ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
15.08.2006 N 242
Про затвердження національних стандартів,зміни до національного класифікатора України
та скасування нормативних документів
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державногокомітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 273 ( v0273609-06 ) від 07.09.2006
N 144 ( v0144609-07 ) від 05.07.2007
N 170 ( v0170609-07 ) від 30.07.2007
N 357 ( v0357609-07 ) від 12.12.2007
N 525 ( v0525609-08 ) від 31.12.2008
N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від
17 травня 2001 р. N 2408-III ( 2408-14 ) та на виконання планів
державної стандартизації на 2005-2006 роки Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності: а) з 1 січня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ ДСТУ 878:2006 |Води мінеральні природні фасовані. Загальні| |технічні умови - На заміну ДСТУ 878-93 | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4582:2006 |Система розроблення і поставлення продукції| |на виробництво. Хліб та хлібобулочні | |вироби. Основні положення - Вперше (зі | |скасуванням ГОСТ 15.015-90) | -----------------------------------------------------------------
б) з 1 червня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ ДСТУ 4675:2006 |Розрахунки і випробування на міцність. | |Методика визначення характеристик | |динамічної тріщиностійкості металів за | |нормального відриву за температури від | |мінус 196 град. C до 400 град. C - Вперше | ----------------------------------------------------------------- Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 144 ( v0144609-07 ) від 05.07.2007 }
в) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ ДСТУ 724:2006 |Хрін столовий. Загальні технічні умови - на| |заміну ДСТУ 724-92 | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 1055:2006 |Крупи, що швидко розварюються. Технічні | |умови - на заміну ДСТУ 1055-91 | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 2021:2006 |Молодняк сільськогосподарської птиці | |добовий. Технічні умови - На заміну | |ДСТУ 2021-91 | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4660:2006 |Глазурі та маси для формування. Загальні | |технічні умови - Вперше | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4661:2006 |Молодняк сільськогосподарської птиці | |ремонтний. | |Технічні умови - Вперше | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4662:2006 |Прополіс. Технічні умови - Вперше (зі | |скасуванням в Україні ГОСТ 28886-90 та | |РСТ УССР 1078-86) | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4663:2006 |Алерген сухий очищений із атипових | |мікобактерій. Технічні умови - Вперше | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4664:2006 |Туберкулін очищений для ссавців у | |стандартному розчині. Технічні умови - | |Вперше (зі скасуванням в Україні | |ГОСТ 16739-88 в частині вимог, що стосує- | |ться туберкуліну очищеного для ссавців) | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4665:2006 |Ядро кунжуту смажене. Технічні умови - | |Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1826-88) | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4666:2006 |Молочко маточне бджолине. Технічні умови - | |Вперше (зі скасуванням в Україні | |ГОСТ 28888-90) | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4667:2006 |Віск бджолиний промисловий. Технічні умови | |- Вперше | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4668:2006 |Продукти зі свинини варені, копчено-варені,| |копчено-запечені, запечені, смажені, | |сирокопчені. Загальні технічні умови - | |Вперше (зі скасуванням в Україні | |ГОСТ 16594-85, ГОСТ 17482-85, | |ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85, | |ГОСТ 18256-85) | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4669:2006 |Сири напівтверді. Загальні технічні умови -| |Вперше | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4670:2006 |Продукти з яловичини та свинини варені, | |копчено-варені. Загальні технічні умови - | |Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1850-86) | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4671:2006 |Продукти з яловичини і баранини варені, | |копчено-варені, сирокопчені. Загальні | |технічні умови - Вперше | -----------------------------------------------------------------
г) з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ ДСТУ 4672:2006 |Вироби кондитерські. Методи визначення золи| |і металомагнітних домішок - Вперше (зі | |скасуванням в Україні ГОСТ 5901-87) | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 4674:2006 |Сіно. Технічні умови - Вперше (зі | |скасуванням в Україні ГОСТ 4808-87) | ----------------------------------------------------------------- Підпункт "г" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
д) з 1 січня 2011 р.
ДСТУ 4673:2006 Велика рогата худоба для забою.Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 5110-55) Пункт 1 доповнено підпунктом "д" згідно з Наказом Державного
комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
{ Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 273 ( v0273609-06 ) від 07.09.2006 }
2. Затвердити зміну до національного класифікатора України з
наданням чинності з 1 грудня 2006 р.:
------------------------------------------------------------------ зміна N 1 |Класифікатор професій ( vb375609-05, | ДК 003:2005 | vc375609-05 ) | ( va242609-06 ) | | -----------------------------------------------------------------
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів: а) з 1 січня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ ДСТУ 878-93 |Води мінеральні природні фасовані. Загальні| |технічні умови | --------------------+-------------------------------------------| ГОСТ 15.015-90 |Система разработки и постановки продукции | |на производство. Хлеб и хлебобулочные | |изделия | -----------------------------------------------------------------
б) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ ДСТУ 724-92 |Хрін столовий. Технічні умови | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 1055-91 |Крупи, що швидко розварюються. Технічні | |умови | --------------------+-------------------------------------------| ДСТУ 2021-91 |Молодняк сільськогосподарської птиці | |добовий. Технічні умови | --------------------+-------------------------------------------| РСТ УССР 1078-86 |Прополіс (бджолиний клей). Технічні умови | --------------------+-------------------------------------------| РСТ УССР 1826-88 |Ядро кунжуту смажене. Технічні умови | --------------------+-------------------------------------------| Термін скасування РСТ УССР 1850-86 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|РСТ УССР 1850-86 |Продукти із свинини та яловичини. Загальні | |технічні умови | --------------------+-------------------------------------------| Термін скасування ГОСТ 16594-85 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 16594-85 |Продукты из свинины сырокопченые. | |Технические условия | --------------------+-------------------------------------------| ГОСТ 16739-88 |Туберкулин очищенный (ППД) для | |млекопитающих. Технические условия в | |частині вимог, що стосується туберкуліну | |очищеного для ссавців | --------------------+-------------------------------------------| Термін скасування ГОСТ 17482-85 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 17482-85 |Продукты из свинины запеченные и жареные. | |Технические условия | --------------------+-------------------------------------------| Термін скасування ГОСТ 18236-85 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 18236-85 |Продукты из свинины вареные. Технические | |условия | --------------------+-------------------------------------------| Термін скасування ГОСТ 18255-85 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 18255-85 |Продукты из свинины копчено-вареные. | |Технические условия | --------------------+-------------------------------------------| Термін скасування ГОСТ 18256-85 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 18256-85 |Продукты из свинины копчено-запеченные. | |Технические условия | --------------------+-------------------------------------------| ГОСТ 28888-90 |Молочко маточное пчелиное. Технические | |условия | --------------------+-------------------------------------------| ГОСТ 28886-90 |Прополис. Технические условия | -----------------------------------------------------------------
в) з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ ГОСТ 4808-87 |Сено. Технические условия | --------------------+-------------------------------------------| ГОСТ 5901-87 |Изделия кондитерские. Методы определения | |массовой доли золы и металломагнитной | |примеси | ----------------------------------------------------------------- Підпункт "в" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
г) з 1 січня 2011 р.
ГОСТ 5110-55 Крупный рогатый скот для убоя.Определение упитанности Пункт 3 доповнено підпунктом "г" згідно з Наказом Державного
комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
4. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Філіпчук Г.Г.) забезпечити: - опублікування інформації щодо затверджених національних
стандартів, зміни до національного класифікатора України та
скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного
інформаційного покажчика "Стандарти"; - видання вищезазначених національних стандартів у термін не
пізніше ніж за 90 днів до настання термінів чинності, що
встановлені цим наказом.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови С.Т.Черепкова.
Голова О.Висоцький
Джерело:Офіційний портал ВРУ