open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ

ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
12.06.2008 N 192

Про затвердження національних стандартів,

змін до національних стандартів,

скасування нормативних документів

та внесення змін до наказів Держспоживстандарту

від 03.08.2006 р. N 230, від 10.11.2006 р. N 322,

від 25.12.2006 р. N 364, від 27.12.2006 р. N 374,

від 27.12.2006 р. N 375, від 05.05.2008 р. N 140

та від 16.05.2008 р. N 154
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного

комітету України з питань технічного регулювання

та споживчої політики

N 270 ( v0270609-08 ) від 04.08.2008

N 424 ( v0424609-08 ) від 26.11.2008

N 478 ( v0478609-09 ) від 28.12.2009

N 496 ( v0496609-09 ) від 30.12.2009

N 47 ( v0047609-10 ) від 18.02.2010

N 107 ( v0107609-10 ) від 24.03.2010 }

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації Н А К А З У Ю:
1. Затвердити зміну до національного стандарту України з
наданням чинності з 1 вересня 2008 р.:
зміна N 1 ДСТУ 4282:2004 Солод пивоварний ячмінний. Загальні

технічні умови
2. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності а) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 5004:2008 Какао-масло. Загальні технічні умови

- Вперше
ДСТУ 5005:2008 Замінники какао-масла. Загальні технічні умови

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 28931-91)
ДСТУ 5006:2008 Какао терте. Загальні технічні умови

- Вперше
ДСТУ 5007:2008 Замінники какао-масла. Метод визначання масової

частки твердих тригліцеридів

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 28929-91)
ДСТУ 5008:2008 Рідини парфумерно-косметичні. Методи визначання

об'ємної частки етилового спирту

- Вперше
ДСТУ 5009:2008 Вироби парфумерно-косметичні. Правила

приймання, відбирання проб, методи

органолептичних випробувань

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 29188.0-91)
ДСТУ 5010:2008 Продукція парфумерно-косметична. Пакування,

маркування, транспортування і зберігання

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 27429-87, ГОСТ 28303-89)
ДСТУ 5011:2008 Кокони шовковичного шовкопряда племінні.

Технічні умови

- Вперше
ДСТУ 5012:2008 Шовківництво. Терміни та визначення понять

- Вперше
ДСТУ 5013:2008 Водорості та трави морські. Номенклатура

біологічна і товарна

- Вперше
ДСТУ 5014:2008 Ентомофаги та акарифаги шкідників

сільськогосподарських культур.

Номенклатура зоологічна і товарна

- Вперше
ДСТУ 5015:2008 Волокно лляне коротке. Технічні умови

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 9394-76)
ДСТУ 5016:2008 Ентомологічні препарати трихограми.

Загальні технічні умови

- Вперше
ДСТУ 5017:2008 Метрологія. Державна повірочна схема для

засобів вимірювання параметрів шорсткості

R , R і R в діапазоні

a max z

від 0,025 мкм до 1600 мкм

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 8.296-78)
ДСТУ-Н 5018:2008 Метрологія. Системи для вимірювання витрати,

об'єму та маси води автоматизовані. Типова

програма державної метрологічної атестації

методики виконання вимірювання

- Вперше
ДСТУ 5019:2008 Торф. Терміни та визначення понять

- Вперше
{ Підпункт "а" пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 270 ( v0270609-08 ) від 04.08.2008 }
б) з 1 липня 2009 р.:
ДСТУ 5020:2008 Концентрати харчові. Методи визначання домішок

і зараженості шкідниками зерна

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 15113.2-77)
в) з 1 липня 2010 р.:
{ Позицію підпункту "в" пункту 2 вилучено на підставі Наказу
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 496 ( v0496609-09 ) від 30.12.2009 }
{ Позицію підпункту "в" пункту 2 вилучено на підставі Наказу
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 496 ( v0496609-09 ) від 30.12.2009 }
{ Підпункт "в" пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Наказами
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 270 ( v0270609-08 ) від 04.08.2008, N 107
( v0107609-10 ) від 24.03.2010 }
г) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 5023:2008 Вироби кондитерські борошняні. Метод визначання

здатності до намокання

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 10114-80)
ДСТУ 5024:2008 Вироби кондитерські. Методи визначання

кислотності та лужності

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 5898-87)
ДСТУ 5025:2008 Вироби кондитерські. Метод визначання масової

частки загальної сірчистої кислоти

- Вперше (зі скасуванням в Україні

ГОСТ 26811-86)

{ Позицію підпункту "г" пункту 2 вилучено на підставі Наказу
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 47 ( v0047609-10 ) від 18.02.2010 }

ДСТУ 5027:2008 Протипожежна техніка. Установки водяного

пожежогасіння автоматичні. Зрошувачі для

водяних завіс. Загальні технічні вимоги та

методи випробовування

- Вперше
{ Позицію підпункту "г" пункту 2 вилучено на підставі Наказу
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 478 ( v0478609-09 ) від 28.12.2009 }
{ Підпункт "г" пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Наказами
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 424 ( v0424609-08 ) від 26.11.2008, N 47
( v0047609-10 ) від 18.02.2010 }
д) з 1 липня 2010 р.:
ДСТУ Соя. Ідентифікація генетично модифікованих
5021.1:2008 організмів. Частина 1. Методи відбирання та

правила готування проб

- Вперше
ДСТУ Соя. Ідентифікація генетично модифікованих
5021.2:2008 організмів. Частина 2. Метод визначання

генетично модифікованих організмів

- Вперше

{ Позицію підпункту "д" пункту 2 виключено на підставі Наказу
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 107 ( v0107609-10 ) від 24.03.2010 }

{ Пункт 2 доповнено підпунктом "д" згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 496 ( v0496609-09 ) від 30.12.2009; із змінами,
внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 47 ( v0047609-10 )
від 18.02.2010 }
д) з 1 червня 2010 р.
ДСТУ 5028:2008 Яйця курячі харчові. Технічні умови

- Вперше

(зі скасуванням в Україні ГОСТ 27583-88)
{ Пункт 2 доповнено підпунктом "д" згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 478 ( v0478609-09 ) від 28.12.2009 }
е) з 1 липня 2010 р.:
ДСТУ 5026:2008 Просо. Технічні умови

- Вперше

(зі скасуванням чинності в Україні

ГОСТ 22983-88){ Пункт 2 доповнено підпунктом "е" згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 107 ( v0107609-10 ) від 24.03.2010 }
3. Скасувати чинність нормативних документів а) з 1 січня 2009 р.:
ГОСТ 28931-91 Заменители масла какао. Технические условия
ГОСТ 28929-91 Заменители масла какао. Метод определения

массовой доли твердых триглицеридов
ГОСТ 29188.0-91 Изделия парфюмерно-косметические. Правила

приемки, отбор проб, методы органолептических

испытаний
ГОСТ 27429-87 Изделия парфюмерно-косметические, жидкие.

Упаковка, маркировка, транспортирование и

хранение
ГОСТ 28303-89 Изделия косметические. Упаковка, маркировка,

транспортирование и хранение
ГОСТ 9394-76 Волокно льняное короткое. Технические условия
ГОСТ 8.296-78 ГСИ. Государственный специальный эталон и

общесоюзная поверочная схема для средств

измерений параметров шероховатости

R и R в диапазоне 0,025/1600 мкм

max z
{ Підпункт "а" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 270 ( v0270609-08 ) від 04.08.2008 }
б) з 1 липня 2009 р.:
ГОСТ 15113.2-77 Концентраты пищевые. Методы определения

примесей и зараженности вредителями хлебных

запасов
в) з 1 січня 2010 р.:
ГОСТ 10114-80 Изделия кондитерские мучные. Метод определения

намокаемости
ГОСТ 5898-87 Изделия кондитерские. Методы определения

кислотности и щелочности

{ Позицію підпункту "в" пункту 3 вилучено на підставі Наказу
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 47 ( v0047609-10 ) від 18.02.2010 }

ГОСТ 26811-86 Изделия кондитерские. Метод определения

массовой доли общей сернистой кислоты
{ Позицію підпункту "в" пункту 3 вилучено на підставі Наказу
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 478 ( v0478609-09 ) від 28.12.2009 }
г) з 1 червня 2010 р.
ГОСТ 27583-88 Яйца куриные пищевые.

Технические условия{ Пункт 3 доповнено підпунктом "г" згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 478 ( v0478609-09 ) від 28.12.2009 }
д) з 1 липня 2010 р.
ГОСТ 22983-88 Просо. Требования при заготовках

и поставках.
{ Пункт 3 доповнено підпунктом "д" згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 47 ( v0047609-10 ) від 18.02.2010; із змінами,
внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 107 ( v0107609-10 )
від 24.03.2010 }
4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від
3 серпня 2006 р. N 230 ( v0230609-06 ) "Про затвердження
національних стандартів України", а саме: термін надання чинності
ДСТУ ISO 6579:2006 та ДСТУ ISO 18593:2006 замінити слова та цифри
з "1 липня 2007 р." на "1 жовтня 2008 р.".
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від
10 листопада 2006 р. N 322 ( v0322609-06 ) "Про надання чинності в
Україні міждержавним стандартам, змінам до міждержавних стандартів
та скасування нормативних документів", а саме: у пункті 1
запровадити перехідний період одночасної дії
ДСТУ ГОСТ 12.4.041:2006 та ГОСТ 12.4.041-89 терміном на 3 роки.
6. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від
25 грудня 2006 р. N 364 ( v0364609-06 ) "Про затвердження
національних стандартів України та скасування нормативних
документів", а саме: термін надання чинності ДСТУ ISO 658:2006
замінити з "1 січня 2008 р." на " 1 жовтня 2008 р.".
7. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 27 грудня
2006 р. N 374 ( v0374609-06 ) "Про затвердження національних
стандартів України та скасування нормативних документів", а саме: - термін надання чинності ДСТУ ISO 771:2006, ДСТУ
ISO 5511:2006, ДСТУ ISO 7847:2006 замінити слова та цифри з
"1 січня 2008 р." на "1 жовтня 2008 р."; - у пункті 1 підпункту "а" ДСТУ ISO 7847:2006 словосполучення
"дієновою кислотою" замінити на словосполучення "дієновою
структурою".
8. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від
27 грудня 2006 р. N 375 ( v0375609-06 ) "Про затвердження
національних стандартів та скасування нормативних документів", а
саме: термін надання чинності ДСТУ ISO 542:2006 замінити з
"1 січня 2008 р." на "1 жовтня 2008 р.".
9. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від
5 травня 2008 р. N 140 ( v0140609-08 ) "Про затвердження
національних стандартів, змін до національних стандартів,
скасування нормативних документів та внесення змін до наказу
Держспоживстандарту від 26.12.2006 р. N 372", а саме: у пункті 1 підпункту "б" слова та цифри "ДСТУ 4986:2008
"Матка бджолина української степової породи" (зі скасуванням в
Україні ГОСТ 23127-78) замінити на слова та цифри "ДСТУ 4986:2008
(зі скасуванням в Україні ГОСТ 23127-78, в частині української
степової породи)".
10. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від
16 травня 2008 р. N 154 ( v0154609-08 ) "Про затвердження
національних стандартів, змін до національних стандартів та
скасування нормативних документів", а саме: у пункті 2 підпункту "б" слова та цифри "зміна N 1
ДСТУ 3226-95 (ГОСТ 10882-98)" замінити на слова та цифри
"національна зміна N 1 ДСТУ 3226-95 (ГОСТ 10882-98)".
11. Керівникам центрів стандартизації, метрології та
сертифікації Держспоживстандарту у встановленому порядку
забезпечити перевірку та приведення зареєстрованих технічних умов
у відповідність до вимог національних стандартів, що затверджені
цим наказом.
12. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Цициліано О.Д.) забезпечити: опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного
інформаційного покажчика "Стандарти"; видання не пізніше, ніж за 90 днів до набрання чинності
затверджених цим наказом національних стандартів.
13. Контроль за виконанням цього наказу покласти на
заступника Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: