open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ

ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
16.09.2005 N 265

Про затвердження національних стандартів,

змін до національних стандартів,

внесення змін до наказу Держспоживстандарту України

від 14.04.2005 N 91 та скасування національного

та міждержавних стандартів
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету

України з питань технічного регулювання та споживчої

політики
N 366 ( v0366609-06 ) від 25.12.2006
N 4 ( v0004609-07 ) від 29.01.2007
N 64 ( v0064609-07 ) від 26.03.2007 }
N 64 ( v0064609-07 ) від 26.03.2007 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від
17 травня 2001 р. N 2408 ( 2408-14 ) і на виконання планів
державної стандартизації на 2001 - 2005 роки Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності:
а) з 1 липня 2006 р.
ДСТУ - H ISO/IEC Інформація для споживачів щодо придбання
Guide 14:2005 товарів та послуг (ISO/IEC Guide 14:2003,

IDT)

- Вперше
ДСТУ 4448:2005 Метрологія. Державна повірочна схема для

засобів вимірювання електролітичної

провідності рідин

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 8.457-82)
ДСТУ 4449:2005 Консерви м'ясні. Сніданки м'ясні. Технічні

умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 9936-76)
ДСТУ 4450:2005 Консерви м'ясні. М'ясо тушковане. Технічні

умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 697-84,

ГОСТ 698-84, ГОСТ 5284-84)
ДСТУ 4451:2005 Консерви м'ясні. Шинкові. Технічні умови

- Вперше
ДСТУ 4452:2005 Метрологія. Державна повірочна схема для

засобів вимірювання віброприскорення в

діапазоні частот від 0,001 Гц до 10 Гц

- Вперше
ДСТУ 4453:2005 Сардини солоні. Технічні умови

- Вперше
ДСТУ 4454:2005 Нафта і нафтопродукти. Маркування,

пакування, транспортування та зберігання

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1510-84 крім

вимог, які стосуються нафти і

нафтопродуктів, що постачаються за межі

України)
ДСТУ 4462.0.01:2005 Охорона природи. Поводження з відходами.

Терміни та визначення понять

- Вперше (зі скасуванням ДСТУ 2102-92)
ДСТУ 4462.0.02:2005 Охорона природи. Комплекс стандартів у

сфері поводження з відходами. Загальні

вимоги

- Вперше
б) з 1 жовтня 2006 р.
ДСТУ 4455:2003 Жири тваринні і рослинні та олії. Метод

визначання температури спалаху

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 9287-59)
ДСТУ 4456:2005 Якість грунту. Метод визначання

кислотно-основної буферності грунту

- Вперше
ДСТУ 4457:2005 Препарати ферментні. Загальні технічні умови

- Вперше
ДСТУ 4458:2005 Концентрати білкові молочні. Технічні умови

- Вперше
ДСТУ 4459:2005 Пепсини харчові. Загальні технічні умови

- Вперше
ДСТУ 4460:2005 Рулети бісквітні. Загальні технічні умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14621-78)
ДСТУ 4461:2005 Вентилятори шахтні місцевого провітрювання.

Загальні технічні вимоги і вимоги безпеки.

Методи випробування

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 6625-85)
в) з 1 січня 2007 р.
ДСТУ 33.108:2005 Страховий фонд документації. Документи

страхового фонду документації. Технічний

паспорт мікрофільму. Загальні вимоги

- Вперше
ДСТУ 4463:2005 Маргарини, жири кондитерські та для

молочної промисловості. Правила приймання

та методи випробування

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 976-81)
{ Термін надання чинності ДСТУ 4464:2005 встановлено з 1 липня
2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 64 ( v0064609-07 )
від 26.03.2007 }
ДСТУ 4464:2005 Глюкоза кристалічна гідратна. Технічні умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 975-88)
ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 240-85)
2. Затвердити зміни до національних стандартів України з
1 січня 2005 р.:
зміна N 25 ДСТУ Води мінеральні питні. Технічні умови
878-93
зміна N 1 ДСТУ Руди залізні і марганцеві. Методи
3196-95 підготовки проб
зміна N 1 ДСТУ Окатки залізорудні. Метод визначення
3206-95 міцності на стиснення
зміна N 2 ДСТУ Цукерки. Загальні технічні умови
4135-2002
3. Внести зміни до наказу Держспоживстандарту України від
14 квітня 2005 року N 91 ( v0091609-05 ), а саме: а) у пункті 1 для позиції ДСТУ ISO 789-1:2005 замінити
"- Вперше" на "- На заміну ДСТУ ГОСТ 30747-2003 (ИСО 789-1-90)" та для
позиції ДСТУ ISO 789-6:2005 замінити "- Вперше" на "- На заміну
ДСТУ ГОСТ 30750-2003 (ИСО 789-6-82)";
б) пункт 2 доповнити наступним:
ДСТУ ГОСТ 30747-2003 Трактори сільськогосподарські. Визначення
(ИСО 789-1-90) показників при випробуваннях через вал

відбору потужності (ГОСТ 30747-2001

(ИСО 789-1-90, IDT)
ДСТУ ГОСТ 30750-2003 Трактори сільськогосподарські. Визначення
(ИСО 789-6-82) положення центра ваги (ГОСТ 30750-2001

(ИСО 789-6-82, IDT)
4. Скасувати в Україні чинність національного та міждержавних
стандартів:
а) з 1 липня 2006 р.
ДСТУ 2102-92 Ресурси матеріальні вторинні. Терміни та

визначення
ГОСТ 8.457-82 ГСИ. Государственный специальный эталон и

государственная поверочная схема для

средств измерений удельной электрической

проводимости растворов электролитов в

-4 -2

диапазоне 1x10 - 1x10 См/м
ГОСТ 697-84 Консервы мясные "Свинина тушеная".

Технические условия
ГОСТ 698-84 Консервы мясные "Баранина тушеная".

Технические условия
ГОСТ 1510-84 Нефть и нефтепродукты. Маркировка,

упаковка, транспортирование и хранение крім

вимог, які стосуються нафти і

нафтопродуктів, що постачаються за межі

України
ГОСТ 5284-84 Консервы мясные "Говядина тушеная".

Технические условия
ГОСТ 9936-76 Консервы мясные. Завтрак туриста.

Технические условия
б) з 1 жовтня 2006 р.
ГОСТ 6625-85 Вентиляторы шахтные местного проветривания.

Технические условия
ГОСТ 9287-59 Масла растительные. Метод определения

температуры вспышки в закрытом тигле
ГОСТ 14621-78 Рулеты бисквитные. Технические условия
в) з 1 липня 2007 р.
ГОСТ 975-88 Глюкоза кристаллическая гидратная.

Технические условия
{ Підпункт "в" пункту 4 із змінами, внесеними згідно з Наказами
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 366 ( v0366609-06 ) від 25.12.2006, N 64
( v0064609-07 ) від 26.03.2007 }
г) з 1 липня 2007 р.
ГОСТ 240-85 Маргарин. Общие технические условия
ГОСТ 976-81 Маргарин, жиры для кулинарии, кондитерской и

хлебопекарной промышленности. Правила

приемки и методы испытаний.
{ Пункт 4 доповнено підпунктом "г" згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 366 ( v0366609-06 ) від 25.12.2006; із змінами,
внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 4 ( v0004609-07 )
від 29.01.2007 }
5. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
Філіпчук Г.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо
затверджених національних стандартів, змін до національних
стандартів України, внесення змін до наказу Держспоживстандарту
України від 14.04.2005 N 91 ( v0091609-05 ) та скасування
національного та міждержавних стандартів у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Відповідальність за виконання цього наказу покласти на
Департамент технічного регулювання (Баб'як О.М.).
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого
заступника Голови Саєвича І.Б.
Голова М.Негрич

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: