open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 445/1379/21

Провадження № 1-кп/445/144/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.09.2021 Золочівський районнийсуд Львівськоїобласті в складі:

головуючого-судді ОСОБА_1

секретаря судового засідання ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

потерпілого ОСОБА_6

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Золочів Львівської області кримінальне провадження про обвинувачення:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, українця, зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_1 , раніше судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.122 КК України, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_4 , 08.05.2021, близько 16 год. 15 хв., перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, знаходячись на вулиці Шевченка, неподалік території господарства ОСОБА_7 , що у с. Жуличі Золочівського району Львівської області, в ході сварки з потерплим ОСОБА_6 , яка виникла на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин через неповернення ним боргу, діючи з умислом, направленим на спричинення тілесних ушкоджень потерпілому, усвідомлюючи суспільно-небезпечні наслідки свого діяння і бажаючи їх настання, наніс один удар правим кулаком в ділянку обличчя ОСОБА_6 від чого останній втратив рівновагу та впав на землю, на спину. В час коли ОСОБА_6 лежав на землі, продовжуючи свої дії направлені на побиття потерпілого, ОСОБА_4 наніс близько 10 ударів ногами по тілу, а саме по обличчі, тулубі та голові, а також удар кулаком в ділянку обличчя, спричинивши при цьому потерпілому ОСОБА_6 тілесні ушкодження у вигляді саден в лобній, лівій надбрівній та виличній ділянках, синці ока з поширенням на виличну ділянку, на тулубі справа, що відноситься до легкого тілесного ушкодження, а також переломи VI-VIII ребер справа, які згідно з висновком судово-медичної експертизи по ознаці тривалого розладу здоров`я відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеню.

Таким чином, ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження, тобто умисного ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров`я, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Потерпілий ОСОБА_6 у підготовчому судовому засіданні подав заяву про відмову від обвинувачення, просить закрити це кримінальне провадження у зв`язку з його відмовою від обвинувачення. Пояснив, що претензій до обвинуваченого ОСОБА_4 не має.

Обвинувачений ОСОБА_4 у підготовчому судовому підтримав заяву потерпілого, просив задовольнити цю заяву та закрити кримінальне провадження щодо нього.

Захисник обвинуваченого ОСОБА_5 також підтримав заяву потерпілого, просив закрити кримінальне провадження.

Прокурор ОСОБА_3 у підготовчому судовому засіданні не заперечила проти задоволення заяви, прийняття відмови потерпілого від обвинувачення та закриття кримінального провадження.

Ознайомившись із матеріалами кримінального провадження, заслухавши думку учасників процесу суд вважає, що заяву потерпілого слід задовольнити.

Згідно п.7 ч.1 ст. 284 КПК України, кримінальне провадження закривається в разі, якщо потерпілий, а у випадках, передбачених цим Кодексом, його представник відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Згідно ч.6 цієї статті у таких випадках суд постановляє ухвалу про закриття кримінального провадження.

Частина 1 ст. 477 КПК України визначає поняття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення, до яких відноситься і провадження щодо злочинів, передбачених ч.1 ст. 122 КК України.

Отже, дане кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_4 за ч.1 ст.122 КК України є приватним обвинуваченням та підлягає закриттю у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

Керуючись ст.ст.284, 314, 477 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 122 КК України - закрити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Львівського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 100062350
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку