звільнення з місць позбавлення волі, не зважаючи на попередження працівників ВП № 1 Кременчуцького РУП, систематично вчиняв адміністративні правопорушення, зловживав спиртними напоями, веде антигромадський спосіб життя та потребує додаткового контролю з боку правоохоронних органів.

Однак крім того суд враховує, що відносно ОСОБА_5 22.09.2021 року винесена Ухвала Глобинським районним судом Полтавської області про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці, який полягає у забороні підозрюваному залишати місце постійного проживання за адресою: АДРЕСА_1 в період часу з 20:00 год. до 07:00 год.

Згідно ст. 10 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі до осіб, щодо яких встановлено адміністративний нагляд, за постановою суду можуть бути застосовані частково або у повному обсязі такі обмеження:

а) заборона виходу з будинку (квартири) у визначений час, який не може перевищувати восьми годин на добу;

б) заборона перебування у визначених місцях району (міста);

в) заборона виїзду чи обмеження часу виїзду в особистих справах за межі району (міста);

г) реєстрація в поліції від одного до чотирьох разів на місяць.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає за необхідне встановити відносно ОСОБА_5 адміністративний нагляд терміном на 1 рік із частковим встановленням обмежень зазначених в поданні.

Керуючись п.«в» ст. 3, ст.ст. 4-6,10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», ст. 372, 395 КПК України,суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Подання начальника ВП №1 Кременчуцьке РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 про встановлення адміністративного нагляду щодо ОСОБА_5 задовольнити частково.

Встановити щодо ОСОБА_5 адміністративний нагляд строком на 1 (один) рік із застосуванням наступних обмежень:

- заборони перебування у торгових об`єктах, кафе, барах, ресторанах, розважальних закладах де спиртні напої реалізують;

- заборони виїзду та обмеження часу виїзду в особистих справах за межі району (міста), без попереднього повідомлення ВП № 1 Кременчуцького РУП;

- зобов`язання з`являтися на реєстрацію до ВП № 1 Кременчуцького РУП кожну першу суботу місяця.

Термін адміністративного нагляду рахувати з 07 жовтня 2021 року - дати оголошення постанови.

Виконання постанови покласти на ВП №1 Кременчуцьке РУП ГУНП в Полтавській області.

Постанова може бути оскаржена через Глобинський районний суд до Полтавського апеляційного суду протягом 7 діб з моменту її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100193185
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку