ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
15.08.2006 N 242
Про затвердження національних стандартів,зміни до національного класифікатора України
та скасування нормативних документів
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державногокомітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 273 ( v0273609-06 ) від 07.09.2006
N 144 ( v0144609-07 ) від 05.07.2007
N 170 ( v0170609-07 ) від 30.07.2007
N 357 ( v0357609-07 ) від 12.12.2007
N 525 ( v0525609-08 ) від 31.12.2008
N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009
Наказом Державної служби технічного регулювання
N 603 ( v0603831-10 ) від 28.12.2010 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від
17 травня 2001 р. N 2408-III ( 2408-14 ) та на виконання планів
державної стандартизації на 2005-2006 роки Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності: а) з 1 січня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 878:2006 |Води мінеральні природні фасовані. Загальні| | |технічні умови - На заміну ДСТУ 878-93 | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4582:2006 |Система розроблення і поставлення продукції| | |на виробництво. Хліб та хлібобулочні | | |вироби. Основні положення - Вперше (зі | | |скасуванням ГОСТ 15.015-90) | ------------------------------------------------------------------
б) з 1 червня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 4675:2006 |Розрахунки і випробування на міцність. | | |Методика визначення характеристик | | |динамічної тріщиностійкості металів за | | |нормального відриву за температури від | | |мінус 196 град. C до 400 град. C - Вперше | ------------------------------------------------------------------{ Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 144 ( v0144609-07 ) від 05.07.2007 }
в) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 724:2006 |Хрін столовий. Загальні технічні умови - на| | |заміну ДСТУ 724-92 | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 1055:2006 |Крупи, що швидко розварюються. Технічні | | |умови - на заміну ДСТУ 1055-91 | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 2021:2006 |Молодняк сільськогосподарської птиці | | |добовий. Технічні умови - На заміну | | |ДСТУ 2021-91 | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4660:2006 |Глазурі та маси для формування. Загальні | | |технічні умови - Вперше | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4661:2006 |Молодняк сільськогосподарської птиці | | |ремонтний. | | |Технічні умови - Вперше | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4662:2006 |Прополіс. Технічні умови - Вперше (зі | | |скасуванням в Україні ГОСТ 28886-90 та | | |РСТ УССР 1078-86) | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4663:2006 |Алерген сухий очищений із атипових | | |мікобактерій. Технічні умови - Вперше | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4664:2006 |Туберкулін очищений для ссавців у | | |стандартному розчині. Технічні умови - | | |Вперше (зі скасуванням в Україні | | |ГОСТ 16739-88 в частині вимог, що стосує- | | |ться туберкуліну очищеного для ссавців) | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4665:2006 |Ядро кунжуту смажене. Технічні умови - | | |Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1826-88) | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4666:2006 |Молочко маточне бджолине. Технічні умови - | | |Вперше (зі скасуванням в Україні | | |ГОСТ 28888-90) | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4667:2006 |Віск бджолиний промисловий. Технічні умови | | |- Вперше | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4668:2006 |Продукти зі свинини варені, копчено-варені,| | |копчено-запечені, запечені, смажені, | | |сирокопчені. Загальні технічні умови - | | |Вперше (зі скасуванням в Україні | | |ГОСТ 16594-85, ГОСТ 17482-85, | | |ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85, | | |ГОСТ 18256-85) | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4669:2006 |Сири напівтверді. Загальні технічні умови -| | |Вперше | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4670:2006 |Продукти з яловичини та свинини варені, | | |копчено-варені. Загальні технічні умови - | | |Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1850-86) | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4671:2006 |Продукти з яловичини і баранини варені, | | |копчено-варені, сирокопчені. Загальні | | |технічні умови - Вперше | ------------------------------------------------------------------
г) з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 4672:2006 |Вироби кондитерські. Методи визначення золи| | |і металомагнітних домішок - Вперше (зі | | |скасуванням в Україні ГОСТ 5901-87) | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 4674:2006 |Сіно. Технічні умови - Вперше (зі | | |скасуванням в Україні ГОСТ 4808-87) | ------------------------------------------------------------------{ Підпункт "г" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
д) з 1 липня 2011 р.
ДСТУ 4673:2006 Велика рогата худоба для забою.Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 5110-55){ Пункт 1 доповнено підпунктом "д" згідно з Наказом Державного
комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009; із змінами, внесеними згідно
з Наказом Державної служби технічного регулювання N 603
( v0603831-10 ) від 28.12.2010 }
{ Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 273 ( v0273609-06 ) від 07.09.2006 }
2. Затвердити зміну до національного класифікатора України з
наданням чинності з 1 грудня 2006 р.:
------------------------------------------------------------------ |зміна N 1 |Класифікатор професій ( vb375609-05, | |ДК 003:2005 | vc375609-05 ) | |( va242609-06 ) | | ------------------------------------------------------------------
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів: а) з 1 січня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 878-93 |Води мінеральні природні фасовані. Загальні| | |технічні умови | |--------------------+-------------------------------------------| |ГОСТ 15.015-90 |Система разработки и постановки продукции | | |на производство. Хлеб и хлебобулочные | | |изделия | ------------------------------------------------------------------
б) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 724-92 |Хрін столовий. Технічні умови | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 1055-91 |Крупи, що швидко розварюються. Технічні | | |умови | |--------------------+-------------------------------------------| |ДСТУ 2021-91 |Молодняк сільськогосподарської птиці | | |добовий. Технічні умови | |--------------------+-------------------------------------------| |РСТ УССР 1078-86 |Прополіс (бджолиний клей). Технічні умови | |--------------------+-------------------------------------------| |РСТ УССР 1826-88 |Ядро кунжуту смажене. Технічні умови | |--------------------+-------------------------------------------| |ГОСТ 16739-88 |Туберкулин очищенный (ППД) для | | |млекопитающих. Технические условия в | | |частині вимог, що стосується туберкуліну | | |очищеного для ссавців | |--------------------+-------------------------------------------| |ГОСТ 28888-90 |Молочко маточное пчелиное. Технические | | |условия | |--------------------+-------------------------------------------| |ГОСТ 28886-90 |Прополис. Технические условия | ------------------------------------------------------------------
в) з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ГОСТ 4808-87 |Сено. Технические условия | |--------------------+-------------------------------------------| |ГОСТ 5901-87 |Изделия кондитерские. Методы определения | | |массовой доли золы и металломагнитной | | |примеси | ------------------------------------------------------------------{ Підпункт "в" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 } в-1) з 1 липня 2008 р.:
РСТ УССР 1850-86 Продукти із свинини та яловичини. Загальнітехнічні умови
ГОСТ 16594-85 Продукты из свинины сырокопченые. Техническиеусловия
ГОСТ 17482-85 Продукты из свинины запеченные и жареные.Технические условия
ГОСТ 18236-85 Продукты из свинины вареные. Техническиеусловия
ГОСТ 18255-85 Продукты из свинины копчено-вареные.Технические условия
ГОСТ 18256-85 Продукты из свинины копчено-запеченные.Технические условия.
{ Пункт 3 доповнено підпунктом "в-1" згідно з Наказом Державної
служби технічного регулювання N 603 ( v0603831-10 ) від
28.12.2010 }
г) з 1 липня 2011 р.
ГОСТ 5110-55 Крупный рогатый скот для убоя.Определение упитанности{ Пункт 3 доповнено підпунктом "г" згідно з Наказом Державного
комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009; із змінами, внесеними згідно
з Наказом Державної служби технічного регулювання N 603
( v0603831-10 ) від 28.12.2010 }
4. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Філіпчук Г.Г.) забезпечити: - опублікування інформації щодо затверджених національних
стандартів, зміни до національного класифікатора України та
скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного
інформаційного покажчика "Стандарти"; - видання вищезазначених національних стандартів у термін не
пізніше ніж за 90 днів до настання термінів чинності, що
встановлені цим наказом.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови С.Т.Черепкова.
Голова О.Висоцький
Джерело:Офіційний портал ВРУ