open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/40185/21-п

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02.08.2021 року суддя Печерського районного суду м. Києва Шапутько С. В., розглянувши матеріали, які надійшли з Головного управління ДФС у м. Києві, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_1 , фізичної особи - підприємця,

- за ч. 1 ст. 177-2 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

Згідно з протоколом про адміністративні правопорушення № 87 від 22.06.2021, 22.07.2021 ОСОБА_1 у барі за адресою: м. Києві , на вул. Басейна 1/2 А вчинив правопорушення , а саме: зберігав з метою збуту тютюнові вироби без акцизних марок, чим порушив Закон № 1685 - ІІІ від 20.04.2000, відповідальність за що передбачена ч. 1 ст. 177-2 КУпАП.

Згідно зі ст. 245 Кодексу України про адміністративні правопорушення завданням провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності.

Відповідно до ч. 1 ст. 256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я по батькові особи, яка склала протокол; відомості особи, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Разом з тим, вищевказаних вимог законодавства при складанні протоколу дотримано не було. Так, у вказаному протоколі не зазначено жодних відомостей щодо ОСОБА_1 (номер телефону, поштова адреса), за допомогою яких було б за можливе здійснити виклик особи до суду з метою розгляду справи.

Крім того, датою складення протоколу вказано 22.06.2021, проте датою вчинення адміністративного правопорушення зазначено 22.07.2021, тобто протокол про адміністративне правопорушення складений на місяць раніше, ніж було вчинене правопорушення.

Вивчивши матеріали справи, оцінивши факт неможливості розгляду адміністративного матеріалу без належного його оформлення, прихожу до висновку, що протокол, складений відносно ОСОБА_1 не відповідає вимогам чинного законодавства, а тому зазначений матеріал не може бути розглянутий судом. З урахуванням того, що можливість зазначення відповідних даних не втрачена, підлягає поверненню до Головного управління ДФС у м. Києві для належного оформлення.

На підставі викладеного та керуючись ст.245, 251, 255, 256, 278 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 177-2 КУпАП, повернути до Головного управління ДФС у м. Києві для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Шапутько

Джерело: ЄДРСР 100168842
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку