ЗАТВЕРДЖЕНО |
ПЕРЕЛІК
виробництв, професій, організацій, до роботи в яких не можуть бути допущені особи, яким не зроблено щеплення проти визначених інфекційних хвороб
2) викладачі, вчителі, вихователі;
5) інший педагогічний і технічний персонал.
2. Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку:
1) адміністративно-господарський персонал;
3. Лікувально-профілактичні заклади / санітарно-профілактичні заклади / установи та заклади системи соціального захисту населення:
2) вихователі, помічники вихователів;
4) технічний персонал, у тому числі прибиральники приміщень;
5) працівники харчоблоків, їдалень та роздавальних пунктів;
6) працівники, які безпосередньо проводять соціальну роботу, у тому числі надають соціальні та спеціалізовані послуги, і внаслідок виконання своїх обов’язків мають безпосередній контакт з населенням.
4. Військовослужбовці, призовники, особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, персонал служб спеціального призначення (оперативні служби).
5. Працівники закладів вищої освіти, які відповідно до своїх посадових обов’язків мають контакт із кров’ю та її компонентами.
6. Перукарні, косметичні та масажні кабінети, кабінети татуажу, салони пірсингу та візажу:
7) працівники, що виконують татуаж і пірсинг;
8) технічний персонал, в тому числі прибиральники приміщень.
7. Працівники з обслуговування водоочисних споруд, водопровідних мереж.
8. Працівники з обслуговування каналізаційних систем та каналізаційних очисних споруд.
9. Працівники станцій очистки води.
10. Працівники установ громадського харчування та підприємств харчової промисловості, який бере участь у приготуванні (виробництві), транспортуванні та реалізації продуктів харчування.
11. Працівники ветеринарних лабораторій, клінік та інших лабораторій, які працюють із вуличним вірусом сказу.
12. Мисливці, лісники, працівники ветеринарної медицини, працівники боєнь, таксидермісти.
13. Працівники, які виконують роботи з відлову і утримання бездомних тварин.
14. Працівники притулків для утримання тварин.
15. Працівники суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність із заготівлі шкур промислових тварин, їх первинної обробки.
16. Працівники овоче- і зерносховищ.
17. Працівники цукрових заводів, елеваторів.
18. Меліоратори (працівники з меліорації), гуртівники, землероби, геологи.
19. Медичні працівники відділів і лабораторій особливо небезпечних інфекцій, протичумних установ, які працюють з живими культурами туляремії або біологічними зразками.
20. Працівники млинів, комбікормових заводів, льонозаводів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції та сировини тваринного походження.
21. Працівники, які працюють з фуражем.
22. Будівельники, які працюють у природних осередках туляремії.
23. Працівники тваринницьких господарств, неблагополучних щодо бруцельозу.
24. Працівники м’ясокомбінатів, забійних пунктів та інших підприємств з переробки сировини і продуктів тваринництва, до яких надходять сільськогосподарські тварини або сировина тваринного походження з господарств, неблагополучних щодо бруцельозу.
25. Працівники ветеринарної медицини, які працюють з живими культурами бруцел або біологічними зразками, а також обслуговують господарства, неблагополучні щодо бруцельозу.
26. Працівники лабораторій та структурних підрозділів лабораторій, які проводять роботи з живими культурами чуми / сибірки або біологічними зразками.
27. Працівники лабораторій ветеринарної медицини, які працюють з живими культурами чуми/ сибірки або біологічними зразками.