open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст
Чинна

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

14.08.2013  № 1167

Про внесення змін до Порядку (умов) проведення III етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант" у 2013/2014 навчальному році

З метою підвищення професійної майстерності майстрів виробничого навчання НАКАЗУЮ:

1. Внести зміни до Порядку (умов) проведення III етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант" у 2013/2014 навчальному році, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 24.07.2013 № 1036, виклавши його у новій редакції, що додається.

2. Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення і взаємодії із засобами масової інформації та громадськими об'єднаннями (Марченко А. В.) зробити відмітку у справах архіву.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Заступник Міністра

Б.М. Жебровський




Додаток
до наказу Міністерства
освіти і науки
14.08.2013  № 1167


Додаток 3
до наказу
Міністерства освіти і науки
24.07.2013  № 1036
(в редакції наказу МОН
14.08.2013  № 1167)

ПОРЯДОК (УМОВИ)
проведення III етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант" у 2013/2014 навчальному році

У III етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії "Офіціант" (далі - Конкурс) беруть участь переможці II етапу Конкурсу (по одному представнику від Автономної Республіки Крим, кожної з областей України, міст Києва і Севастополя) серед майстрів виробничого навчання (далі - учасники).

Учасник має право приймати участь у Конкурсі при наявності заявки.

Звіти про проведення II етапу Конкурсу та заявки на участь у III етапі організаційні комітети II етапу надсилають до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти за 10 днів до початку III етапу Конкурсу.

Учасник може прибути на Конкурс з однією супроводжуючою особою. Кожний учасник обов'язково повинен мати при собі паспорт, медичну книжку, довідку з місця роботи, спеціальний одяг (халат або фартух без логотипів), взуття на гумовій підошві, ніж сомельє, 2-х хвилинну презентацію "Мій навчальний заклад" на електронному носії.

Адреса проведення Конкурсу: 18030, м. Черкаси, вул. Подолінського, 20, державний навчальний заклад "Черкаське вище професійне училище", тел. (0472) 713650, тел./факс (0472) 713656.

Конкурс передбачається проводити у 3 тури:

теоретичний тур, що складається з виконання одного завдання і триватиме одну академічну годину;

практичний тур, що складається з виконання трьох завдань і триватиме 40 хвилин;

за підсумками теоретичного та практичного турів журі визначає шість фіналістів, які беруть участь у третьому турі, що передбачає проведення фрагменту уроку виробничого навчання (вступний інструктаж) і триватиме 45 хвилин.

Презентація "Мій навчальний заклад"

Презентація рекламного ролику на тему "Мій навчальний заклад" (3 хвилини і 2 хвилини для коментування учасником).

Відеоматеріал подається членам журі, а також демонструється в конференц-залі в рамках роботи Конкурсу.

Презентація не оцінюється членами журі.

Теоретичний тур

Виконання завдань теоретичного туру полягає у перевірці рівня знань шляхом тестування на персональному комп'ютері із загальних питань організації виробничого навчання, методики, педагогіки, психології професійного навчання (60 питань з чотирма варіантами відповіді, з яких одна вірна).

За кожну вірну відповідь учасникам нараховується 1 бал.

Максимальна кількість балів за теоретичний тур складає 60 балів.

Практичний тур

Практичний тур полягає у виконанні 3-х завдань, що відповідають рівню кваліфікації офіціанта 4 розряду, а саме:

Завдання 1 (час виконання - 5 хвилин). Відкриття та наливання червоного столового вина.

Перед виконанням 2-го завдання проводиться жеребкування меню.

Завдання 2 (час виконання - 25 хвилин). Сервірування столу розміром 110 х 70 до романтичної вечері на дві особи, згідно з запропонованим меню (виконання). Аксесуари дозволяється привозити з собою.

Завдання 3 (час виконання - 10 хв.). Складання 10-ти серветок складними формами, розміром 46 х 46, з натуральної тканини (льону). Дозволяється використання декору до 50 % (декор можна привозити з собою).

За підсумками теоретичного та практичного турів журі визначає шість фіналістів, які беруть участь у третьому турі, що передбачає проведення фрагменту уроку виробничого навчання (вступний інструктаж).

Для проведення вступного інструктажу пропонуються наступні теми (тема визначається шляхом жеребкування):

1. Попереднє сервірування столу до сніданку.

2. Попереднє сервірування столу до обіду.

3. Попереднє сервірування столу до вечері.

Максимальна кількість балів за практичний тур складає 215 балів. Учасники Конкурсу отримують конкурсні завдання і забезпечуються робочим місцем.

Під час проведення Конкурсу забороняється втручання членів журі, організаційного комітету та супроводжуючих осіб в роботу учасників.

Учасники Конкурсу самостійно виконують завдання, дотримуються правил та норм охорони праці. Учасники, які грубо порушили правила та норми охорони праці, спільним рішенням організаційного комітету та журі можуть бути усунені від участі у Конкурсі.

Переможцями Конкурсу є учасники, які набрали найбільшу кількість балів, що визначаються на спільному засіданні організаційного комітету та журі.

Переможці III етапу Конкурсу нагороджуються дипломами I, II та III ступенів. Призери отримують дипломи за зайняті IV, V, VI місця, решта - дипломи учасників Конкурсу.

Директор департаменту
професійно-технічної освіти



В.В. Супрун

{Текст взято з сайту Управління освіти і науки Сумської ОДА http://osvita-sumy.com.ua}

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: