ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ" |
НАКАЗ |
18.07.2018 № 225 |
Про прийняття та скасування національних нормативних документів, прийняття змін до національних нормативних документів
Відповідно до ч. 2 ст. 11 Закону України "Про стандартизацію" від 05.06.2014 № 1315-VII, розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 № 1163-р "Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації" та на виконання Програми робіт з національної стандартизації на 2018 рік НАКАЗУЮ:
1. Прийняти національні нормативні документи, гармонізовані з міжнародними нормативними документами, методом підтвердження з наданням чинності з 20 липня 2018 року:
1. | ДСТУ ISO 1003:2018 | Прянощі. Імбир (Zingiber officinale Roscoe). Технічні умови |
2. | ДСТУ ISO 2292:2018 | Какао-боби. Відбирання проб |
3. | ДСТУ ISO 2451:2018 | Какао-боби. Технічні умови та вимоги до якості |
4. | ДСТУ ISO 4150:2018 | Кава зелена або сира. Визначення розмірів ручним та машинним просіюванням |
5. | ДСТУ ISO 6668:2018 | Кава зелена. Підготування зразків для органолептичного аналізування |
6. | ДСТУ ISO 8455:2018 | Кава зелена. Настанови щодо зберігання та транспортування |
7. | ДСТУ ISO 9116:2018 | Кава зелена. Настанови щодо методів описування характеристик |
2. Прийняти зміни до національних нормативних документів, гармонізованих з міжнародними нормативними документами, методом підтвердження з наданням чинності з 20 липня 2018 року:
1. | ДСТУ ISO 1446:2004/ | Кава зелена. Основний метод визначення вмісту води |
2. | ДСТУ ISO 7513:2007/ | Чай швидкорозчинний гранульований. Визначення вмісту вологи (втрата маси за температури 103 °C) |
3. | ДСТУ ISO 8455:2018/ | Кава зелена. Настанови щодо зберігання та транспортування |
3. Скасувати чинність національних нормативних документів з 01 січня 2019 року:
1. | ДСТУ ISO 1003:2005 | Прянощі та приправи. Імбир цілий, кусочками або мелений. Технічні умови |
2. | ДСТУ ISO 1114:2007 | Какао-боби. Випробування розрізуванням |
3. | ДСТУ ISO 2291:2007 | Какаобоби. Визначення вмісту вологи. Стандартний метод |
4. | ДСТУ ISO 2292:2007 | Какао-боби. Відбирання проб |
5. | ДСТУ ISO 2451:2009 | Какао-боби. Технічні умови |
6. | ДСТУ ISO 4150:2004 | Кава зелена в мішках. Визначення розміру ручним просіюванням |
7. | ДСТУ ISO 6668:2005 | Кава зелена. Готування зразків для органолептичного аналізу |
8. | ДСТУ ISO 8455:2007 | Кава зелена у мішках. Настанови щодо зберігання та транспортування |
9. | ДСТУ ISO 9116:2005 | Кава зелена. Настанова щодо методів описування характеристик |
4. Начальнику відділу інформаційних технологій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті ДП "УкрНДНЦ".
5. Начальнику Національного фонду нормативних документів забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
{Текст взято з сайту Українського Агентства Стандартизації http://uas.org.ua}