ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
25.12.2006 N 366
Про внесення змін до наказів Держспоживстандарту тазапровадження перехідного періоду дії
національних стандартів
З метою запровадження перехідного періоду дії нормативних
документів для надання підприємствам харчової промисловості
можливості підготовки виробництва олійно-жирової продукції до
вимог національних стандартів на олійно-жирову продукцію,
відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
Н А К А З У Ю:
1. У наказі Держспоживстандарту від 16 вересня 2005 р. N 265
( v0265609-05 ) "Про затвердження національних стандартів, змін до
національних стандартів, внесення змін до наказу
Держспоживстандарту України від 14.04.2005 N 91 та скасування
національного та міждержавних стандартів": 1.1. У підпункті "в" пункту 4 виключити рядки:
"ГОСТ 240-85 Маргарин. Общие технические условия",
"ГОСТ 976-81 Маргарин, жиры для кулинарии, кондитерскойи хлебопекарной промышленности. Правила
приемки и методы испытаний".
1.2. Пункт 4 доповнити підпунктом такого змісту: г) з 1 квітня 2007 р.
ГОСТ 240-85 Маргарин. Общие технические условия
ГОСТ 976-81 Маргарин, жиры для кулинарии, кондитерской ихлебопекарной промышленности. Правила
приемки и методы испытаний".
2. У наказі Держспоживстандарту від 25 листопада 2005 р.
N 338 ( v0338609-05 ) "Про затвердження національних нормативних
документів, змін до національних стандартів, національних змін до
міждержавних стандартів, надання чинності в Україні міждержавному
стандарту і змінам до міждержавних стандартів та скасування
нормативних документів": 2.1. У підпункті "г" пункту 7 виключити рядок:
"ГОСТ 30004.1-93 Майонезы. Общие технические условия".
2.2. Пункт 7 доповнити підпунктом такого змісту: е) з 1 квітня 2007 р.
ГОСТ 30004.1-93 Майонезы. Общие технические условия".
3. У наказі Держспоживстандарту від 28 грудня 2005 р. N 379
( v0379609-05 ) "Про затвердження національних стандартів України,
зміни до національного стандарту, національних змін до
міждержавних стандартів та скасування нормативних документів": 3.1. У підпункті "в" пункту 4 виключити рядок
"ГОСТ 1129-93 Масло подсолнечное. Технические условия".
3.2. У підпункті "г" пункту 4 увести рядок
"ГОСТ 1129-93 Масло подсолнечное. Технические условия".
4. Запровадити з 1 січня 2007 р. до 1 липня 2007 р.
перехідний період одночасної дії нормативних документів,
зазначених у пунктах 1, 2 та 3 цього наказу, і національних
стандартів:
ДСТУ 4492:2005 "Олія соняшникова. Технічні умови";
ДСТУ 4465:2005 "Маргарини. Загальні технічні умови";
ДСТУ 4487:2005 "Майонези. Загальні технічні умови";
ДСТУ 4463:2005 "Маргарини, жири кондитерські та длямолочної промисловості. Правила приймання
та методи випробування".
5. Під час перехідного періоду одночасної дії зазначених
нормативних документів: 5.1. Привести технічні умови на олійно-жирову продукцію у
відповідність до вимог ДСТУ 4492:2005, ДСТУ 4465:2005, ДСТУ
4487:2005. 5.2. Дозволити використання залишку пакувальних матеріалів та
етикеток, виконаних з маркуванням відповідно до вимог
ГОСТ 1129-93, ГОСТ 240-85, ГОСТ 30004.1093 та чинних технічних
умов, що відповідають зазначеним стандартам.
6. Центрам стандартизації, метрології та сертифікації
Держспоживстандарту України поінформувати суб'єкти господарювання
про умови використання залишків пакувальних матеріалів і етикеток,
згаданих у підпункті 5.2 цього наказу.
7. Органам з сертифікації харчових продуктів провести
позаплановий технічний нагляд за сертифікованою продукцією з метою
перевірки її на відповідність вимогам ДСТУ 4492:2005, ДСТУ
4465:2005, ДСТУ 4487:2005.
За позитивними результатами технічного нагляду переоформити
сертифікати відповідності.
8. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Цициліано О.Д.) забезпечити опублікування цього наказу у
черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика
"Стандарти".
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Держспоживстандарту України Черепкова С.Т.
Т.в.о. Голови І.Саєвич
Джерело:Офіційний портал ВРУ